Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien

VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien 07. srp 2013 16:09 #125205

Zdar, ma niekto prosim skusenosti s dvojitim zasklenim okien na T4 California? Rad by som nalepil na tieto dvojite skla autofolie s vysokym odrazom slnecnej energie spat ale mam obavy z prasknutia z jedneho zo skiel kedze na vnutornej a vonkajsej strane urcite budu rozdielne teploty.... Ma niekto z vas autofolie prosim na dvojitych sklach ? Aky typ prosim? Dakujem, erik

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien 09. srp 2013 15:58 #125314

Zdravim, mam malu aktualizaciu tohto problemu, nasiel som firmu ktora lepi autofolie a ma konkretne skusenosti s foliami lepenymi na dvojite skla v autobusoch. V skratke povedane ANO je tu moznost prasknutia skla ale je to viac ako velmi zriedkave, ich predpoklad je ze sa to deje u skiel ktore maju uz malu ( volnym okom neviditelnu) vadu v samotnom skle (mozno z vyroby). Auto-skla su kalene a maju omoc vacsiu pevnost ako tie ktore su pouzite na budovach ( kde tento jav prasknutia moze byt viac 'bezny' ). v kazdom pripade ak je sklo poskodene obvzlast v zaoblenych rohoch ( citit to prstom alebo je to vidiet volnym okom...) v ziadnom pripade neodporucaju instalaciu folii pretoze je tam predpoklad ze pride k praskntiu...; ak je sklo v poriadku sanca prasknutia je velmi mala...
Pre konkretny pripad aku foliu pouzit a co je este akceptovatelne mozete pouzit ako vzor ASWF folie kde mi odporucili pouzit foliu maximalne Performer c.15 (odraz slnecnej enrgie 56%, priepustnost svetla 16%) nie Performer s nizsim cislom pretoze tie odrazaju uz prilis vela tepla a dochadza k namahaniu vnutorneho skla.
Snad toto pomoze niekomu kto ma podobnu dilemu ako ja....
Zdravim vsetkych VW T4 California fanusikov.
erik

VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien 09. srp 2013 21:09 #125319

Nemusis mat ziadne obavy ja mam tie najtmavsie tri roky ,niekedy ked v kempe nie su stromy a stojime na najvetsom slnku nieje ziadny problem s praskanim v aute je prijemne a to kempujeme skoro cele leto .Folie mam aj na zimnej zahrade na dome uz 12 rokov anic sa nestalo.Tak ze sa nemusis obavat.
VW Multivan 128kw
VW Polo

VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien 09. srp 2013 21:33 #125322

Multivan 128 kw napsal: Nemusis mat ziadne obavy ja mam tie najtmavsie tri roky ,niekedy ked v kempe nie su stromy a stojime na najvetsom slnku nieje ziadny problem s praskanim v aute je prijemne a to kempujeme skoro cele leto .Folie mam aj na zimnej zahrade na dome uz 12 rokov anic sa nestalo.Tak ze sa nemusis obavat.

Predpokladam ze mas dvojsklo s medzerou :D na Californii ... Vies kazdy je opatrny a myslim ze nedostanem jednoznacnu odpoved, VW importera som poprosil aby poziadal vyrobny zavod o odpoved... Pravdupovediac neviem ci v roku 1996 skla pochadzali od VW aleno ich montovala Westfalia...

Na anglickom forumpre Cali mi jeden napisal ze ma tie tmave a jeden ze mu radili si nedat tie najtmavsie...

Ake mas prosim ta ty konkretne folie?

Dakujem
Erik

VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien 09. srp 2013 21:59 #125323

Samozrejme mam dvojsklo typ folie ti napisem zajtra ked pozriem do papierov.
VW Multivan 128kw
VW Polo

VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien 28. říj 2013 22:16 #128971

• boldor
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mám taky dvojskla s odrazovou fólií a žádný problém. Je to 2000 Multivan, skla jsou teda asi VW.
MultivanT4 111kW, MultivanT5 128kW, G1 bez střechy, typ1 1972 a CB900F Boldor

VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien 26. zář 2014 19:28 #144839

• zdemyr
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
jak se pozná dvojsklo???

VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien 26. zář 2014 20:20 #144845

Ahoj, mas to ako na baraku ... To okno je v rame a medzi sklami mas medzeru... Jeho hrubka je vacsia ako na beznych autach. Montovalo sana okna za B stlpikom... S tym ze ak boli posuvne okna tak tie mali pevnu cast dvojsklo a ta pohybliva cast bolo bezne sklo.

VW T4 California Wstfalia - dvojite zasklenie okien 26. zář 2014 21:24 #144848

• smrk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
dvojskla na T4?...predpokladam ze to bude i na T5
ty jo, to jsem se nemel dovedet

Je to velkej rozdil oproti jedno-sklu ?
jestli se nemílím, tak především co se hlučnosti týká :huh:

Transporter T5 2,5tdi 96kw 2004
VW Passat 1,9tdi 2001

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.115 sekund

Login