Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 27. srp 2012 09:59 #102882

• Bazarník
  • Avatar uživatele Bazarník Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 15
Mrkni jak již jsem psal......

.....měl jsem 2 ztracené šrouby a pár jich povolené u čerpadla, tím jak jsem nastartoval, byla tam promlka cca 2 vteřiny a při sešlápnutí pedálu to ustávalo - tím se to přenášelo na tu jakousi odstředivou kladku a ta dělala neplech....
FB: Karate Blansko - sportovní tým

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 27. srp 2012 11:31 #102888

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Myslis cerpadlo motoru? To by se snad diky remenu vzeprelo a hlavne po 150tis km upadlo kdyby bylo volne. Delal jsem na tom motoru 2x kolem cerpadla, tj vyvevu a predvstik. To bych si snad vsiml ze tam neni neco ok. Jak na drzaku,tak na cerpadle. :-k
Nebo mas na mysl servopumpu?
A tou "odstredivou" kladkou vubec nevim co myslis? Hl.remenici?
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 27. srp 2012 13:48 #102894

• Bazarník
  • Avatar uživatele Bazarník Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 15
No já tomu vůbec nerozumím, ale bylo to dole na čerpadle, na volnoběh to mělo divný pazvuky, ale když jsi trochu přidal plyn tak to bylo dobrý. Taky jsem hledal příčinu a až náhodně jsme mrkli dolů a ejhle, 2 šroubky pryč a ostatní povolené. Hoď okem na foto, tuším na 1 straně tohoto vlakna, měl jsem to na tom modrém atlantisu, taktéž 111 kW.. Dušane, být tebou projdu to, za to nic nedáš
FB: Karate Blansko - sportovní tým

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 27. srp 2012 15:27 #102900

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
No juknu na to, za to nic nedam. Ted je auto v nemecku,tak snad dojede. Jdu juknouta na ty fotky.
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 28. srp 2012 11:14 #102921

No tak nevím čím to je, ale když jedu kolem kila, kiladvacet a pustím plyn tak mi začne vibrovat fofrklacek a celá kabina...od kol do volantu to nejde, ta jsou čerstvě vyvýžená...jakoby se klepal celý motor s převodovkou... mohlo by to být od spojky a setrváku? Ty se mi zdají na konci svých sil...spojka za studena poškubává dost silně.... T4 2,5 najeto asi 450 tis.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 23. čen 2013 19:21 #123557

• muf
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
dobry den kolegove potřebuji poradit v patek mě neco začalo kvilet u motoru při sešlapnuti plynu a dnes jsem zjistil že mam praskly klinovy řemen podelne tak se domnivam že to bude ten zvuk zitra jdu koupit novy řemen a uvidim jestly to přestane nebo ne
vw Multivan 2,5 tdi 75kw golf MK3 Cabrio, Yamaha Fz 800

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 07. lis 2013 20:36 #129563

Mám auto asi 14 dní na autě je obytná nástavba. Chci se zeptat pří ujetí min 60km dřív ne se ozývá od kola u řidiče bouchaní jako povoleny, ale do volantu to nejde po chvilce to přestane. Poraďte, mám najeto asi 300km.

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 14. lis 2013 10:42 #129923

Mě drnčící vyfuk mesi otáčkami 1200 - 1500 je tam vybehana pruzinka uchopení vyfuku u motoru
Partyzán VW T4 Multivan Classic 2.4D 57 Kw 1994

T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 14. pro 2013 16:52 #131751

Hoj, včera mě začalo při otočení klíčem v zapalování cvakat pod kastlíkem u spolujezdce. Co tam je prosím. :sos:
Partyzán VW T4 Multivan Classic 2.4D 57 Kw 1994

Re:T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 17. čec 2014 08:28 #142133

• 666
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Ahojte.
Nastinim muj problem.T4 r.v. 2000 2.5 TDI 75kW ACV.Najeto 309 000km.Probehla vymena vsech cepu, silenbloku, tycek stabiku, ulozeni stabiku, takze nadrz dole, napravnice dole kvuli hornim ramenum, pri te prilezitosti nove predni tlumice a komplet spojka i s guferama, nove manzety na poloosach, gufera poloos.
Po seskladani dohromady auto obcas, opravdu obcas pri rozjizdeni skube.Deje se to nepravidelne, dokonce i na mistech, kde to skube (treba vyjezd na kruhac na rovince) to za stejnych podminek jindy neskube a opacne.
A jeste pri rozjizdeni a prerazovani si neco jako by piskne, ci skripne ze spodni casti u motoru.Vzhledem k tomu, ze mam volant vlevo a otevrene okynko, tak to slysim z leve strany.Dobre je to slyset, kdyz autem "cukam" prez spojku, jak kdyz se v zime vyprostujete ze zaveje, a auto rozhoupavate.
Kvuli tomu probehla vymena velkeho silenbloku drzaku prevodovky, to bylo lepsi, ale po par jizdach se to znovu projevilo.
Neznate prosim pricinu tohoto zlocinu?V utery jedem do servisu, tak kam sahnout, co ozkouset?
Jo a jeste jedna vec.Pri chcipnuti motoru neco hlasite zahvizda, jak kdyz se protoci klinak....Ten je novej a najeto na nem cca 9000km.To by mohlo byt co prosim pekne.
Diky za rady a poznatky...
Jsem z K. Varu, nemam problem nekam v okoli dojet a ukazat nazorne co to je za pazvuky...

Odesláno z mého PAP4500TDUO pomocí Tapatalk

Naposledy změněno: od 666.

Re:T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 17. čec 2014 21:46 #142159

Nejspíš uložení torzek za cca 200Kč takovej půlkruh guma kov já když měl T4 to řešil 5 let a přišel jsem na to před prodejem, taky,vše nový jen to občas louplo i do podlahy, pak třeba měsíc klid, pak to bouchalo furt. Na stk,na heveru,na čtyřsloupu, nikdo nic až pak znamý řiká, ´´blbečku, máš v prdeli uložení torzek´´ ve VW pán podle ETKY taky nevěděl co vlastně chci, tak si to užij

Re:T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 17. čec 2014 22:21 #142164

• 666
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Ty jo, zajimave...Myslis tim problem se skripnutim, nebo to cukani...

Odesláno z mého PAP4500TDUO pomocí Tapatalk

Re:T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 17. čec 2014 22:56 #142165

Nevim přesně co ti to dělá, já měl problém s podvozkem a myslel jsem si že jsem vyměnil všechno a všechno to nebylo... Teď jsem si to přečetl pozorně ten tvůj dotaz...no to pískání a škubání může bejt volnoběžka alternátoru, pokud ji to má, to je pěkná svině totiž ta dokáže rozechvět celý auto. Poznáš to několika způsoby, buťo drážkovej řemen lítá jak splašenej,nebo se klepe napínák, kterej to může mimochodem oddělat,atd...A teď už nevim jak tam je altík, jestli je na něj vidět, spíš myslim že ne, ale kdyby bylo a měl volnoběžku tak: musíš sundat plastovej kryt tý volnoběžky-řemenice, nastartovat auto ty na ní budeš koukat,někdo ti auto chcípne a při chcípnutí se řemen zastaví,ale vnitřek řemenice se musí dotočit po směru otáčení, prostě doběhnout třeba vteřinu cca to neodhadnu.Když to tohle udělá,tak to pak to může být větší průser a to je řemenice drážkovýho řemenu na klice,ta stojí kvalitní značková NE Starline!!! kolem 5.000 třeba i víc i míň a tak když se posere uplně, tak se ti to auto může potkat, poznáš to tak že z ní leze guma a to už je průser a do servisu nebo garáže na laně.Každopádně zkontroluj obě věci, může to být i cokoliv jinýho... Jestli si to neděláš sám, nebo nemáš servis kde by to udělali a jsi z Prahy, tak se můžeš ozvat, já servis mám na P-10

Re:T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 18. čec 2014 09:29 #142170

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Volnobezku na alternatoru T4 nema. A remenici poznas kdyz ji poradne prohlidnes. Kdyz ti praskne ta guma vzadu tak se ti to nepotka
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

Re:T4 - NEŽÁDOUCÍ ZVUKY / KLEPÁNÍ,BOUCHÁNÍ,SKŘÍPÁNÍ,VRZÁNÍ 18. čec 2014 10:29 #142171

021 903 119 H Měla by tam být ta volnoběžka a bohužel jsem zažil že se to kvůli té řemenici na klice potkalo...

Vygenerováno za 0.148 sekund

Login