Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Spotřeba motoru

Spotřeba motoru 20. bře 2024 13:36 #210859

• Bobek 22
  • Avatar uživatele Bobek 22 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím všechny.
Mám 2,5 ,AJT, 65kW spotřeba 12,5 l nafty. jak se vrátit do normalní spotřeby?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Spotřeba motoru 21. bře 2024 08:56 #210864

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 221
Jako ze si driv jezdil za 6l a ted 12.5l aniz by se neco zmenilo ve stylu jizdy? To je otazka za cenu noveho auta - bud najdes servis ktery tomu rozumi a je schopny to diagnostikovat, nebo pujdes metodou pokus a omyl. V obou pripadech to bude stat desitky tisic, problem totiz nebude je jeden "vymen tuhle soucastku" ale muze jich byt vicero - treba drzi teplota motoru, nehrabal se v nem nekdo, takze ma blbe casovani, nepribrdujou ti brzdy (hlavne zadni).. atd.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel
Poděkovali: Bobek 22

Naposledy změněno: od covex.

Spotřeba motoru 21. bře 2024 09:15 #210866

Jak píše Covex- zadní brzdy udělají cca 0,5 litru , špatné rozvody klidně i 2 litry , váha vzduchu atd další dcl . Nejvíce samozřejmě záleží na tom článku mezi volantem a sedačkou :-) . Jako čekat že ti někdo napíše : vyměň tohle a budeš zas jezdit za 7,5 litru , to není úplně reálné....
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Spotřeba motoru 21. bře 2024 13:26 #210870

• Bobek 22
  • Avatar uživatele Bobek 22 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Dík za info. Začnu brzdama a pak váhu vzduchu. Snad ho dostanu na 9L.

Spotřeba motoru 21. bře 2024 16:07 #210874

Reálně mám vyzkoušeno , při dodržování rychlostí, kdy jezdíš jako člověk (ne jako důchodce) s tou 64kw průměr cca 7,2l. Já s tou 1.9 jezdím podle stylu od 5,5 do 8 litrů . Samozřejmě se bavime o funkčních komponentech , bez závad
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Spotřeba motoru 26. kvě 2024 12:40 #211215

Ahoj. Nejsem tak zkušenej jak Mickey a Convex, ale zázrak se spotřebou i u mě udělala repase naftového čerpadla a následné nové rozvody. Tudíž seřízení a nastavení čerpadla zahejbalo s projevem auta a spotřebou. Další co mělo podobný vliv byla váha vzduchu a to jakou značku výrobce jsem použil i když byly naoko a číslem dílu stejné či zaměnitelné. A i já jsem už zažil zatuhlý mechanismus ruční brzdy na zadním kole. Nakonec oblíbená hadička s podtlakem do ŘJ motoru. Všechno toto mělo vliv na spotřebu a výkon auta....u mě je to 2.5TDI ACV z roku 1997. Tak good luck a hlavně nezapomeň až nato přijdeš dát vědět. Tyto zkušenosti co sem posíláme se dycky nakonec hodí.

Kolama dolů Bishop
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.088 sekund

Login