Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Ventilátory chladiče, dokážete poradit?

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 14. čen 2010 18:56 #44921

Multivan T5 128 kW, rok výroby 2003, najeto 230000 km. I při studeném motoru po otočení klíčku a nemusí být nastartovaný motor se někdy stane, že se roztočí oba ventilátory na max. rychlost. Pokud je vše v pořádku, při odpojení čidla venkovní teploty se oba ventilátory roztočí na max. Při odpojení tlakového čidla klimy se oba taktéž roztočí na max. rychlost - toto je v pořádku. Pokud by byl problém v těchto čidlech, jak to zjistit? Pokud je příčina jiná - můžete poradit? Na VAGU - nic. Klima je OK (klimatronic). Jde mi přesně o to, pokud to je jedno z těchto dvou jmenovaných čidel, jak poznám, které to je, nechci kupovat zbytečně obě. Pokud to může být v něčem jiném, tak prosím o nějaký návrh. Děkuji za případné odpovědi.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 15. čen 2010 19:35 #44980

• Hanz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,řešil jsem podobný problém. Ráno už po ujetí 2 až 5 km (pokaždý jinak, někdy vůbec) mi spínaly oba větráky, teplota kapaliny cca 60 - 70 C´. Špatně startoval bufík, tzn. že jsem ho dálkou zapnul a on se po cca 2min. sám vypnul, i když bylo v nádrži dostatek paliva. Jednotka v autě zjistí "nějaký problém" v chlazení a vytápění a prý zapnutím ventilátorů eliminuje eventuelní přehřání motoru. Na VAGu zjistili vadné čidlo na klimě. Po výměně OK.
VW Caravelle T6.1 - LONG 110KW DSG 4-motion, VW Caddy 75KW, VW Crafter 100 KW,

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 15. čen 2010 20:37 #44987

Díky za odpověď, na VAGu jsem byl a nepsalo to nic, ale zítra jedu za kolegou, tak to dáme na VAG znova, teď už se to neprojevuje jen občas, ale ventilátory se po otočení klíčku točí pořád. Tak zítra uvidím, jak to dopadne.

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 15. čen 2010 21:18 #44992

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Na mě to působí dojmem, že si jednotka myslí, že je motor přehřátý. Jde v této situaci pustit klima? Protože jestli si jednotka vyhodnotila vysokou teplotu motoru, nespustí klima.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 16. čen 2010 14:39 #45055

Tak, klima se už nespouští, dneska se vyměnilo čidlo na chladiči, závada neodstraněna. Nemáte někdo nějaký nápad?

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 16. čen 2010 20:43 #45090

• Hanz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Psal jsem,že mi měnili čidlo na klimě. Zkus to.

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 17. čen 2010 08:09 #45109

Problem doufam vyřešen- vyměněno čidlo teploty na chladiči, mimochodem u Hellera-autor. prodejce Ostrava, maji skladem 50 ks ,opravdu vyjímečně kvalitni výrobek - k...a , tento pravděpodobně odcházel postupně- jednou dobré, jednou špatné ,až konečně špatné pořád. Vag už pak ukázal trvalá závada- výše uvedené čidlo. Čidlo vyměněno ,avšak naštěstí mi to kontroloval mechanik - vyměnit i konektor - vypálený. Konektor vyměněn a ventilátory - stále se točí... Změřeno napětí na konektoru tl. spínače klimy-nic, kabina- mikro pjistka 5A ,spálená ,asi už toho měla dost ,výměna -bingo. Ach jo ,kdepak ty německé kvalitní sněhy jsou...

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 28. led 2011 06:39 #62804

Mám podobný problém ale auto nemá klimatizaci ventilátory se spustí nepravidelně od půl minuty až po ujetí třeba 5 km mohla by to být stejná závada? R.v.2003

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 28. led 2011 07:50 #62807

Měl jsem ten sam problem , vyměněno teplotni čidlo chladiče a dělalo to dál , nakonec proměření konektoru do toho čidla ,ten byl vypálený , vyjiskřený ,jednou kontakt byl jindy ne , odstřihnutí , napájení,, noveho" a je po problému .
Může to být taky čidlo venkovní teploty nebo tl. spínač klimatizace ,ale to předpokládám jsi již vyloučil...

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 28. led 2011 07:54 #62808

• Hanz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Občas se mi to taky stane i po výměně čidla. Nicméně na VAGu nic a v servise mě uklidnili D:_) , že prý to dělá při regeneraci filtru, že se to nějak chladí :-k , nebo prý jestli nepoužívám klimu (leden, -10´C) :lol: . Dle mě jde klima spustit nebo funguje, až od určitý venkovní teploty nad nulou :oops:

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 28. led 2011 10:12 #62819

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Klimu by jsi měl pouštět každý měsíc alespoň na 10 minut.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 28. led 2011 15:26 #62839

Ja vtom ale klimu nemám a taky zlobí ukazatel teploty jednou na 90 a za chvilku na 50

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 01. úno 2011 23:18 #63304

Mám r.v. 2008 2,5 TDI 96 kW a projevuje se mi to podobně. Jedná se o nepravidelný jev při velkých mrazech. Nastartuji a okamžitě jede ventilátor na velmi malé otáčky, přestože je motor naprosto studený. Pokud po chvilce vypnu motor ventilátor se točí dál cca 5 minut a pak vypne. Přitom si říkám, že nemá co chladit. Na záruku mi to tehdá nevzali. Servisy tu stojí za prd. Takže jsem zjistil, že pokud se točí po vytažení klíčku ze zapalování, tak ho znovu zapnu a následně vypnu bez startování. Potom už je klid.
Také bych věřil čidlu klimy. Na diagnostice mi už několikrát tuto závadu mazali. Přesto jsem ho neměnil.
VW T6.1 Multivan long 110 kW r.v. 2021

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 02. úno 2011 00:08 #63306

Klima se neda zapnout od cca -5°C (podle konretniho nastaveni v ridici jednotce motoru) - resp. tlacitko zmacknout lze a ono se to chova jako ze se zapne, ale nezapne.
Nejlepsi je pouzit tlacitko na rozmrznuti predniho okna (u climatronicu) to by se mela klima spustit nehlede na venkovni teplotu ...
Chiptuning, diagnostika, servis Téček, měření výkonu, odstranění DPF.
T5 Multivan 2.5TDi 128kW prodán
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

Ventilátory chladiče, dokážete poradit? 11. úno 2011 21:23 #64530

• ada
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím já mám podobný problém koupil jsem T5 2003 128kw. Cca po týdnu se při každém otočení klíčku rozeběhnou ventilátory. Tlakové čidlo na klima a teplotní čidlo na vodu vyměněno , konektory se tváří, že jsou v pořádku a na vag to píše cosi o snímači kvality nasávaného vzduchu-netuším co je to za snímač. Poradte dík . Ada

• Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.124 sekund

Login