Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: topeni u t4 climatronic

topeni u t4 climatronic 17. kvě 2018 15:40 #184851

• Jarda 13
  • Avatar uživatele Jarda 13 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
ahoj vsem prosim o radu mam od lonskeho podzimu T4 Multivan Climatronic r.v.98 mam problem s topenim a zatim si s tim nikdo nevedel rady ... auto sice fouka teplej vzduch ale jen do zadni casti auta,do predku na celni sklo a vyduchama v pristrojovce jde jen vlaznej vzduch,jen pri pousteni nezavisleho horkovodniho topeni jde teplej dopredu i dozadu.. a jeste me nefouka z praveho vyduchu vubec na okno spolujezdce...poradte me prosim dekuju Jarda

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Jarda 13.

topeni u t4 climatronic 19. kvě 2018 14:51 #184893

Ahoj,
foukání na okno spolujezdce je zavada - bude zablokovana nejaka klapka ve vzduchotechnice v palubce, nebo máš poškozenou klapku ve výdechu, že nejde otevřít.
Že to fouká vlažný vzduch je asi normální, neb mi to zelený klimatronik (r 97) dělá taky. Je to automatická klima, takže to asi má dělat. Prostě jak vytopí auto, tak stáhne teplotu vzduchu. Je ti v tom zima? Mě ne, ikdyž taky jsem si párkrát říkal, že by to sneslo teplejší foukání. Zadní topení neumí foukat jinak, než teplej, nemá to kde míchat.
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

topeni u t4 climatronic 22. kvě 2018 15:00 #184996

• Jarda 13
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
cau dekuju
prosim te me to dopredu netopi ani v zimne kdyz bylo -20 tak to me neprijde vcajku,furt to fouka vlazny do te doby nez pustim prihrev motoru z nez. topeni cau Jarda

topeni u t4 climatronic 29. lis 2018 20:16 #189435

Ahoj,
tak jsem se postupně dostal do stejnýho stavu jak ty. Venku -10 a v autě kosa, protože to fouká sotva vlažnej vzduch. Příčina je strašně jednoduchá. Pokud ti z výdechů klimy občas lítaj nějaký zbytky izolace, je to jasný. Ono to totiž není izolace....
Klapky v klimatroniku jsou udělaný tak, že je plech potažený nějakou pěnou. Problém je, že ten plech není plný - asi, aby to nebylo tak těžký - jsou v tom obrovké díry. Odhadem tomu plechu chybi 60% materiálu. To, co lítá z výdechů je to, co ty díry kdysi znepruchodňovalo.... (žádný jemný díry, klapka, kteá ovládá foukání předními výdechy je cca 10x5cm a má v sobě 2 díry o průměru tak 3,5cm, klapka teploty vzduchu je menší, zato má tuším 8 děr s průměrem cca 2cm.)
Řešení je jasné - zalepit. Já to vylepil vzduchotechnickou páskou - hliníkovkou. Snad to tam vydrží. Jde to při trošce obětavosti udělat i laparoskopicky bez demontáže. Sundal jsem výdech na nohy, klimatroniku řekl, že má foukat dolů, aby se ta díra otevřela.. a pak za cenu strašně dodřených ruk po kouskách vylepil díry hliníkovou páskou. Jestli to budete dělat, tak bacha, klapka teploty vzduchu je dvoudílná, jedna půlka není vidět, je jakoby za rohem. Žádná krása to asi není, ale funguje to. Udělat to "pořádně" by znamenalo palubku dolů, klimu vypustit, topení rozebrat, nějak to olepit a vrátit. Odhadem práce na celej den...
Funguje to ale i takhle. Při ohřátým motoru se teď na HI nedá před výdechy udržet ruka, před "opravou" to bylo sotva teplý a to jen do chvíle, než vypl bufík...
Poděkovali: Jarda 13, wampik

Naposledy změněno: od Honzis Caravelle.

topeni u t4 climatronic 29. lis 2018 22:36 #189436

• Jarda 13
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
dekuju,presne tak lita z toho obcas naka pena,snad to bude ono

topeni u t4 climatronic 29. lis 2018 23:30 #189437

Nemas zac. Kdyby tady sly normalne vlozit fotky, tak sem hodim, jak takova klapka vypada. Mam sice jen jednu fotku, ale dost vymluvnou... :-) Jestli nemas dlouhe stihle ruce, pozvi si na to nejake deti. Kamos na me ted u piva koukal, co jsem jako delal, ze mam ruky jak frankenstein...

topeni u t4 climatronic 30. lis 2018 01:43 #189438

• Jarda 13
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
773556852 muzes me to poslat na
WhatsApp nebo Viber
nebo na mejl
k.o.l.o.u.ch@seznam.cz
dik Jarda

Re:topeni u t4 climatronic 30. lis 2018 21:25 #189448

• _luky_
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
Takže i když mám manuální klimu a na palubce pořád kusy pěny, tak to mám jasný.
VW T4 California Coach 1997

Re:topeni u t4 climatronic 02. pro 2018 18:14 #189461

No, pokud nemáš tepotu ovládanou kohoutem, tak asi jo. Však sundej ten výdech na nohy, to je za 5 minut, uvidíš to hned...
Poděkovali: Praclovicek

Re:topeni u t4 climatronic 01. čec 2020 18:52 #198345

Ahoj, jaký výdech na nohy se má sundat, u řidiče, u spolujezdce nebo před druhou řadou sedaček na zemi?
VW T4 2,5TDI 111kW Multivan (Black Pearl)

Re:topeni u t4 climatronic 07. čec 2020 00:06 #198398

No. Ten vzadu ne, ten je jen z druheho topeni, ktere zadne klapky nema. No a ten predni je jen jeden, nejsou tam zvlast dva pro ridice a spolujezdce.

topeni u t4 climatronic 10. kvě 2021 13:59 #202163

Začal jsem púvodně nefunkčním servem mixu teplého vzduchu, vyřešeno prozatimně rozpojením táhla serva a klapky a nahrazeno drátem z palubovky, který fixoval polohu klapky - topit, letošních mrazech to bylo to nejjednodušší řešení....
Dále novým termostatem - původní měl totiž rozpadlou tesnící gumu tím netesnil správně a motor se ohříval příliš dluho a z kopce se podchlazoval...
Pak jsem léčil nefunkční servo mixu vzduchu. Stačilo servo vyndat, rozebrat ,... rozebrat motorek a prošktábnout komutátorové drážky motoru a jede jak nový....
Při montáži dolního rozvodu vzduchu k nohám zpět jsem přišel na děravé klapky přesně tak, jak bylo výše uvedeno, odřené ruce pak laparoskopicky tex páskou zalepit co jde..., dle foto to nevypadá bůchvíjak sofistikovaně ovšem topení najednou topí konečně pořádně!
Po každé operaci se topení o něco zlepšilo a myslel jsem si že vyřešeno...
Přílohy:

Naposledy změněno: od wampik.

topeni u t4 climatronic 05. dub 2023 11:17 #208835

Ahoj, Tak jsem konečně asi narazil na jádro pudla! Jakmile bude čas, jdu čuchat pod palubku. Já si celou dobu myslel, že je to nějaká izolace trubek, která se za ty roky rozpadla a ono je to ta klapka co se vydrolila a nefuní horký vzduch, jen sotva vlažný, ze zadního jde vařící, to mě právě zaskočilo. Schválně zdokumentuji a taky se pak podělím o zážitek z operace :)
Zdar a sílu!

topeni u t4 climatronic 05. dub 2023 11:18 #208836

Ahoj, Tak jsem konečně asi narazil na jádro pudla! Jakmile bude čas, jdu čuchat pod palubku.
Já si celou dobu myslel, že je to nějaká izolace trubek, která se za ty roky rozpadla a ono je to ta klapka co se vydrolila a nefuní horký vzduch, jen sotva vlažný,
ze zadního jde vařící, to mě právě zaskočilo. Schválně zdokumentuji a taky se pak podělím o zážitek z operace :)
Zdar a sílu!

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.292 sekund

Login