Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 24. říj 2012 13:26 #105748

Zdravim panové. Tak jsem byl včera v autobazaru s tím, že jim jdu auto vrátit, odstoupit od smlouvy, potom co mi odešli brzdy. Pán se se mnou nechtěl ani bavit, s tím že to řeší jeho právník a nazdar. Né že bych čekal něco jiného. Tak jsme tam na sebe 45 minut řvali a nakonec jsme se dohodli na tom, že na jejich náklady odstraní vzniklé závady. To znamená oprava klimatizace, oprava nezávyslého topení - příhřevu, oprava levé poloosy a oprava již zmíněných brzd. Nic víc z nich asi nevyrazím. Jen doufám, že to aspoň udělají pořádně. Ale chci se zeptat, až si budu auto přebírat, jak poznám v tomhle počasí, jestli běží klima ( venku je už chladněji než se chladí klimou ) a ten příhřev ( co jsem se dočetl tak ten jede jen když je pod 5 stupňů, to znamena že na ten je zase ještě teplo ). Jde mi o to, že jakmile to převezmu, tak už nemám nárok na nic. Tak jsme se dohodli. Bude tam samozřejmě záruka dle zákona,půl roku na práci a 2 roky na nové díly, ale víte jak to je.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 24. říj 2012 13:56 #105751

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22

martin.s napsal: jsme tam na sebe 45 minut řvali a nakonec jsme se dohodli na tom, že na jejich náklady odstraní vzniklé závady.

Pokud ty závady vznikly jak píšeš po podpisu smlouvy a zakoupení,tak to ani opravovat nemuseli.

Neexistuje záruka na následné závady,
Jen je záruka na skryté vady=vady které byly v době před zakoupením,nebyl jsi na ně upozorněn a ty můžeš do 1roku reklamovat.
Takže to vypadá,že jste se dobře dohodli a už to bude OK.
Až to opraví,vem si ideálně mechanika s diagnostikou,
ono se to špatně zjišťuje,
kolikrát to někdy jde,potom zase nejde a tyhle sporadické věci jsou nejhorší.
U některých aut zle provést toto: klima+ofuk skel=klima spíná vnuceně i když je zima,ale né u všech.
Ten příhřev lze u některých aut pustit nuceně,i když není zima tak,že dáš všechny topení na max,ale zase to nefunguje u všech,zkusit to můžeš,ale nevím,zda tvé auto bude takto reagovat,je to starší kousek a jednotky si často staví hlavu i u nových aut.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 24. říj 2012 14:25 #105754

Auto1: No ono je to trochu jinak než si myslíš. Opravovat sice nemuseli, ale jde o to, že 3 měsíce po nákupu auta jsem zjistil, že má auto ve skutečnosti najeto místo uváděných 280 tis. km nějakých 580 tis. Podrobnosti jsem tady už psal. Takže jsem si na ně došláp a chtěl vrátit část peněz a když né, tak odstopit od smlouvy. Protože podle mě auto které má najeto 280 tis. má jinou míru opotřebení než auto s 580 tis. čemuž odpovídá i četnost závad na mém autě. Takže je to takový kompromis. A spíš ve prospěch bazaru. Ale dokud to nebude tak ještě nejásám. Jen doufám, že pak budu mít na chvíli klid a budu už taky trochu d:_(

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 24. říj 2012 14:28 #105755

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
klima ti musí běžet i v zimě-ledový vzduch z ofuků...a příhřev vyzkoušíš na studeném motoru tak,že po nastartování propojíš čidlo pod nárazníkem....ale pozor,pokud neběžel příhřev delší dobu,tak ze začátku bude hulit jako ku.va,tak se nelekni d:_(

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 24. říj 2012 14:34 #105757

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3

Maršoun napsal: a v cem je 111tka s full vybavou narocnejsi na provoz nez 2.4D? Neprijde mi velka investice jednou za 3roky nadelit prihrevu novou svicku a pripadne prefouknuti klimy? 75tka je na tom jinak? S vsim ostatnim jsou na tom stejne, jen tdi jezdej za pulku v nafte, takze po 50tis km je i "dvouhmota" financne doma.
Vse je o tom jak se s autem hospodari a jak velkej "zlodej" je mechos co auto servisuje! Par tecek servisuji a sam mam 111tku asi 7let. A nemenil bych ;)

přesně tak,měl jsem také 2,4 D a žrala jako kráva...to se s 2,5 TDI nedá srovnat,nehledě na jízdní vlastnosti d:_(

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 24. říj 2012 14:41 #105759

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
martin.s: Aha,já četl jen ten jeden příspěvek.
Důležité je,že jste se dohodli,tak ať se daří.
ps: funkční klima=točí se větrák na chladiči i u studeného motoru,ale jen u těch aut,co podporují pouštění klimy i v chladném počasí.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 24. říj 2012 14:45 #105760

kusna napsal: klima ti musí běžet i v zimě-ledový vzduch z ofuků...a příhřev vyzkoušíš na studeném motoru tak,že po nastartování propojíš čidlo pod nárazníkem....ale pozor,pokud neběžel příhřev delší dobu,tak ze začátku bude hulit jako ku.va,tak se nelekni d:_(

Ale když je venku 10 stupňů tak stačí když to bude přisávat vzduch z venku a nepoznám nic. Vždyť minimum na klimě je 18. A klima nemusí vůbec chladit. Jinak s tím propojením čidla u příhřevu to by se dalo. Hulit by to nemělo protože jestli to budou opravovat tak by to měli snad také vyzkoušet. Ještě mě napadlo to podchladit. Třeba vzít z domova z mrazáku led a čidlo podchladit. Mám to za rohem takže než dojdu do servisu tak vydrží.

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 24. říj 2012 18:25 #105784

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
No,10 stupňů a ledový vzduch okolo nuly je rozdíl...a také můžeš mrknout,zda se točí kompresor (konkrétně elektromagnetická spojka na kompresoru)

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 27. říj 2012 23:51 #106032

• kwaker
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
hledal jsem kam to napsat a nic sem nenašel vhodnýho, tak se omlouvám. Mam 2,4D s 15palc.koly s pneu Continental Vanco 2.
Dotaz: nemám žádné zkušenosti s jinýma VW dodávkama, ale přijde mě, že je to uplně nepoužitelné co se týká jízdních vlastností, na suchu je to gumovy nepředvídatelný, na mokru je to vysloveně o hubu - řízení jakoby ty přední kola byly namydlený (hrozně lehké řízení), strašně to klouže, do zatáček všude jezdím 50 a na mokru ten slabej motor hrabe. Když zabrzdím, hodně brzo se dostane levé přední kolo do smyku, popravdě si to neumím v zimě ani představit, že bych jel někam na hory. Mohla by byt chyba třeba v špatných tlumičích? Jsem z toho docela špatnej - fakt je to hodně klouzavy. :help
T4 Caravelle 2.4 D "Hrach"
r.v. 1996

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 28. říj 2012 00:08 #106033

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
hodně špatná geometrie :-k
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 28. říj 2012 00:27 #106035

• kwaker
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
myslíš, že by to mohlo být geometrií? Děkuju za tip, jak to pujde, tak to nechám prověřit.
r.v. 1996

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 28. říj 2012 07:37 #106045

• shrekzv
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 8
tiez som za geometriu, hlavne pozri gumy ci niesu pridrate z niektorej strany, na geometriu treba ist s dobrymi, T4ka musi sediet na suchej ceste ako prikovana, ja som jazdil nejaku dobu s nanic geometriou, pridralo gumy z jednej strany, po geometrii nanich jazdim dalej, lebo ich chcem zjazdit, ale auto na ceste sedi riadne, ale chcelo by to zadny stabilizator :D
T4 Caravelle 1998, VR6 103kW LPG

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 28. říj 2012 10:05 #106056

• kwaker
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
díky za info :drunken:
r.v. 1996

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 28. říj 2012 14:38 #106073

Tak asi klasika. Proklepnout přední osu na zvedáku jak na tom je uložení a čepy aby si tu geometrii nedělal třeba dvakrát po sobě. Pak zajet na test tlumičů(když jsem je já měl K.O. tak to spíš odskakuje v zatáčkách při sebemenší nerovnosti) no a pak nakonec jak píšou kluci, udělat geošku.
Pak to musí sedět, jen se to dost naklání a já se bál nad 150 i dotknout volantu abych to nepřevrátil :mrgreen:
Tak pak dát dozadu stabilizátor, pořádný tuhý tlumiče a pustit to o dost k zemi implantací HR podvozku. Pak se dá už i s tím dvoutunovým mastodontem na silnicích docela tahat a potrápit pár osobáčků :lol:
Jenom už na gumách najedeš místo 50 tis.km sotva polovinu :(
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - KOUPĚ, ZKUŠENOSTI, RADY NA CO SI DÁT POZOR / KDE KOUPIT 28. říj 2012 14:55 #106076

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Tak tak, ja uz koukam jen po nejake "rychlokurte" na tu moji somalsky vymazlenou namozeninu, pac mam problem se udrzet v rejdu na zidli a to mam cvakle obe operky :lol:
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

Vygenerováno za 0.188 sekund

Login