Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - SPOTŘEBA

T4 - SPOTŘEBA 29. říj 2010 20:42 #53679

mam problem koupil jsem multaka t4 2,5tdi 111kw a zda se mi ze extremne zere.. jaka je tak normalni spotreba na tohle auto ? ja cekal okolo 10.litru. ale dnes jsem jel praha liberec a nejaky couracky cca 200km a v nadrzi mam lehce nad pulkou, v praze jsem daval plnou.. pocitac ukazuje spotrebu dlouhodobou 8,6l a kratkodobou 7,5l ale to se mi nezda.. cim by to mohlo byt ? neporadi nekdo ? diky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - SPOTŘEBA 29. říj 2010 20:46 #53680

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Zkus vic cist <!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=222 ">viewtopic.php?f=7&t=222<!-- l -->
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - SPOTŘEBA 29. říj 2010 21:05 #53681

diky procital jsem ale ja prave myslel jestli tyhle motory nemaj nejakou typickou zavadu na spotrebu abych vedel po cem se podivat... :(

T4 - SPOTŘEBA 29. říj 2010 21:10 #53682

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Neni to jen ze budiky spatne ukazuji a nebo neunika ti nekde nafta? 40litru na 200km je docela dost to nezere ani Me :-)

T4 - SPOTŘEBA 29. říj 2010 21:16 #53685

nevim zitra zkusim dotankovat do plna ale bojim se ze tim to nebude... nafta nikde netece to jsem se dival na kolik je teda nadrz ?

T4 - SPOTŘEBA 29. říj 2010 21:20 #53687

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Nadrz je asi na 85litru plus minus

T4 - SPOTŘEBA 29. říj 2010 21:31 #53691

o.k diky zitra zkusim dotankovat a uvidim...

T4 - SPOTŘEBA 01. lis 2010 21:37 #54046

tak to vypada ze to bude dobry po ujeti 100km se veslo necelejch 11.l takze asi spatnej plovak.. to jsem rad uz jsem se zacinal bat. ;)

T4 - SPOTŘEBA 02. lis 2010 16:13 #54069

vwvotex napsal: mam problem koupil jsem multaka t4 2,5tdi 111kw a zda se mi ze extremne zere.. jaka je tak normalni spotreba na tohle auto ? ja cekal okolo 10.litru. ale dnes jsem jel praha liberec a nejaky couracky cca 200km a v nadrzi mam lehce nad pulkou, v praze jsem daval plnou.. pocitac ukazuje spotrebu dlouhodobou 8,6l a kratkodobou 7,5l ale to se mi nezda.. cim by to mohlo byt ? neporadi nekdo ? diky.

Dopoledne jsem odepisoval a pak jsem v rychlosti to někam poslal a asi se mi to vymazalo. tak ještě jednou
Nemůžeš měřit spotřebu podle ukazatele paliva! to se spleteš i o10litrů. Nejlépe je našlapat plnou nádrž až po okraj-vejde se tam 100litrů těch posledních 20litrů to chvíli trvá než nafta zteče a po jízdě opět na stejném místě natankovat, na stejném místě proto aby vozidlo bylo ve stejné rovině. Pak je důležité vědět koeficient tachometru. Čili např na nultém km na dálnici vynulovat tachometr a na stém kilometrovníku se podívat kolik ukázal tachometr.Příklad tachometr ukázal 95km tak koeficient je 0,95 vzorec pro určení km bude počet km dle tachometru:0,95 a vyjde počet SKUTEČNĚ ujetých km a to potom dělit natankované litry počtem těchto km a výsledek násobit bud´x 100 nebo posunout desetinou čárku o dvě místa do leva, a pak máš skutečnou spotřebu.
Nezapočítášli tento koeficient tak následný příklad: natankuješ 10litrů a ukáže ti tacho. 95km tak by byla spotřeba 10,52litrů/na 100km nebo když tacho ukáže 105km tak by už byla spotřeba 9,52litrů/na 100km.Čili litr rozdíl!!! To samé i když máš počítač momentální spotřeby tak ten Ti nevyhodnotí koeficient tacho. Vždy ten koeficient je závislý na pneu. Až to takle změříš budeš určitě překvapen že se spotřebou.
Transporter T4 2,4D (1991), kempingová vestavba, GO motoru, GO podvozku, nový modrý lak, trubkový nárazník, pracuje se na webastu ;-)

T4 - SPOTŘEBA 02. lis 2010 18:50 #54080

diky za typ tohle urcite vyzkousim... ;)

T4 - SPOTŘEBA 22. lis 2010 03:29 #55877

• sneb
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
D:_)1 Ahoj, zdravím Vás všechny, pozorně jsem to tady proštudoval, protože
je to fakt zajímavé, T4ku 75 kW Bus ACV nečipovanou jsem koupil před pěti lety, jako svůj
sen na doporučení známých, co se vyznají v oboru a nedám na ni dopustit..protože jsem
byl v oboru TDi neznalý, po všech stránkách mně překvapila jízdními vlastnostmi, dynamikou a spotřebou.. jezdím spíše delší trasy s 2/3 obsazením a jet na dálnici pod 140 by mě ani nenapadlo, byla by to urážka značky. Spotřebu dlouhodobě sleduji "sedlákovskými" nedigitálními metodami, na tachometr a ukazatel nádrže se fakt nedá brát ohled ani orientačně, nikdy jsem se nedostal v průměru na cestu nad 9,5 a pod 7,8 /100km na kvalitních pneumatikách 205 65 R15. Faktem je, že tu padlo hodně pravdivých postřehů,
co je třeba vychytat, ale mně dohání k šílenství neskutečně rozdílná kvalita nafty a pánové
případně dámy, pumpaři jsou fakt často bez brzdy a potřebovali by přes drž.. ! D:_)7
VW Caravelle BUS 2,5 TDi, to je láska na celý život.

T4 - SPOTŘEBA 29. lis 2010 10:07 #56471

• Kuba4
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Co jsem koupil T4 2,5TDI 75kW, najel jsem zatím jen krátkých 4000 km, spotřeba mi dělá 8,1l /100km +-0,2.

T4 - SPOTŘEBA 05. led 2011 17:22 #60260

• somath
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj všem, tak já přispěju též se svou troškou do mlýna. Mám T4 Transporter, kombi ( 6míst), 2.5 TDi, ACV, r.v.99, nalítáno (asi nee) 305000km a jezdím normálně jako člověk :D a spotřeba minimální 7.1 - 7.2l a max., to když jsem měl přes tunu naloženo kolem 8.6l /100km. Jezdím dálnica 100 - 120km/h a okresky s citem. Jo pneu, Fulda 195/70 15C, teď v zimě a léto nvm ještě :D
P.S.: neberte to jako že dělám machra s nižší spotřebou, mulťáky a caravelky sou asi těžší skrz čalounění a výbavu že jo? :D

Šťastný Nový rok všem
T4, 2.5TDi, 75kW, kombi 6míst
T4, 2.4 D (dodělané turbo), Multivan
+420 776 880 271 bude-li někdo něco potřebovat
ZRX 1100

T4 - SPOTŘEBA 16. úno 2011 21:04 #65156

Speedy 111 napsal: Ahoj,včera jsem se zaregistroval.Tak si tady pročítám Vaše názory a tak mě napadá,jak jste na tom s TDI motory.Sám jsem si koupil VW T4 Caravelle,r.v.1998 2.5 TDI 111kw,jede to celkem hezky ale zdá se mi že to nějak dost chlastá.Jezdím kolem 8,5 l.jezdím s lehkou nohou ca 90- 100km/h (víc to ani moc nejde,odpor vzduchu je dost znát)a stále mimo město tak bych řekl,že by to mohlo papat o neco míň.Jinak,kdyby byl někdo z Plzně a okolí a má tento motor tak bych byl moc rád kdyby jsem se mohl sejít.Koupil jsem toto auto a nikdy jsem nejel s tímto motorem.Nebyl čas.Tak díky za vše co písnete.

Zdravím
Mám Multivana 2002 také 111kW spotřeba př.Český Těšín-Vlašim 5.5l/100km hodně lehká noha,ale stačí koukat kde je kopec kde pomalé vozidlo atd... Pelhřimov-Vlašim 6,5l/100km dnes Vlašim-Blatná-Praha-Vlašim 6,8l/100km(asi 360km) jinak po městě běžně 8,5l/100km !!! pozor výrazně mě klesla spotřeba při použití bufíku !!! něvěřil jsem tomu,ale zahřát motor bez bufa znamená ujet 15km a motor dostává D:_)7 Bufík jsem po zakoupení auta musel opravit a =D> super Eber 4kW

T4 - SPOTŘEBA 04. dub 2011 09:37 #70214

• vrsek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Zdarec,
mám dotaz, uvažuji o koupi T4 vysoké dlouhé verze jak je to se spotřebou (75kw) ovlivní to spotřebu razantně? a hlavně hlučností při jízdě není tam nějaká velká hlučnost skrz tu nástavbu a nevrže to nějak celé?

Díky
Přílohy:

Vygenerováno za 0.123 sekund

Login