Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 09. lis 2011 16:35 #83026

Ahoj Všichni.
Dneska jsem asi odhalil jednu z příčin škubání motoru a třesení auta v nižších otáčkách za jízdy. \:D/ Zjistil jsem,že pravý silenblok měl povolené matky a v těch oválných dírách se libovolně posouval. Proto se to třáslo jen někdy podle toho,v které poloze se to usadilo. Může to tam lítat cca 3 cm dopředu i dozadu. Usadil jsem to v poloze cca na střed a zkusil projet,škubání a třesení je pryč. Stejně ale budu muset do servisu,protože se motor na volnoběh hrozně třese a lomcuje autem. Navíc mě už prasklo 5 trubiček ke vstřikum za 2 měsíce. Další věc o které vím je to,že mě odchází spojkové ložisko a občas se nechá slyšet.Nevím zda ložisko může být příčinou otřesů,a nebo některý ze silebloků? Nemáte někdo zkušenosti ?? Díky za odpověď.
T4 Long 1,9 TD 50 kW

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 21. pro 2011 21:23 #86007

• Fuji
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak my zaclo zlobit Tecko :( Pri 5tem prevdovem stupni koem 1800ot/min - 2400ot/min pri plnym plynu mi zacne auto silene klepat a trast se. Na zadnej jinej prevod to nedela ani kdyz v tom rozmezi jedu na pul plynu. Myslel jsem ze to dela vnitrni kloub poloosy ale ten to nebyl. Nevite nekdo co s tim ?
Diky za vsechny rady a napady
T4 je vážně nemoc :)

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 22. pro 2011 08:12 #86051

Je to čipnutý?
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 22. pro 2011 08:37 #86053

• Fuji
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
jo cca tyden, to muze byt cipem ? Docela by me to zajimalo co to muze byt nez dneska odpo pojedu do servisu :( Napsal bych ti SZ nabo ti brnknul ale neni tu na tebe nikde kontakt ani moznost poslat zpravu ;)
T4 je vážně nemoc :)

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 23. pro 2011 22:27 #86240

Ahoj

Mám problém s pazvukem jako měl člen Rob.

Ta samá diagnoza-(to psal Rob na tuším 2. stránce tohoto vlákna)

"- když mám neutrál - pohoda, ticho
- když sešlápnu spojku - ticho
- když zařadím (pořád držím spojku), začne něco chrastit v rytmu motoru jde to zdáse někde od předního pravýho kola
- když pořád držím spojku a vyřadím - pořád tam ten zvuk je
- když konečně pustím spojku, zvuk zmizí
- když ji znova sešlápnu, zvuk není - dokud zase nezařadím - pak se to opakuje.
"

Někdy mi přijde že stačí třeba setrvačností popojet a zvuk se mění, např někdy pustím brzdu auto se o kousek pohne a zvuk se změní.
Nevíte někdo co by to mohlo být?

Nová spojka včetně setrváku a ložiska, všechny kladky na motoru, vodní pumpa, všechny řemeny, napínáky, řemenice na rozvodu i na plochém řemenu, servopumpa, všechny náplně a všechny filtry.

Už jsem z toho zoufalej.. :(

Díky za jakoukoli radu
Vw T4 Transporter 2.5tdi ACV 97
Yamaha YZ 125 06

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 29. úno 2012 16:22 #92715

Problém s volantem.
Ahoj všem, jsem tu nový, protože jsem si udělal na vánoce radost a koupil vysněnou Caravelku Long 2002. Nejsem technicky nijak extremně zdatný a proto mě trochu straší divný pazvuk od volantu, který se začal ozývat od těch těžkých mrazů. Když otáčím volantem, zní to jako když se tře plast o plast. Zprvu jsem si myslel, že drhnou plasty na sloupku řízení o volant, ale všechno je volné ... Volant se zdá být v pořádku, nikde žádná vůle a pocitově jde pořád stejně lehce, nic neškube ani nedře... Setkal jste se s tím někdo? Aby mi jednou nezůstal v ruce nebo nějak zaseklý. Díky za radu

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 29. úno 2012 18:09 #92718

• Zevl
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Tohle mi uT4 dělal kroužek sběrače od spínače klaksonu, stačilo namazat kontaktní vazelínou a byl klid
T5 Caravelle Long 2,5TDi 96kw
Caddy 2,0SDi
http://www.zevl.blog.cz

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 11. dub 2012 21:59 #95997

Nevím do jaké sekce toto téma založit protože nevím co můj problém způsobuje když tak prosím o přesunutí.
Mám problém když nechám běžet auto na volnoběh tak v kabině je hrozný rachot jakože hluboké bručení nevím jak bych to přesně popsal je to jako když jedete na vysokej kvalt a podtočíte ho. Jedíné co sem dnes vysledoval je to že při otevření oken to je snesitelnější.Napadlo me jestli to nemůže dělat třeba přicpanej katalizator. nebo špatnej silentblok. Neřešil někdo podobný problém? Předem moc děkuji za každý postřeh.
Vw Caravelle 151 PS rychlej bus :-)
Vw Polo 6N2 1.4 TDI
EGR - OFF
KAT - OFF
Možnost zapůjčení přívěsného vozíku s plachtou 210x117x155 - 608 900 993

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 11. dub 2012 22:13 #95999

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Já to samý od výměny spojky, takže asi určitě uložení motoru, zatím ale nebyl čas s tím hnout :(
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 12. dub 2012 07:48 #96017

A spojku si dával novou? Já sem přehazoval motor a na hlavním silentbloku co drží převodovku je mala pomocná kost se silentblokem který byl utrženej a mě nenapadlo nic lepšího než ho vyplnit lepidlem na skla ale nejsem si jistej že by to dělalo takový hluk.
Vw Polo 6N2 1.4 TDI
EGR - OFF
KAT - OFF

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 12. dub 2012 08:16 #96018

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Jo spojka nová, asi budu muset hnout se silentblokem u převodovky,jen ten jsem měl povolenej, nebo vzpěra dole na převodovce a pak už nevím :( , zkusím o víkendu, ale na 1.9 D Polech to dělala vždy vzpěra

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 12. dub 2012 17:51 #96033

• philip
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
No nevim jestli jsem to dobre pochopil ja jsem mel podobny zvuk ale delalo to jen na volnobeh a pokud se zvedly otacky motoru jen cca o 100/min bylo ticho ale nebylo to tak brutalni jak pises. Z Maslem jsme to resili cca pul roku nez jsme prisli na to ze to delal silentblok motoru mozna uz jej mam spatny ale stacilo motor spravne posunout a je ticho :!: :?:
PS: venku to vubec nebylo slyset bo to prehlusil zvuk motoru :D
Multivan 2,5 TDI+ - rodinný wagen
BMW R1100GS - na cestu necestu

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 14. dub 2012 09:07 #96099

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Jo jo pochopils to naprosto přesně ;) , taky stačí nepatrně přidat aje klid, takže myslím že ty silenbloky, jak píšeš, za chvíli jdu s nima hnout ,tak pak dám vědět

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 15. dub 2012 22:28 #96151

Tak dnes sem sundal multifunkční řemen a vybrace pořád stejné. pak sem vyměnil silentblok na pravé straně i s držákem ten který sem vyndal byl úplně tvrdej a ten co sem tam daval (byl na původním motoru) je zase uplně měkej :? a pořád to samý žádná změna .... pak sem odpojil vejfuk za turbem a taky nic potom spodní silentblok a opět nic až když sem podložil převodovku a uplně vyvěsil levej silentblok tak vybrace ustaly.Takže to bude asi tím silenblokem na převodovce ale co když je dobrej a můj problém způsobuje něco jiného třeba sám motor i když běží hezky?nebo dvouhmota? co si o tom myslíte?
Vw Polo 6N2 1.4 TDI
EGR - OFF
KAT - OFF

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 15. dub 2012 22:30 #96152

jo ještě jeden poznatek vybruje to až do 1100 RPM a to tak že se mi klepou penize v popelniku a clonka na šíbr......i na volnoběh prostě se chvěje celá bouda :-(
Vw Polo 6N2 1.4 TDI
EGR - OFF
KAT - OFF

Vygenerováno za 0.149 sekund

Login