Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: kilometry na diagnostice

kilometry na diagnostice 01. čen 2021 13:02 #202403

• Libas
  • Avatar uživatele Libas Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Prosím o radu znalé problematiky diagnostiky a zjištění kilometrů na autě. Chci si kousek od Plzně koupit vcelku zachovalou T4 Caravellu z roku 2002. Mám podezření že při dovozu byl stočený tachometr. Mám přes diagnostiku šanci alespoň něco odhalit jestli byla provedena manipulace s km? Popřípadě hledám někoho od Plzně, komu bych rád zaplatil, aby mi to auto načetl v diagnostice a zjistil o ní něco víc. Budu moc rád za každou radu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

kilometry na diagnostice 01. čen 2021 14:24 #202405

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 171
I kilometry v diagnostice se daji "stocit", je to proste jen udaj obsazeny v elektronicke pameti. Mohou existovat nejake neprime indicie, ale pochybuju ze bazarnik by stocil tacho jen treba v palubce... detailne ale problematiku neznam.

Ja bych spis doporucoval zkusit autotracer, muzou tam by i udaje od pojistoven (nemam vyzkouseno jak to funguje u dovozu), nebo z technickych, kontrol, coz je spolehlivejsi nez samotne auto. Existuji ale i experti, kteri pred takovymi kontrolami staceji tacho s vedomim budouciho prodeje.

Dalsi moznost je navsteva VW s VIN a vyzadani si informaci o udajich ze sevisnich prohlidek. U takhle stareho auta ale tezko rict jak dlouha ta historie u VW bude.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

kilometry na diagnostice 01. čen 2021 14:49 #202406

• Libas
  • Avatar uživatele Libas Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
VIN na VW byla a tam jsem našel nesrovnalost. Poslední záznam z roku 2017 tam byl 399t a dnes na tachometru svítí 350t. Jenže ten záznam tam byl ne kvůli servisu, ale kvůli nákupu ND. Prý se dost často stává že při zadávání tam plácnou nějaké číslo protože to systém po nich chce. Ideální by bylo kdyby byl přístup do nějaké Německé databáze kde bude stav kilometrů, když dělají TUV.

kilometry na diagnostice 21. čec 2021 09:03 #202802

Autotracer - minimálně zjistíš co a jak s autem, i kilometry tam umí najít.
VAG - ne malej (oblíbená Delphi) ale opravdovej VAG - kilometry se daj přepsat všude, ovšem málokdo ví, že i ostatní jednotky si počítají, třeba i motohodiny, a od těch se dá odpíchnout.. nevim co všechno počítá T4, ale třeba Sharana jsme talto vyklepli, všechno přepsaný km, a na servu to ukázalo motohodin tak na cca půl milionu km...
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.151 sekund

Login