Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 11. zář 2009 20:14 #23116

• Joy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
dík,ale všechno tohle je zkontrolováno, takže jsem vyhodnotili že to bude asi převodka, no ale s jistotou to neni. Dam vědět jak to dopadne, kdyby měl někdo někdo podobnej problem.
VW Caravelle 2,5 TDI 88kW r.v. 97
VW Multivan 2,5 TDI 111kW, r.v.99
VW Golf II 1,3 40kw (motokára)
MB Sprinter 2,2CDI

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 11. zář 2009 20:45 #23117

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Podobný problém má Machy a já to vyhodnotil na poloosu, ale zatím nebyl čas zjišťovat podrobněji zda je to ono, příznaky jsou úplně stejné.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 12. zář 2009 13:23 #23127

• Rob
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1
a jak si to kontroloval?
VW Transporter T4 2,5 TDI 75kW ACV '99 syncro long

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 12. zář 2009 17:29 #23131

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
nijak, nebyl čas :-(

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 13. zář 2009 03:02 #23134

• Joy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Robe, to byla otázka na mě nebo na aleše?
U mě to kontroloval automechaik. Sundal manžety. poloosa je s tý strany od kud se to ozývá nová. Koupil jsem to auto z německa a vypadá to,že se tim už nědko předtim zabýval. Jsou ještě nové všechny čepy a tak. No už asi fakt zbývá jenom tak převodka. Kdyby to byly klouby od tyče řízení, tak se to nemusí skoro hodinu zahřívat, tada myslim.
MB Sprinter 2,2CDI

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 13. zář 2009 16:30 #23136

• Rob
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1
Joye, ale to neva, zajímá mě i jak to dopadne s Alešovým kámošem.

Ptal jsem se proto, jestli se třeba uskutečnilo to, že po té dlouhé jízdě, kdy se to projevuje, si zkoušel někdo lehnout ke kolu, nechat někým kroutit volantem a pozorovat, poslouchat a třeba šátrat prstíkem na čepy a tak, odkud je to cítit.

Jinak dle mého názoru to poloosa není, nevím, co by na ní praskalo - musela by být už turbojetá, aby se teplem ten kus kovu nějak zvukově projevoval.

Stejně tak si nemyslím, že by kroucením volantu měl být nějakej problém v převodovce, dyť ta je furt na místě.

Zepár dalších indícií..:
-Závada se projevovala i před výměnou všech těch čepů a tak?
-Dělá to i při vypnutém motoru?
-A jinak zkus prosím přesně vyjmenovat, co se na tý straně měnilo, nikde tu není přesný výčet:)

Rob d:_( d:_(

Naposledy změněno: od Rob.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 13. zář 2009 16:32 #23137

• Rob
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1
teď mě tak napadá.. a co vnitřní kloub?
R d:_( d:_(

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 13. zář 2009 20:55 #23141

• Joy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky moc Robe, heleť kouknu se co bylo měněno, já už to koupil s těmi vyměněnými klouby a tak. Neumim to sice pojmenovat, ale mam přeci knížku a blbej nejsem... Při vypnutém motoru to nedělá. Prsty jsme nezkoušeli a z venku nic slyšet přes motor neni, jenom z kabiny. Nevim jestli jsem to špatně napsal nebo ses přehlíd, ale já myslel že chyba bude v převodce řízení a ne v převodovce. Přišlo mi to nejdvíce rozumné, když tam má takový vliv teplo. Teď když jsou chladnějsí rána tak je i hodinu a půl ticho. Naštěsí zvuk jse zvětšuje, příští týden jedu do belgie a to by bylo abych pak už neslyšel odkud to přesně je :-) . Ještě se ozvu, každopádně jsem teď rozhodnut pro variantu, že mi kámoš půjčí převodku a zkusí se tam šoupnout. pak se uvidí. Má naštěstí jednu náhradní, tak se tam hned může nechat. Nebo myslíš že špatnej nápad? Docela to auto potřebuji, mam ho rád a jezdit s takovym zvukem mi dost děsí.
MB Sprinter 2,2CDI

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 13. zář 2009 23:47 #23164

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Robe samozřejmě že jsme se pod autem pořádně vyválel než jsem k nějakému závěru dospěl, ale dokud se ta poloosa nevyndá a tak nedokážu říct zda je to ona jistě. Jo a myslím té kloub na poloose, ta samotná tyč snad ani nemá jak cvakat :-D

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 14. zář 2009 09:17 #23174

• Rob
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1
tak přeji hodně štěstí.. každopádně pokud to tipuješ na převodku (sorry, já sem to blbě četl), a máš možnost náhradní, tak neváhej:)
A sem rád, že si konečně rozumím s Alešem, kteráto že část na té poloose podle něj bouchá, vidím to tak, že kloub je víc než pravděpodobnej:)
R

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 14. zář 2009 09:29 #23176

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Já tedy rozepíši mojí myšlenku. Vnitřní kloub je nasazená na poloose na tisícihranu a zajištěný segrovkou. Když je kloub starší tak dojde k otlačení zubů tisícihranu na kloubu, protože je z měkčího materiálu než poloosa. A vlivem tepelné roztažnosti je způsobeno to že při minimálním opotřebení tisícihranu je vůle neznatelná a nic necvaká, ale jak dojde o ohřátí a zvětšení vůle, tak zuby již mají vůli a cvakají. K tak drobnému pootočení zubů aby cvakly stačí i zatočit volantem a poloosa se již drobně natáčí. Po vychladnutí se vůle vymezí a zase nic necvaká. Je možné že jsem měl ten samý problém jen s tím že mě to cvakalo stále a při jízdě v zatáčkách přímo bouchalo jako když by do toho někdo mlátil kladivem. Závada byla ve vymačkaném tisícihranu na vnitřním kloubu poloosy.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 14. zář 2009 13:52 #23205

• Rob
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1

Rob napsal: teď mě tak napadá.. a co vnitřní kloub?
R d:_( d:_(

;)

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 30. říj 2009 19:39 #26580

ahoj, mám podobný problém, ale mě to spíš tak vrže a skřípe. jde to od obou kol... je fakt e jsem si pod auto jeste nelehal a uvidim zitra zda to rano bude delat taky kdyz bude auto studene... desite me s tou prevodovkou.. :-(
T R A N S P O R T E R - IV syncro 2.5 lpg a T 2 B ;)

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 08. bře 2010 09:47 #38368

Mne skřipe neco od předni napravy při točeni volantem nebo i bržděni..je to takovy gumovy skřipot nemate nekdo zkušenost s timto pazvukem?dik

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 09. bře 2010 19:18 #38491

Petr napsal: Mám problém - něco mi drnčí asi v motoru, jsou to takový divný pazvuky, jako když je povolený spodní kryt motoru.
dělá to na volnoběh a při nízkých otáčkách, všechny kryty, plasty jsem odmontoval a pořád stejný. měl jsem podezření i na řemeny, ale ty jsou O.K pak už mě napadá jen nějaká kladka.
Neměl jste prosím někdo podobný problém - těžko se závada popisuje.
Jěště jedna věc, mám pocit že na volnoběh se motor trochu třepe :o :o

Mě to dělala řemenice na klice, ta s tou gumou, opticky vypadala dobře,ale drnčela a vydávala UFO zvuky

Vygenerováno za 0.199 sekund

Login