Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Vacka 2.4d

Vacka 2.4d 09. led 2023 06:56 #208175

Zdar chlapy dneska pri jizde motor vypnul ani necukl jako kdyz dojde nafta, je to 2.4d aab tak jsem to odtahnul domu a sundal kryt na prave strane rozvodu co je cerpadlo a tocim motorem a vunec se nehybe rozvod skousel jsem sundat remen a otočit cerpadlem pul otocky jde normlane a pak stuha a pak zase normalne bude to tedy cerpadlo? Nebo se to kouslo nahore na vacce?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vacka 2.4d 11. led 2023 00:41 #208186

To čerpadlo je takhle normálně. Jak že se " vůbec netočí motor ? Sundej ventilové víko , a vačku uvidíš . Pokud máš zařazený neutrál :-) , šroub na klice - ořech 19" , tisícihran , tak klikou normálně (by jsi tedy měl) otočíš . Nejde to samozřejmě úplně zlehka , ale zas extra síla také není potřeba. Teoretických závad je mnoho - pokud se v motoru někdo šťoural , tak je možnost při montáži otočení protikusu ojnice ( U ) a následnému protočení šál , nebo utržení ojnice / zablokuje kliku , dále třeba upadlý a zaseklý ventil , utržený klínek řemenice na klice atd atd . Bohužel vanu lehce nesundáš , pod setrvákem na vaně jsou šroubky , ale není to nemožné . V nejlepším případě se ti jen poškodil kabel od otevíracího ventilu jehly na čerpadle , a to prostě zavřelo přívod paliva do vstřiků . Takhle je to těžko definovatelné . Musíš víc rozepsat co a jak nejde , a hlavně jak to probíhalo ( nežádoucí zvuky , vibrace atd .....) každopádně rozvody jsi tam měl nechat , pokud se ti něco v motoru seklo nebo uvolnilo a ty budeš otáčet jen klikou/vačkou , tak můžeš nadělat ještě víc neplechy než tam teď je
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-)

Naposledy změněno: od Mickey1.9td.

Vacka 2.4d 09. dub 2023 21:27 #208877

Diky, sundal jsem ventilove vyko a je praskla vacka u 4 valce takze ted co stim? Sundat hlavu vymenit ventili a nastavit rozvody?

Vacka 2.4d 09. dub 2023 23:27 #208878

Sundat hlavu ,a uvidíš , co a jak tam vypadá. Jestli se potkal píst s ventilem atd . Každopádně vačku neber z vrakáče , nová se dá sehnat cca 2500. Nedávno jsem viděl na bazoši ,někdo prodával na 2.4d vačku , filtry a ještě pár věcí kolem , vše nové a za rozumnou cenu. Nejdřív rozeber , a pak kupuj díly . Nevíš jaký nepořádek vačka nadělala. Jestli je prasklá na 4 od rozvodů, tak bude teoreticky jen v háji maximálně pátý válec . Ale pokud se třeba blbě trefil ventil do pístu , a "upadl" , tak může být škráblý blok , a pak už je na tobě, jestli sehnat jiný blok , nebo udělat celý výbrus , nebo jen 1 válec převložkovat atd . Prostě rozebrat a přesně definovat poškození. Hlavně se podívej na na ten zlom vačky , jestli už byla chycená , a nebo praskla najednou . Vadu materiálu a postupné praskání bych pochopil ,i když to samozřejmě v pořádku není , ale jestli to prasklo na "první dobrou" , tak bych zjišťoval proč . Aby se ti to po výměně nestalo znovu. Nahoď sem pak foto
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-)

Vacka 2.4d 10. dub 2023 08:54 #208879

Díky za radu tady je foto ty vacky pak az budu vedet vic dam vědět
Přílohy:

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.200 sekund

Login