Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 17. bře 2016 07:08 #165038

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169
Podívej se na toho prvního z sbazaru. Jeden místní člen co se hodně vyzná o tom autě napsal že je to "starší ale vcelku zachovelej kousek" . Tak to tak bude.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 17. bře 2016 15:43 #165058

Děkuji za reakce, zavolal jsem na ten první a je do soboty zamluven. Tak uvidím. Zkusím ten druhý bílý.

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 22. čen 2016 16:49 #168285

• Hemlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj lidi, planuju pořídit t4 a premejslim co by mi přineslo nejvíce užitku (odvoz cajků na ryby, sem tam nějaká prácička a vozeni matroše) a nemusel do toho investovat moc peněz jelikož asi jako každej mám omezený rozpočet. Premyslim jestli transportér se 6ti místy nebo rovnou Caravelle. Turba se dost bojím a nechci hned repasovat. Premyslim jestli 1,9 nebo 2,4 ale asi i ten slabší 45 kw by mohl bejt schopnej ale neviděl jsem ho s víc sedackama a taky nechci platit hned jebu za povinný a pojištění. Máte tip u čeho začít a jestli 75 za 1.9 tdi 1997, 340tkm dolozitelnych, 2majitel, eko zapl, stk do 12/2017, long, 9mist, otypovano jako osobni auto, bila b. Nove desky, cepy, vyvareno, pred rokem celolak, tazne... není moc . Díky za reakce

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 01. zář 2016 02:37 #170040

• zadane
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Hezký den vespolek, zkusím poprosit o nějakou konzultaci. Už jsem tomuto fóru věnoval víc než den, ale omlouvám se, to bych musel číst týden...
Tak o co jde. Rozhodl jsem se pro migraci od konkurence. Náš Transit (2,5 TDi 1996) už na další TK nepůjde. Je mi to trochu líto, ten motor by asi naprosto bez řečí najezdil ještě druhý půlmilión, ale ten spodek už nevyvaří nikdo (správně to nemělo projít už nejméně před 5 lety). A ostatně, je to taky trochu otázka "cena operace a získaný výkon" - konstrukčně prostě jede 130 tak skopce a povětru. Zas ale jede stejně prázdný jako s 9 lidmi a přívěsem (samozřejmě, mluvím o přívěsu s nějakým normálním nákladem, ne o plaťáku s dalším autem). Stálá 110 ale je na dálnici opruz... Tak když už to musím řešit, jednoduše chci lepší a počítám předběžně s cenou mezi 150 a 200 (a dá se o tom diskutovat, samozřejmě taky počítám s nějakými dalšími výdaji po koupi).

Musí to být 9místné auto, to je jediný požadavek úplně natvrdo. Víc by se mi líbil dlouhý, ale musel by být za stejné peníze nebo nepatrně dražší. Moc se nenajezdí (v rodině je dalších 5 aut), tak 12 max 15 tis ročně, 70% dálnice, 20% menší silnice ale delší cesty a max 10% kratší. Když si chci polepšit, škrtám modely s méně než 100 PS. Všechno se jezdí s plným autem a většina taky s přívěsem, takže po tom, co jsem si zde přečetl, škrtám taky benziny (i když nerad - máme dlouholeté a dost pozitivní zkušenosti s LPG). Takže mi z toho vychází T4 75kW. Došli byste ke stejnému závěru? A ještě k tomu plánovanému nájezdu - můžu si dovolit koupit auto s najetými 300-350 tis? Motorově to asi neodhoním ani za 10 let, ale nechcípne Transporter dřív na to ostatní (stejně jako Ford)?
Když koukám do inzerátů, málokdo napíše typ motoru. A přitom mají 75kW/102PS psáno u motorů s obsahem 2461 a taky 2459. Je jedno z toho kec nebo je to OK? A jestli jo, ke kterému obsahu patří který typ motoru? A jestli jsou stejné, proč se liší spotřeby o víc než litr, různé trvalé převody? Taky mi vrtá hlavou, že některá auta váží necelých 1600 kg a jiná přes1900 (ani syncro přece nebude vážit 300 kg).

Kouknul jsem zkušebně do Autoscoutu, zadal T4 1999-2003 manuál 75 KW a vylezlo na mě skoro 40 stránek. Když jsem vyškrtal Syncro (nepotřebuju, takže nechci ani vozit ani opravovat ani krmit na spotřebě) a taky Multivany (žádný nemá 9 míst), pořád zbylo projít 200 aut. Ještě bych to mohl probrat tempomatem, ale ten zatím (když neznám situaci na trhu) mám spíš v poloze "radši" než "musí být". Z toho jsem si vytipoval 5 kousků, jako modelové příklady, do čeho bych chtěl jít. Mohl by se na ně prosím někdo kouknout, jestli taková koupě dává smysl s tím, co nahoře popisuju? A troufáte si vyjádřit se k jejich cenám, ve vztahu ke stavu na českém trhu?

www.autoscout24.cz/offers/volkswagen-t4-...iesel-bílá-291329870
www.autoscout24.cz/offers/volkswagen-t4-...esel-modrá-290675509
www.autoscout24.cz/offers/volkswagen-t4-...sel-zelená-283584902
www.autoscout24.cz/offers/volkswagen-t4-...iesel-bílá-294608404
www.autoscout24.cz/offers/volkswagen-t4-...el-červená-294662252

Díky za vaše názory.

Naposledy změněno: od zadane.

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 01. zář 2016 04:29 #170041

• TK
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 40
Podle toho co píšeš bych volil 111kW motor + odpovídající počet sedaček, longa a dát jen pozor na stav auta případně doložený servis.
Burstner polointegrál 7,4 m - Fiat Ducato 2,3 103 kW
Fiat Ducato Panorama 2,3 109 kW - prodáno
T4 75 kW Multivan - powered by Dieselpower - 100 kW - prodáno :-(
Knaus Eurostar 500 TF - prodáno
Škoda Fabia RS 216 PS - soutěžní speciál - HW - Král rallye team + SW - Dieselpower - prodáno :-(

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 01. zář 2016 17:11 #170051

• zadane
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1

TK napsal: Podle toho co píšeš bych volil 111kW motor + odpovídající počet sedaček, longa a dát jen pozor na stav auta případně doložený servis.

To bych podepsal. Jenže, oprav mě jestli se pletu, to by vypadalo minimálně tak od 300. Nebo je reálné koupit 111 kW s nějakou perspektivou (i když ne obrovskou, moje požadavky snad nejsou přehnané - 10 let, 150 tis km bez poruch, v zimě venku z garáže 1x měsíčně) za 200?

A navíc, zdá se že tahle motorizace se dělala jako luxusní model, což nešlo dohromady s 9 místy.. Autoscout mi za posledních 6 let výroby T4 vyhodí 1400 aut, což je myslím statisticky slušný obraz. A z nich ani jedno není v kombinaci 9 míst a 111 kW. V nejlepším případě 8 a předělávat vpředu křeslo za dvousedačku asi v dnešní době není reálné.

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 04. zář 2016 16:38 #170104

Ahoj.
Potřeboval bych pár rad kolem T4. S přítelkyní si pohráváme s myšlenkou pořídit si na cestování nějakého bydlíka. Do teď jsme cestovali na motorce, tak jsme si říkali, že to vezmem z extrému do extrému a po motorce si pořídíme velký auto :).

Z více důvodů jsme skončili u názoru, že T4 je nejblíž tomu, co bychom chtěli. Líbí se nám syncro, ale vlastně nevím jestli to využijeme nebo ne. S motorkou jsme zvyklí občas uhnout na nějakou polňačku nebo šotolinu, většinou jsou to cesty, které by běžnej osobák (asi) vyjel taky - mám cesťáka, né enduro. Ale netušim jak by to bylo u auta velikosti T4. A potom, jak je to s pětkou u syncra? Někde na fóru jsem vyčetl informaci, že syncra mají pomalejší pětku, ale že to jde prohodit?

Co by mě zajímalo je
- Mají všechna syncra stejnou převodovku nebo se to ještě liší podle motorů? Dá se to někde najít?
- Když budu mít motor 2.5TDi 75kW a syncro předělaný na rychlou pětku (budu předpokládat, že v autě budou jezdit dva dospělí, nějaký lahváče, jídlo a pár věcí na dovolenou) bude možný s tim jet dlouhodobě aspoň 130?
- Je snadný dodělat uzávěrku u syncra který ho nemá nebo je mnohem výhodnější koupit verzi s uzávěrkou?
- Co vyjede normální (ne-syncro verze), téměř nenaložená T4 za terén. Má někdo zkušenosti třeba s Albánskejma cestama nebo třeba tunel Parpaillon a pod?

- Když koupim skříňovou verzi, otypovanou řekněme na 3 místa, jak velkej opruz bude otypovat to na víc míst? (Nemyslim z hlediska mechanickýho přidání sedaček, myslim z hlediska papírování)

Díky moc. Milan.

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 09. zář 2016 05:15 #170241

• zadane
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Musíme si, zdá se, poradit sami.
Nicméně, jestli tady někdo má a byl by ochotný předat zkušenost, jestli je úplně uzavřená cesta přes úpravu a následné přetypování počtu sedadel, zdá se že právě toto je věc, která by pomohla nám oběma. Protože přesný požadovaný počet míst k sezení je při hledání dost omezující. Jestli to dnes vůbec teoreticky je možné, pokud ano, jak se k tomu v praxi zastoupení staví, jak velká je to byrokratická šílenost apod.
Díky

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 30. bře 2017 12:30 #175221

Ahoj, jak jezdi a jak spolehlivý je motor 1,9 D 50kw 2002 - udajne naletano 225xxx premyslim o koupi

Re:T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 30. bře 2017 15:23 #175226

1.9D mám. Když jsem ho kupoval, tak jsem počítal s tím, že je to lenoch, takže jsem spokojený. Je to držák, nezlobí elektronika, nezlobí turbo... Ale pokud předpokládáš lítání po dálnici 150km/h, tak jdi do silnějšího. Těm 225 kkm bych moc nevěřil u 15 let staré dodávky. Samozřejmě také záleží na ceně.

Naposledy změněno: od LadislavK.

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 30. bře 2017 19:48 #175238

• Olly
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 6
Osobně bych už nikdy nechtěl jinou motorizaci,než
2,4 D,ale 1,9 je taky vcelku spolehlivá mašinka.A že je
línější?A kolik byste s těma našima bedýnkama chtěli
jezdit? :huh:
T4 Multivan 2,4 D r.v. 1992
pan "Hermann I." bohužel už neaktivní
T4 Multivan 2,4 D r.v. 1994
pan "Hermann II." opustil nás po dlouhé nemoci L.P. 2020
T4 Multivan Westfalia 2,4 D
r.v. 1996
pan "Hermann III"

Naposledy změněno: od Olly.

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 31. bře 2017 13:32 #175248

• Sindeon VW
  • Administrator
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1064

Svoboda napsal: Ahoj, jak jezdi a jak spolehlivý je motor 1,9 D 50kw 2002 - udajne naletano 225xxx premyslim o koupi

Jak jezdí? Projeď se tím. Odpověď na tuhle otázku totiž nikde nevyčteš. ;-) 225tis km není moc věrohodných, pokud to nebylo jen "normální" rodinné auto, ale na kilometry to nejezdí a zvlášť ne tahle motorizace. I kdyby to byla jen z půlky pravda, furt to má půlku života před sebou. :-)
Clubový asistent

Clubový web: http://www.transporterclub.cz
Clubový mail: club@transporterclub.cz
Clubová kancelář: Po - Pá 09:00 - 15:00

Staňte se prémiovým členem Transporterclubu

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 01. dub 2017 08:33 #175257

Tak nakonec asi pujdu do 2,4D r.v. 94 ma udajne nalitano 240000 je to od znamych, verze long uz s vybavou na soani, topenim a kotci.. Jsem musher a potrebuji jezdit na zavody i na kazdodenni jezdeni.. Myslite, ze by to mohlo stacit? O auto je hodne pecovano, pred zimou komplet nove rozvody, vyvarene prahy, nastrik proti korozy. Pry kdyby necekali mininko, neprodavali by.. Jen proste potrwbuni vetsi auto

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 01. dub 2017 19:48 #175264

• Olly
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 6
2,4 D s nájezdem 240000,to je tak akorát dobře
zajetej motor. ;) S rozumnou údržbou Ti nalítá
klidně dalších 700000...
T4 Multivan 2,4 D r.v. 1992
pan "Hermann I." bohužel už neaktivní
T4 Multivan 2,4 D r.v. 1994
pan "Hermann II." opustil nás po dlouhé nemoci L.P. 2020
T4 Multivan Westfalia 2,4 D
r.v. 1996
pan "Hermann III"

T4 - VÝBĚR MODELU Transporter,Caravelle,Multivan... a MOTORU 03. dub 2017 15:27 #175299

Ahoj,
pro svoji rodinu se třemi dětmi (v autosedačkách) hledám auto na výlety, dovolenou po Evropě a delší cesty s možností nouzového přespání. Ročně cca 10-15 tisíc km.
Zatím mi vychází jako ideální T4 Multivan (spolehlivost, výdrž...) s motorem nejspíš 2,5TDI 75 nebo 111kW s nájezdem kolem 300 tisíc km.
Ceny kolem 200 tis Kč jsou asi běžné pro tyto požadavky?

Na co bych si měl dát pozor? Četl jsem o korozi spodku a problémy s turbem.

Jaký máte názor na filtr pevných částic a jeho spolehlivost a výdrž? Kolim stojí výměna?

Našel jsem teď tyto tři kousky, co si o nich myslíte?

www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/mu...17218001?goFrom=list (můj favorit)
www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/mu...16998367?goFrom=list
www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/mu...17206648?goFrom=list

Díky za radu!
eX

Vygenerováno za 0.136 sekund

Login