Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: spolehlivost T4 Syncro

spolehlivost T4 Syncro 10. úno 2015 10:25 #151078

• Hawky
  • Avatar uživatele Hawky Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim Vás.Vím že je tady toho o tomhle tématu asi napsáno hodně,ale dohledat to je docela fuška.Chci koupit T4,mam na to vyděláno 200tisíc kč a ted je tady ta otázka.Rozhodujuje se mezi multivanem a caravellou,chci krátkou verzi.Využití je jezdění do práce,víkendy na ježdění do Alp(věnuju se lezení po skalách),tak že v tom prostě řespat,uvařit před autem na bombě nějakou šlichtu k obědu atd. no cca 2krát do roka výjezd bud to do španělska kde jsou skvělý skály a nebo jezdíme s přítulkou na ukrajinu.A te potřebuju poradit.Koupit syncro nebo ne.Jak je se spolehlivostí?a ta čtyřkolka je stálá(jako např u subaru) nebo neni? a pak bych potřeboval poradit s motorem,co je nejlepší vybrat.Jde mi spíš o spolehlivost a výdrž než o nabušenej motor,nejsem zrova velkej závodník a jezdim spíš kochací jízdou :) díky moc za info,sem fakt vděčnej.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

spolehlivost T4 Syncro 10. úno 2015 14:18 #151098

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
Pokud se nikam nedrapes po sotolinach mokrych loukach atd ze bys nutne potreboval syncro koupil bych 111kw z duvodu ze ma dlouhou prevodovku a strekach to usetri nemaly peniz na nafte usi od hluku a take cestovani vyzsi rychlosti.
Predohrab se dostane take skooro vsude takze syncro moc nevyuzijes. Syncro pouzivaji lidi co neco tahaji cestuji cca 80-100km/hod a nevadi jim spotreba 8-10l. Ze 111kw pojedes pri takove rychlosti cca za 6,5l. jinak Syncro mam a nedam na nej dopustit ale kratka prevodovka mi fakt prudi.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N
Poděkovali: Hawky

spolehlivost T4 Syncro 11. úno 2015 20:09 #151170

Ahojte všici, zkusím se "vetřít" do tématu a snad to nebude vadit. Jsem nový a rád bych se stal majitelem také syncra a konkrétně Caravelly s více místy, to proto že nás skoro vždy jezdí 2 rodiny (dělíme se na jízdném) a syncro proto že máme chalupu na Sk v horách (Beskydy) a jezdíme i na další chaty a chalupy, sami toho moc nenajezdíme (něco po Kroměříží,na nákup...atd.) A tedy otázka benzín-nafta? A syncro benzín, není potřeba ten "podtočený" motor při čtyřkolce-ten jemný zátah dieselu při prokluzujících kolech? A spolehlivost, v práci jsme měli Caravellu benzín a najeto cca 700tis bez vážnější závady motoru, s Mašlem jsem to řešil-tímto moc děkuji a jeho verdikt "že by se toho nebál". A ještě, jedna se už líbí, mrknete mi na ni prosím, moc díky www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/ca...16158722?goFrom=list
T4 Caravelle syncro 2,5tdi , BMW R 1100 gs

spolehlivost T4 Syncro 12. úno 2015 10:34 #151199

• expo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
Hawky, jak píše dins, na delší cesty bych šel do předokolky, ideálně 111kw. Syncro má rozumnou cestovní rychlost opravdu max. 120 a při té už to žere cca 10/100. Záleží co jezdíš na Ukrajině a jinde v "divočině" za cesty, ale tam kde projede Žigulík projede i T4 předohrab. Syncro oceníš až v blatě nebo ve sněhu, nicméně pokud jezdíš, jak píšeš, spíš na kochačku, tak bych se ho nebál. S 2,5 TDI 75kw (111Kw syncro se nedělaly) to je držák, který při odpovídající údržbě najede přes milion. Měl jsem na to +- stejný peníz a myslím, že se podařilo koupit solidní kus.
Ještě poznatek k Mutivan vs. Caravelle - multivan je samozrejmě pohodlný, má stoleček, postel apod., ale pokud jako já občas potřebuješ převézt najaký kus nábytku, paletu peletek na topení nebo cokoliv rozměrnějšího, Caravelle je o moc praktičtější, bo 2 zadní řady sedaček máš venku za 5 minut a pak už máš náklaďák. Navíc ji můžes mít v longu a to zase vidím jako výhodu, protože pokud by vás jelo na cestu víc 7-8, tak máš pořád dostatečně velký zavazadlový prostor (vercajk na lezení něco zabere). Do krátké verze s plnou polní tak max 5 lidí.
Pokud je ale primární pohodlné cestování ve 2-3 lidech / bydlení, tak Multivan.
T4 Caravelle Syncro Long
Poděkovali: Hawky

spolehlivost T4 Syncro 12. úno 2015 13:06 #151207

• Hawky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
no taky vozím občas nějaké věci jako dřevo a tak.A hlavně mi u multivanu nepřijde ta postel moc praktická.sice se rychle rozloží,ale neni pod ní žádný prostor.Spíš se mi zamlouvá caravella a v práci si svařim konstrukci na spaní a pod ní bude spousta místa na matroš atd.

Naposledy změněno: od Hawky.

spolehlivost T4 Syncro 12. úno 2015 18:37 #151221

• yanchi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
ahoj,
ja som mal T4 syncro benzin + LPG. Jak pises, ziadna vazna zavada ma nestretla - motor mal pol miliona nabehane... Na plyn pri 130km/h na dialnici spotreba okolo 16. Takze lacnejsie ako TDI.
T4 2.5i

spolehlivost T4 Syncro 12. úno 2015 21:08 #151232

yanchi, já jenom k tomu plynu, někde jsem četl-snad se nepletu, že na syncro nešla dát ta nádrž na lpg dolů pod podlahu (kvůli kardanu) a musela někde do "obytného" prostoru, tož to by se mi moc nelíbilo.
T4 Caravelle syncro 2,5tdi , BMW R 1100 gs

spolehlivost T4 Syncro 05. bře 2015 13:16 #152085

• expo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
Kvůli zadnímu náhonu nemá syncro rezervu pod autem, takže bomba misto rezervy taky nejde a tudíž dovnitř auta. No a mít tam rezervu a ještě bombu, tak to už by mě asi taky nebavilo. Samozřejmě rezervu vozit nemusíš a můžeš místo ní mít opravnou sadu, ale já ju radši vozím. Nedávno jsem (sice na jiném autě) prorazil gumu a na to by sprej rozhodně nestačil..
T4 Caravelle Syncro Long

spolehlivost T4 Syncro 06. bře 2015 07:10 #152132

• Hawky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
No rozhodně bych taky vozil rezervu!celkově se mi lpg v autech nějak nezamlouvá.

spolehlivost T4 Syncro 15. bře 2015 09:44 #152463

• Hawky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Chci se zeptat, jestli někdo nejste z Budějek.potřeboval bych omrknout tohle auto auto.bazos.cz/inzerat/45215099/VW-T4-TRA...25-TDi-75Kwklima.php odměna vás nemine :-D

Naposledy změněno: od Hawky.
  • Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.109 sekund

Login