Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Od roku 1992

Od roku 1992 17. srp 2015 17:59 #158194

Zdravím všechny.Něco podobného tu už bylo.Ale přesto se zeptám.Kolikpak spotřebuje paliva motor 2,4 D? Je to rok 1992.Toužil jsem mít Transportera a teď mám šanci svůj sen si splnit.Jen mě trochu děsí noční můra.Tedy dvě.Tak ta první,..že mě čeká dobrých,..hmm..500 km?Tak nějak.Nerad bych utratil celou výplatu pouze za naftu.Takže kolikpak si asi tak vezme paliva na 100 km.A prosím,..na kolik jedete otáček.Nejsem Michael Schumacher,..tak jezdím spíš na pomalu.Tedy,..s dodávkou bych jel tak max. kolem 90 km.I když se mi cesta prodlouží časově.Jsem začátečník v dodávkách.Naskrz znám jen Golfa 3 a 4. A ještě něco.Prý spotřebuje víc oleje.Tak 1l / 600 km. Je to normální?Má najeto kolem 350 tis.Nebo kde bych měl hledat tu chybu.Motor je jasný.Ale co dál.Hlava,řemen,těsnění...neví někdo? Předem díky za odpověď.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Od roku 1992 17. srp 2015 22:59 #158212

• Jirka S
  • Uživatel
  • Uživatel
  • T4, LONG, SYNCRO+UZÁVĚRKA, 2,4D
  • Obdržená poděkování 42
spotřebu počítej kolem deseti na sto. cestovní rychlost tak do těch 100km/h je ideál. V otáčkách nevím, nemám otáčkoměr :( . A ta spotřeba oleje je dost vysoká. Vyděl bych to na gufera ventilů, nebo pístní kroužky.

Od roku 1992 18. srp 2015 08:03 #158219

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
No jestli žere olej takovým způsobem,tak to bude na generálku motoru a to si musíš dobře rozmyslet jestli se ti vyplatí koupit tak starý auto a nasypat do něj takovejch 20-25 tis do motoru a ještě je tu kastle jestli není někde schnilá a tak,a na auto z 92. mi těch 350 mi připadá málo km,mohl by bejt stočenej,když sem si před 6ti lety pořizoval svoje téčko,98 2,5 tdi 75 kw,tak mi taky přišlo podezřelý že má jenom 180000 km,ale byla k němu serviska a šlo přímo od dealera v belgii,kde si předchozí majitel koupil novou t5,teď zpátky k tvojí otázce,pokud si myslíš že ti to za to stojí jsi ochotnej se v tom na začátku chvíli vrtat a dát to do kupy,tak to nebude zase tak špatná volba,bolavý místa jsou staršího téčka podběhy na zadku, v tý kapse co je za kolem se občas udělá díra a schnijou kabely ke světlu a pokud je to transporter tak se určitě podívej i pod gumu v nákladovým prostoru
Caravelle T5 128 kW 4Motion
VW T4 2,5TDI bus prodáno snad do dorých rukou
Tenére 700

Od roku 1992 05. říj 2015 23:39 #159381

Díky za rady.A co takhle tam dát plechy z novějšího roku.Prostě rok 92 není pozinkovaný.Tak jestli by to rozměrově souhlasilo.Řekneme rok 96 - 98? A a tomu mototru.Nevím přesně,které motory vydrží nejvíc,nebo jsou nejspolehlivější.Alespoň jsem slyšel všude říkat, že starší ročníky bývají nejspolehlivější.Koroze nic moc.Na ten spodek se podívám,kastle je O.K, protože je pod střechou.Ale co kdybych rovnou vyměnil motor,třeba za TDI.Co myslíte.Vyplatilo by se to? Co se týká najetých kilometrů zcela určitě ano.Viděl jsem motory i se 180 000km.Ale o spolehlivosti moc nevím.Ještě donedávna jsem jezdil na benzínu,u kterého jsem si naivně myslel,že je nejlepší.Oprava levnější atd.Ale rychle jsem pochopil,že to tak není.

Od roku 1992 06. říj 2015 16:12 #159389

na spotřebu se člověk může mrknout na spritmonitor.de konkrétně téčko 2.4D tam jezdí od sedmi do dvanácti litrů: www.spritmonitor.de/de/uebersicht/50-Vol...power_e=58&gearing=1 pokud si chce člověk udělat lepší představu o spotřebě, tak to chce i rozkliknout a podívat se jak kdo jezdí (je tam celkem dost parametrů). ale když budeš od začátku počítat s deseti, můžeš být třeba i mile překvapen ;) jinak přeju hodně štěstí při nákupu!
Busík T4 Multivan 1.9 TD (ABL) 50 kw, r.v. '95
Honda CB 750, r.v. ´95

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.168 sekund

Login