Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Výměna skla zadních dveří

Výměna skla zadních dveří 27. bře 2022 10:21 #205660

Zadní jednodílné dveře T4 se chystám měnit za novější. Ty novější jsou všem již také použité. Sklo z původních dveří mám vyndané,
odlepené i s těsněním. Sklo budu usazovat do novějších dveří, které jsem získal z nepojízdného T4. Ty jsou ale bez skla..
Vyndané sklo je po celém obvodu usazeno v gumovém těsnění, nebude tedy lepeno přímo na kov. Jaké lepidlo mám k tomu použít? Jaké je nejvhodnější pro lepení skla s gumovým těsněním na kov karoserie a jaký postup je nutné dodržet?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Transporter IV..

Výměna skla zadních dveří 27. bře 2022 16:52 #205664

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 187
Ja se tedy ve sklech moc nevyznam, ale skla bud byla vsazovana do gumoveho teseni pruzezu H, ktere se nasadilo na lem ramu okna, nebo se okna proste lepi na vrstvu tmelu na okna - je tam potreba dostatecna vrstva, aby okno pri krouceni karoserie nepraskalo. Ze by se lepila guma o tom nic nevim. Kazdopadne prilepeni okna v jakemkoli servisu na skla zvladnou za par stovek, takze pokud nevis, nech si to udelat.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Výměna skla zadních dveří 27. bře 2022 23:05 #205665

Kdybych mohl jet desítky kilometrů do servisu při teplotách okolo nuly bez skla, tak bych se na to samozřejmě neptal. Mne tedy zajímá jen značka anebo typ lepidla či tmelu, který na to použiji. Nic jiného o tom nechci číst. Samozřejmě tam profil těsnění "H" na vsazení není, tedy jde jen a čistě o vhodné lepidlo nebo vhodný tmel na přilepení gumy těsnění skla na kov dveří. Na původních dveřích je přilepena guma těsnění na kov a v tom těsnění je vsazeno sklo, a tak to tedy musí být i na těch nových. Teď se to sice dělá jinak, ale T4 je veterán, a tehdy se to tak lepilo. Dnešní lepidla na autoskla jsou nepoužitelná, protože těmi se lepí sklo přímo na kov. Prosím ty, kteří mi nemohou anebo nechtějí poradit značku a typ vhodného lepidla nebo tmelu, aby tento můj dotaz přešli bez odpovědi. Odpověď od toho, kdo "se ve sklech moc nevyzná", mi je opravdu na dvě věci...

Naposledy změněno: od Transporter IV..
  • Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.135 sekund

Login