Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nezávislé topení v téčku obecně.

Nezávislé topení v téčku obecně. 23. srp 2020 21:59 #198818

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 207
Liberec Radek Moc (myslim nemaji ani stranky, nepotrebuji prace maji tolik ze nevedi kam driv).
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel
Poděkovali: Lupus

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Nezávislé topení v téčku obecně. 11. úno 2021 06:21 #201086

• PARKR
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
VW T5 / 2004 obytný 96kW / 2.5 L diesel

Ahoj , chtěl bych do auta přídavné topení .Bylo mi doporučeno naftové . Může někdo poradit jaké ? cena do 5000,-
VW T5 2.5TDI 96kW / 2004

Naposledy změněno: od PARKR.

Nezávislé topení v téčku obecně. 11. úno 2021 07:28 #201090

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Tak naftove logicky, kdyz mas auto na naftu, tak se bere palivo ze stejne nadrze. Ale do 5000,- leda nejaka china.
Nejdriv bych si ale zkontroloval zda auto nema prihrev webasto/eberscprecher ktery jde predela na nezavisle topeni vodni... neco jineho jsou vzduchove - ale cti tady na foru, je tu o tom napsano spousta prispevku.

Nezávislé topení v téčku obecně. 11. úno 2021 19:00 #201107

Je to na každém, co si zvolí, osobně mám toto a jsem naprosto spokojen. Dojde k tomu vše co tam patří a jen nejvíce práce dá vyřezat tu spodní díru v ,B" sloupku, jako v originále.
www.tigerexped.de/vw-t5-t6-parking-heater-installation-kit Tady najdete i diskusi na F... zh-cn.facebook.com/groups/522924974895855/
Pro šikovného kutila, není montáž složitá. Já tam ještě dával na trubky pro přívod nafty ještě silnou gumovou chráničku a vše důkladně ošetřil základovkou a rezistinem.

Naposledy změněno: od matyPce.

Nezávislé topení v téčku obecně. 27. bře 2021 20:00 #201720

Ahoj, mam prosbu, co s nezavislim topenim vec se ma tak koupil jsem T5 kde byla slaba baterka prijel jsem pak domu baterku dsl na nabijecku a zpet.
Pak jsem sel zkusit teda to nezavisle topeni mam to co je nad zpetnym zrcatkem na dverich je stitek thermo top C.
Vec se ma tak, nastavim sepnuti na nejaky cas ale neudela to nic. Na budiku je videt cas kdy ma sepnout jakmile je ta doba . Jen se rozsviti a zhasne budik jinak nic slyset neni ani tuk.
Pak i kdyz zmacknu rucne toacitko ohrevu zcerna a jako ze je oznaceno a za 3-4 vteriny se odznaci? Rada? Nejaka? Mohlo se treba zamknout nejak? Klimu mam manualni. A jeste nemam v nastaveni vibec moznost teploty? Takovej ten ukazatel jak je ten teplomer ikonka co je v navodu.

Nezávislé topení v téčku obecně. 27. bře 2021 20:04 #201721

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Tech topeni a pouziti je nekolik, mas dve baterky nebo jen jednu? Topeni muze byt jen zamknute kvuli nizkemu napeti a palivu v nadrzi, vse ale jde zjistit a odemknou jen pres diagnostiku. Pokud ji nemas, zajed k nekomu kdo dela webast. Webasto ma pak jeste vlastni diagnostiku.

Nezávislé topení v téčku obecně. 29. bře 2021 00:15 #201733

Cau baterky jsou dve . Diky za odpoved .
Jj jedu zitra na diag tak uvidime taky si myslim ze bude zamknute za A byla baterka ko. A za B auto svitilo na reservu

Nezávislé topení v téčku obecně. 07. dub 2022 19:08 #205785

Dostal se mi do ruky tento "historický" kousek horkovzduchu . Je to nejspíš origo , z multivanu rv 1992 . Nevite někdo prosím , co je to za konkrétní model ? Má to 2 ovládání - 1 na palubce , duhé vedle zářivky nad stolkem , to má i kolečko na regulaci teploty . Jde mi o to , abych věděl , co mě čeká , až tu " pandořinu skříňku" :-) otevřu . V úplně nejlepším případě prosím i odkaz na manuál, návod , respektive cokoli . Takovýhle horkovzduch jsem totiž ještě v téčku neviděl . Předem děkuji
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Přílohy:

Nezávislé topení v téčku obecně. 07. dub 2022 19:18 #205786

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
Ten už toho má asi hodně za sebou.
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

Nezávislé topení v téčku obecně. 07. dub 2022 20:41 #205787

Při pohledu "dovnitř" - do komor , vypadá parádně , on je to plechový obal , střeva by měli být slušné . Mám ho od souseda , pořád kupodivu funguje . Mám v plánu obal opískovat , opatřit nátěrem (komaxit nebo něco odolného) , novou svíci atd . Jen mi jde o to , co by to vlastně mohlo být za model . Jinak je to k neuvěření , ale v reálu vypadá líp než na foto :-) :-)

Edit: tak se jedná o eberspacher D2L . Víc jsem zatím nenašel ;-) . Kdyby s ním měl někdo zkušenosti / rady na koupi slušné svíčky , možná i spalovací komory , tak budu moc vděčný . Děkuji
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw

Naposledy změněno: od Mickey1.9td.

Nezávislé topení v téčku obecně. 02. úno 2023 15:47 #208324

Ahoj, uvažuji nad horkovzduchem+druhá baterie, využiju to jen příležitostně na nějaký víkend na horách, nebo na občasné přitopení v létě někde za polárním kruhem, tak by snad měla stačit nějaká čína- má někdo zkušenosti s tímhle?

Nevíte o někom v okolí Ostravy, kdo by mi to byl schopný namontovat do T5.1? Díky

m.alza.cz/auto/lf-bros-nezavisle-topeni-...12v-2kw-d6252374.htm
VW T5.1 Caravelle 2.0tdi 103kw
Škoda Scala 1.5tsi 110kw

Nezávislé topení v téčku obecně. 02. úno 2023 17:58 #208325

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Moc ti ho nedoporucuju, mam ho (ne primo tohle, ale na jmenu nesejde je to vsechno stejny) na topeni v garazi a dela to kraval, topi to vic do vyfuku nez topeni, ovladaci prvky nic moc, napojeni hadic velke spatne... tlumic vyfuku je akorar pro smich a vstupni filtr tak leda aby do toho nevlezla mys, plastovy dily bes a hruza.

Nezávislé topení v téčku obecně. 02. úno 2023 20:09 #208329

Jo slyšel jsem, že je ze startu hlučnější, když topí na max a pak se to zklidní, to by asi tak nevadilo, večer sedíme venku i v zimě tak by se to vytopilo předem a na spaní by to pak jen udržovalo..a ty hadice-napojení by se možná daly použít z něčeho jiného?
Zvážím ale i něco kvalitnějšího z druhé ruky, kdyby se objevilo. Nebudu to používat tak často, většinou cestujeme v teplejších měsících, tak se mi do toho nechce moc investovat..
Škoda Scala 1.5tsi 110kw

Nezávislé topení v téčku obecně. 04. úno 2023 11:28 #208335

Hele za mě je škoda koupit auto za +-300 , nacpat tam slušnou vestavbu , nějaký servis atd , prostě dost peněz , a pak to zazdít číňanem . Jestli máš to auto rád , tak bych to nedělal. Chce to sledovat inzerci , mě teď třeba uteklo webasto airtop 2000 , komplet se vším za 5 tisíc . Když takhle něco sháním , tak si otevřu bazoš , a každou volnou chvilku aktualizuji . Tak ti neuteče žádný nový inzerát, a zabere to maximálně 1 minutu . Přikládám screenshot. I kdyby se měla koupit nová svíce a nechat vyčistit komora , tak do 10 tis max máš top horkovzduch .
Přílohy:

Nezávislé topení v téčku obecně. 05. úno 2023 21:48 #208341

Kdyby se objevilo něco takového, tak do toho rád půjdu, jen mám obavu, abych od někoho nekoupil nějaký nesmysl, který pak vyhodím, sám se v tom nevyznám..
Škoda Scala 1.5tsi 110kw

Vygenerováno za 0.315 sekund

Login