Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 09. bře 2010 19:23 #38492

Prosim poradte,z prave predni strany se obcas ozve neco jako tuknuti kladivkem do kastle,vymenil jsem vsechny gumy a cepy,neprestalo to,pak mi odeslo rizeni,rekl jsem si hura, odstranim pazvuk a ono klepe dal. Treba 14 dnu klid,pak prejedu retarder a 14 to zas obcas klepne,treba i prijizde v kolone lehce pribrzdim a zase klepne, nebo v rejdu po spatnem parkovisti to taky klepne, teda spis mlati

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 10. bře 2010 00:39 #38512

• Rob
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 1
takhle klepe kloub - vnitřní nebo vnější, já teda měl spíš potíže s vnějšíma.
pokud si vyměnil všechny čepy, tak buď kloub nebo poloosa je asi nejpravděpodobnější.

Zkus stát čumákem trochu z kopce, vytočit plnej rejd a rozjíždět se - vnější kloub mi takhle vždycky o sobě dával znát klepáním, docela uměrným k otáčkám kola.
Pak možná v nejzáhadnějším případě snad nějaký uložení ramene nebo tak něco.. Napiš, co přesně všechno si vyměnil a co si případně zjistil:)
R
VW Transporter T4 2,5 TDI 75kW ACV '99 syncro long

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 10. bře 2010 11:36 #38525

Robertxx napsal: Mne skřipe neco od předni napravy při točeni volantem nebo i bržděni..je to takovy gumovy skřipot nemate nekdo zkušenost s timto pazvukem?dik

Tak dnes mi vyměnili spodni levy čep dali mi tam (Meyle nebo tak nějak , SRN), byla protržena manžetka a byl volny cena 800.-kč..nicmeně odjiždim a skřipani pořad :evil:

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 10. bře 2010 16:23 #38538

• kubis
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Tak je to horní,postupně mazat,pak příjdeš na to který to je,vrzání tim na chvíli zastavíš,.
T4 2,4D Caravelle r.v. 98

722 528 780

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 11. bře 2010 14:01 #38619

kubis napsal: Tak je to horní,postupně mazat,pak příjdeš na to který to je,vrzání tim na chvíli zastavíš,.

Mas pravdu byl to horni čep a uz je vyměněn a je to parada d:_( .Ještě mi promazali kulisu řazeni a nechapu jak paradně lehce ted jde \:D/

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 11. bře 2010 14:19 #38620

• jarek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 7
Měnit čepy po jednom většinou není ta nej volba.Jestli má zbytek dost naběháno a má vůle tak se snižuje životnost toho nového nehledě na to že po výměně čepů či silenbloků to chce udělat geomku(aby auto netáhlo do strany nebo nesjíždělo špatně pneu) a dělat ji několikrát do roka je neekonomické,nehledě na to že jestli je na zbytku komponentů vůle tak tu geomku stejně není šance neudělat dobře.
Výměnám zdar ;) d:_(
D:_)1 T4 Multivan Atlantis 2,5TDI
D:_)1 T4 Multivan Atlantis 4WD 1:10 D:_)12
D:_)1 T5 Multivan Comfortline 2,5TDI
D:_)11 Pincek VFR 800-V4 VTEC prodaný :-(
Nějaké to Foto http://jarekv.rajce.idnes.cz/

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 11. bře 2010 19:07 #38642

jarek napsal: Měnit čepy po jednom většinou není ta nej volba.Jestli má zbytek dost naběháno a má vůle tak se snižuje životnost toho nového nehledě na to že po výměně čepů či silenbloků to chce udělat geomku(aby auto netáhlo do strany nebo nesjíždělo špatně pneu) a dělat ji několikrát do roka je neekonomické,nehledě na to že jestli je na zbytku komponentů vůle tak tu geomku stejně není šance neudělat dobře.
Výměnám zdar ;) d:_(

Souhlas

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 11. říj 2010 22:32 #52143

nevíte co s vrzajícíma předníma dveřma při jízdě a i se šoupačkama? Díky

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 06. říj 2011 19:44 #80246

Zdravím všechny členy transporter klubu, chci se Vás zeptat na jednu problematiku s mým milým transporterem T4, doufám, že mi někdo poradí. S tímto úžasným autem Transporter T4 který má najeto cca 200000 kilometrů jezdím dlouhé trasy a v poslední době se mi stává, že po řádném zahřátí motoru začne něco v motoru klepat (né vždy, spíše při velkém záběru jako je do kopce atd.), při přeřazení na jiný rychlostní stupeň nebo spíše při sešlápnutí spojky klepání přestane. Na neutrál se to nestává. Poraďte prosím děkuji. :(

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 10. říj 2011 13:05 #80622

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Me to co popisujes dela hlavni remenice a dotoho se obcas ozve vyveva, takze je kolikrat o muziku postarano... :-k
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 22. říj 2011 18:05 #81657

teď se to jen zhoršuje a klepe to i když jedu na 1. rychlostní stupeň, ale jen když má velký záběr. Zkoušel jsem poslouchat odkud to jde a ozívá se to na sstraně řidiče (u levého předního kola). Potřebuji vědět zda s tím ujedu ještě tak 250km. Díky za rady jsem z toho fakt nešťastnej :-k

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 22. říj 2011 19:25 #81659

to co popisuješ by mohla dělat poloosa
T4 Caravelle long 2.5tdi
T3 Caravelle 1.6d
Toyota Corolla 2.0D T3 4WD bus
Skoda octavia 1.9tdi elegance

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 23. říj 2011 09:12 #81673

A bude možné s tímto klepáním dojed asi tak 250km? Nebo co se stane až to tedy doklepe? :?

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 23. říj 2011 16:51 #81693

• Sali
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Jestli je to poloosa,tak az doklepe,tak zaroven dojedes a muzes prohlasit-(ahoj babi) :mrgreen:
VW T4 long 75kw

VW Tpinkclub

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 24. říj 2011 08:41 #81722

Nejprve zkus dotáhnout kolo. :)
Jestli to opravdu dělá kloub, tak dokud nepraskne klec, tak s tím můžeš najet třeba tisíce kilometrů. Bohužel až praskne, tak už nepojedeš vůbec. A odhadnout se to nedá. Pro jistotu svěř auto někomu, kdo se v tom vyzná. D:_)3
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

Vygenerováno za 0.104 sekund

Login