Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Nafta

Nafta 25. zář 2021 23:30 #203748

• Patrol
  • Uživatel
  • Uživatel
  • T5_r.v.2013_motor 2,0 l - 75 kW TDI
  • Obdržená poděkování 3
Taky je myslím rozdíl, jestli Benzina, nebo Benzina Plus , jsou to rozdílné firmy.. Teď už nevím která to byla, ale u jedné z nich jsem u Ml.Boleslavi před čtyřma rokama natankoval tak nekvalitní benzín N95, že muselo auto do servisu a všechno vyčistit. Od té doby se raději čerpačkám Benzina vyhejbám.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Patrol.

Nafta 26. zář 2021 11:06 #203758

• Mařík
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 22
Jezdím pro naftu v Praze k ONU už leta a nikdy žádný problém.

Jirka M
VW - T5 103kW POHOTOVOST

Naposledy změněno: od Mařík.

Nafta 02. lis 2021 16:58 #204072

• Danyk
  • Avatar uživatele Danyk Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
No trochu jsem nečekal že tady budou někteří lidé hanit kvalitní benzínky včetně benziny, ale teď nedávno jsem v jednom živém vstupu od Pepy z autosalonu ( fotr na tripu) slyšel že opravdu kvalitní naftu má u nás jen euro oil. Ta jediná benzinka prý nemusela poslechnout Babiše s ředěním nafty řepkou. Ale už nevím proč.

Nafta 04. lis 2021 11:15 #204095

• Patrol
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
EuroOil má výjmku ze zákona, protože přes ní jdou státní rezervy paliv, který pro dlouhodobý skladování nemůžou mít přimíchávaný biosložky. Normální palivo z jakékoliv benzinky krom EuroOilu tedy můžeš skladovat jen 3měsíce. Další možností je natankovat do kanystru pro delší skladování nějaký prémiový palivo, který je dražší, ale bez biosložek, a ještě do něho přidávaj trochu nějakých aditiv, která zlepšují spalování, snižují spotřebu atpd.
Nejlaepší volbou pro dlouhodobé skladování je zajet opravdu k tomu EuroOilu, koupit si naftu bez biosložek, která je nyní již namíchaná jako "zimní" a ještě si do ní sám přidat aditiva.

Naposledy změněno: od Patrol.

Nafta 04. lis 2021 13:04 #204097

• Danyk
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
To jsem udělal zrovna včera. Zajel jsem na EuroOil, nalil zimní aditivum a pak plná nádrž... Mimochodem jeden komentář tady byl že je rozdíl Benzina a Benzina plus. Ty o tom něco víš? Já totiž na benzínu jezdil ( v domnění nejlepší nafty) ale nikde jsem si nevšiml že je někde i to plusko.

Nafta 05. lis 2021 19:22 #204106

• Patrol
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
To plus asi neznamená, že jsou lepší, jen jsou to dvě různé firmy, nebo nějaká odnož, akorát se ani jedna nechtěla vzdát profláklého názvu Benzina. To je teď asi vyřešený, protože pokud vím, tak Benzinu koupili Poláci a tak se to bude všechno přejmenovávat na Orlen. Na Slovensku už myslím začali.

Nafta 06. lis 2021 08:57 #204114

• Danyk
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
No to přejmenování by mi asi tak nevadilo- ať se jmenujou jak chtějí, ale ať prodávají kvalitní naftu -:)) takže pokud ne, tak budu jezdit na euro oil. Stejně ho mám vedle v dědině:-)) ono tu ani nikde nemám, nejbližší Benzina je tak 15 km a Schell asi 10 km takže vlastně zřejmě vyřešeno:-))

• Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.155 sekund

Login