Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 05. pro 2021 12:27 #204416

Zdravím všechny , máte někdo zkušenosti s "barvou" / ochranným nástřikem Raptor ? Je o tom dost videí , ale nikdo už nenapíše jak dlouho to vydrží atd . Prý se dá i dobře barevně tónovat . Zajímala by mě výdrž , použité množství na auto , intenzita ochrany - přeci jen je to jakási směs butylkaučuku s čímsi :-) . Předem děkuji za rady a poznatky .
Nejedná se mi o nástřik podvozku , ale viditelných částí / celku karoserie a nárazníků ...
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 07. pro 2021 21:48 #204442

• Doubi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Ahoj zkušenosti jsou, dělal jsem s tím kufry na motorku a drží to opravdu dobře a je to hodně odolný vůči odření, ALE při práci s tím se připrav na skutečně
velkej smrad nesrovnatelný s jinými nástřiky a taky dost krátkou dobu na zpracování pokud dodržíš poměr tvrdila dle výrobce, takže doporučuji spíš míchat někde
po troškách mimo origo obal.
Nechá se to docela dobře i natírat válečkem, co se dobarvování týče tak na to se raději doptej někde v prodejně barev nebo u výrobce/prodejce raptoru.
T4 Transporter uloženka
T4 Transporter prodáno
T4 Multi-Car prodáno
T4 Transpotrer 1. auto tím to vše začlo

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 08. pro 2021 00:52 #204444

Super info , děkuji . Smrad je pochopitelný - chemie bez smradu není chemie :-) :-) . Barevny odstín - pry jsou schopni namíchat podle ral kódu , tak to možná zkusím . A co struktura ? Je jednolitá ( stejně "hrbolatá" ) , nebo prostě jak to prskne ?
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-)

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 08. pro 2021 15:51 #204454

Tak jsem to zkusil , objednáno 4 litry (3,85l) , prý raptor natónují do identického odstínu , dle mého kódu . Jsem na to zvědavý :-) . Jinak mám v plánu s tím stříknout spodní boky auta a lemy , po letním vyvařování zadku , což byl očistec , tohle už vážně nechci znovu zažít
Ještě dodatek : ptal jsem se výrobce , proč je to takový zázrak - prý se nejedná o butyl , ani kaučuk , ale tekutý polyurethan ( prostě gumoplast ) , takže po vytvrdnutí prý materiál podobný kolečkám na kolečkových bruslích . Zajímavé! . Každopádně cenovkoa není nejhorší - 3620 kč za natónovanou barvu = 1 litr cca 950kč včetně dopravy a dph .

Naposledy změněno: od Mickey1.9td. Důvod: Doplnění informací

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 08. pro 2021 19:11 #204460

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 181
Tak jeste aby se to dalo strikat a pak to naradi bylo cim umejt..
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 09. pro 2021 14:13 #204466

Tak další informace - umýt pistoli lze , okamžitě po nástřiku (než to vytvrdne ) klasikou ředidlo 6000 , po zaschnutí nevyčistitelné :-) , ale nikdo mi nebyl schopen říct průměr trysek , tak jsem k tomu ještě vzal pistoli přímo od raptoru ( +490kč ) . Kdyžtak změřím "dírky" , kdyby byl zájem....

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 09. pro 2021 21:22 #204475

• Doubi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Struktura je hrbolatá, ale rovnoměrná a to se musím přiznat, že jsem si s tím moc hlavu nedělal a přesto se to moc pěkně slilo, nicméně i přes tu hrbolatou strukturu to dost kopíruje kvalitu podkladu resp. moc to neschová.
Pistole mi přijde zbytečná resp. jejich protože je to klasická fixirka takže poslouží každá pistole na spodky, ale mělo by to jít i klasickou pistolí s tryskou 1.8 - 2.

At se to pořadí a neotrav se:)

JO a rada závěrem kterou mi dal lakýra, aby v tom proběhla ta vytvrzovací reakce tak jak má tak to chce skutečně teplo 20st a víc, jinak to prý nikdy ani za dlouhou dobu nezatvrdne..!!
T4 Transporter uloženka
T4 Transporter prodáno
T4 Multi-Car prodáno
T4 Transpotrer 1. auto tím to vše začlo
Poděkovali: Mickey1.9td

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 09. pro 2021 22:58 #204478

Konečně slovo chlapa :-) . Ne vážně , moc děkuji , tohle jsou ty rady , co potřebuji , bez kterých by to byl běh na dlouhou trať , a teoreticky i možná vyhozené peníze

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 10. pro 2021 07:33 #204483

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 181
Ja bych rekl ze polyuretan potrebuje krom teploty jeste vzdusnou vlhkost, protoze tim to vytvrzuje.. a na to strikani asi aspon polomasku s ABEK filtrem :).
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 14. pro 2021 11:03 #204523

Raptor dorazil , tónování, zdá se proběhlo úspěšně (tedy zatim na první pohled ) , smrad z "barvy" je vcelku normální , ale myslím že výsledný puch udělá to tužidlo , je na něm varování jak na jaderné elektrárně :-) :-) . Pistole opravdu nebyla potřeba , je to klasická na body šus . No , a vzhledem k potřebné okolní teplotě , a samozřejmě teplotě plechu , se nástřik odsouvá na jarní dny :-( .
Ještě jsem si všimnul , že ve videích vždy stříkají na podklad jakýsi primer nebo co to je . Je to nutné ? Popřípadě co (jaký konkrétně) by jste doporučili ?

Přílohy:
Poděkovali: Kučis

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 15. pro 2021 21:26 #204541

Podle mýho by teoreticky (zdůrazňuju TEORETICKY) mělo stačit zdrsnit/zmatovat místa, která chceš nacákat tím bordelem, podstříknout plniček, kterej ti dělá zároveň podklad (něco jako adhezní můstek) a tradá... Pokud je to na bázi polyuretanu, tak bych s tím zacházel asi jako s klasika barvou polyuretan.. ;-)
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 08. kvě 2022 20:58 #206263

Tak naraptorováno , odstín při míchání docela trefily . Jen origo poměr raptor/tužidlo je hrozný , je to šílená kaše . Přidáno ještě 10% ředidla , pak už ok . Kamarád , co to lakoval zkoušel samotný nenaředěný vedle na plech , no nebylo to ono . Každopádně za mě jsem spokojený , nejhorší místa jsou tím ošetřeny ( a vyvařeny samozřejmě) + předělání blatníků na hranatý facelift . Polití obou boků až do výše spodní hrany blikrů sežralo 2 litry na 3 vrstvy . Což je slušná spotřeba . Ostatně posuďte sami :-) . Foceno navečer , pak udelám i hezčí foto za světla na sluníčku .

Přílohy:

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 16. kvě 2022 11:50 #206343

Foto na sluníčku :-) . Už jsem přišel na první nevýhodu - hrozně se to špiní . Jak to není hladké jako barva , tak se na tom lehce udrží každé smítko prachu , a hlavně pilu . Ale jde to lehce spláchnout . Zkusím na to ještě nanést vosk , uvidím jak to půjde .....
Přílohy:

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 17. kvě 2022 20:33 #206370

Pěkný je to. O tom laku jsem taky uvažoval, prý to používají offroadisti. Při kempování taky občas vezmu nějaké křoví. Ale nakonec tam skončila jiná barva. Tak nevím, jestli to byla výhra, nebo ne.

Barva Raptor - tipy , rady , zkušenosti 17. kvě 2022 21:28 #206371

Tak já to bral hlavně kvůli té "pověstné odolnosti " . Vyvaření a všechny ty věci kolem stály dost peněz, času a práce , tak ať už je to aspoň pořádně ošetřený . Ještě k tomu mám rád auto low , takže blíže k zemi , tudíž větší nálož kamínků a veškerýho marastu na kastli. Jestli jedeš do Mohelnice , můžeš to omrknout :-) :-)

• Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.406 sekund

Login