Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Kontrolka výfukových plynů

Kontrolka výfukových plynů 13. čec 2011 09:45 #76259

• xciko
  • Avatar uživatele xciko Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Ahoj, chci Vás požádat o radu.
V květnu se mi rozsvítila kontrolka výfukových plynů. Na chod auta to nemělo žádný vliv, hned jsem jel do servisu. Tam mi přes VAG zjistili hlášení z čidel ve výfuku týkající se špatného tlaku a teploty spalin. Řešením mělo být vymazání závady z řídící jednotky. Krátkodobě to sice pomohlo, ovšem hned druhý den se kontrolka rozsvítila zase (po startu studeného motoru).
Jel jsem tedy opět do servisu, proběhlo to samé a následně se stejným výsledkem. Kontrolka mi svítí stále, na autě nepozoruji, že by bylo něco špatně (výkon i zvuk normální, nekouří). Jednou se mi od té doby krátkodobě rozsvítila kontrolka DPF. Už jsem od té doby najezdil cca 3.500 km.

Tušíte co by to mohlo být? Mám přistoupit k odebrání DPF filtru?
T5 Caravelle Long, 75kW, 2006[/color]
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Kontrolka výfukových plynů 13. čec 2011 10:17 #76260

Snímač tlaku výfukových plynů. Cena kolem 1800,- máme jich asi deset skladem, páč to odchází jak na pásu.
Smazáním závady se závada opravdu neopraví, to by to bylo moc jednoduché.
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Kontrolka výfukových plynů 13. čec 2011 11:24 #76264

• Ondra VW
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 1
Todle mi svítí na Fábce už asi 3 měsíce, zítra to dávám do servisu. Takže v podstatě s tím nic není, jen se musí vyměnit čidlo, který bude udávat správnou hodnotu?
Clubový administrátor D:_)9

Kontrolka výfukových plynů 13. čec 2011 12:07 #76266

• xciko
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
No já to taky v podstatě tak řešil, že jsem s tím nic nedělal. Otázka, zda je to správný přístup.... :-k
Můžu to (zatím)nechat, nebo závada snímače může vést k nějaké další škodě? :help Jedu na dovolenou, před kterou se mi nechce moc investovat - na druhou stranu bych nerad s autem někde zůstal.

Kontrolka výfukových plynů 13. čec 2011 16:52 #76278

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Mi tato kontrolka na několik autech svítila,když byla vadná aku.
Ono to startovalo,ale slabě.
Dala se větší nová aku a ta kontrolka svítila ještě asi hodinu,nějak se to zkalibrovalo v jednotce a kontrolka už druhý den nesvítila.
A jak říkám,už se mi to stalo u více aut,ale samozdřejmě,tohle čidlo hlásí různé poruchy,záleží,jakou zrovna máš,u mě to bylo zřejmě slabé napětí možná v kombinaci ještě s něčím jiným.Můžeš zkusit tohle vyloučit přehozením aku a chvíli jezdi a uvidíš.
Jinak to může být u benzínu lambda,a dalších deset věcí,ty máš naftu a bez výpisu z ŘJ těžko věštit,ale kdyby to bylo pouze DPF,tak na to je tam jiná kontrolka,máš ji nafocenu zde,plus nějaké povídání k DPF,třeba Ti to pomůže: http://www.fapoff.cz/novinky/items/co-j ... ych-castic
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Kontrolka výfukových plynů 13. čec 2011 20:07 #76297

Xciko :arrow: jestli to psalo to co píšeš v prvním příspěvku tak na 100 pro to je ten snímač tlaku a teploty výfukových plynů. Je vyměněnej asi tak za 2 minuty. Vedou do něj dvě černý hadičky a oranžovej konektor.
Jinak máš rok 2006 a tak budeš mít už novější verzi SW řj motoru. U těch prvních byla taky chyba ve verzi SW. To se musí on-line přehrát u D:_)1
Baterii opravdu neměň a ani nad ničím jiným nešpekuluj kontrolka DPF ti začne svítit když s tím budeš jezdit fakt dlouho. Pomalu se DPF bude zanášet když řj neví požadované hodnoty pro jeho regeneraci. Vyměň to ještě před dovolenou. Toť má rada a prosím napiš zde pak výsledek. Ahoj Petr.
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Kontrolka výfukových plynů 31. říj 2011 21:10 #82287

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Nyní se mi u altey stalo tohle.
Asi to nesouvisí,ale je to také jedna z variant.
Praskla ale nikoliv zcela,ale částečně hadička,co řídí turbo/lopatky.
Za pár dní se rozsvítila ta zmíněná kontrolka.
Auto jelo asi na 80% výkonu,ale nebyl čas to řešit.
Za pár dní se hadička vysmekla a turbo bylo neregulované,auto padalo do nouzáku.
Hadička opravena,auto jede na 100% ale ještě asi jeden den,asi 20startů kontrolka svítila
Pak zhasla a už se nerožla,protože je vše OK.
Možná snímač tlaku výfukových plynů i takto vykazuje chybu,jestliže je v nepořádku plnění motoru přes turbo...
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Naposledy změněno: od Auto1.

Kontrolka výfukových plynů 03. lis 2011 12:55 #82454

• Seikel
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Nevím jestli už to máš vyřešeno, ale já řešil stejný problém a po napojení na diagnostiku vyšlo najevo, že to filtr už to nezvládá regenerovat, takže jsem přistoupil k radikálnímu kroku a nechal ho vyříznout při zachování všech čidel a proudění výfukových plynů aby netrpělo turbo, jen jednotce se řeklo že je to navěky O.K. - ať už neregeneruje ... a spokojenost ... píšu to proto, že když jsem viděl jak se mi pajšl DPF sype po kouskách z krytu ven, tak jsem přijel za minutu dvanáct, přitom za 3 roky se mi DPF kontrolka nerožla ani jednou ... po vyříznutí jede krabice jako divá D:_)11 ... už to bylo tou rozdrolenou výplní přidušený ... nemáš-li to ještě vyřešeno, tak pošli SZ, kousek od Tebe je profi-lékař na tuto bolístku.
T5 Multivan 2008, 128 kW, 4Motion SEIKEL - "balonek"
T5 Caravelle 2005, 151 kW/455 Nm - "motorka" - prodáno
T4 1998 2.5 TDI 75 kW - long poloplech
T4 1999 2.4D - třístranný sklápeč - prodáno
.
TenDýmIgnoruj
A-team

Kontrolka výfukových plynů 03. lis 2011 20:47 #82489

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
myslím,že tady je propagace na dobrou práci na místě a není nutno to posuzovat jako reklamu.....oním odborníkem je místní člen TDIchip
<!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/memberlist....e=viewprofile&u=1264 ">memberlist.php?mode=viewprofile&u=1264<!-- l -->

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

Kontrolka výfukových plynů 07. lis 2011 21:46 #82913

Dekuji za komplimenty :)
Delam to co umim, venuju se tomu a snazim se to delat dobre :)

Bohuzel je akorat doba castych umrti DPF instalovanych bohuzel uz skoro v kazdem aute (diky za to ze u mne nebyl :) )

Opravdu to nepodcenujte - vysypane nebo zacpane DPF muze zapricinit i poskozeni motoru - resp. turbodmychadla jako prvniho a kdyz se turbo roztrhne, muze vzit i motor ...

Takze pokud mate snizeny vykon a zdanlive bezduvodne - opravdu si udelejte cas na diagnostiku, pripadne odstraneni teto nesmyslne veci ... pote se snizi i spotreba :)
Chiptuning, diagnostika, servis Téček, měření výkonu, odstranění DPF.
T5 Multivan 2.5TDi 128kW prodán
Audi Q7 4.2TDI
Audi TTQ 165kW
Yamaha YZF-R1

Kontrolka výfukových plynů 08. lis 2011 08:28 #82929

• Tifone
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
jo a jede to jako vystřelená kule (znám z roomstra) \:D/
VW T5 Transporter 2,5TDI 96kW +20%chip
Škoda Roomster 1,9TDI 77kW - 6ti rychlostní +22%TDIchip

Kontrolka výfukových plynů 18. čec 2012 10:14 #100721

• kureci
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
zdar chlapy,
resim stejny problem, obcas sviti, obcas zase ne, diagnostika poukazala na snimac tlaku ve vyfuku.
zajimavy ze auto jede zda se normalne, jen nekdy tak 30% pripadu startuje dyl nez obvykle, tzn. obcas toci trebas 2sec a az pak naskoci. Nevim zda to souvisí s čidlem, uvidime po vymene. Taky sem si vsiml ze nekdy po chcipnuti je slyset takovej divnej zvuk, jakoby byl vejfuk natlakovanej a po chcipnuti ten tlak pomalu (cca 3sec) usel ale taky jen nekdy.

myslite ze by mohl byt zasranej DPF? nebo nak nacatej? kontolka DPF se nikdy nerozsvitlia, po startu hned zhasne, najezd 120tis km
T5 2007 128 ComfortVan

Kontrolka výfukových plynů 18. čec 2012 19:10 #100764

• xciko
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Hodně to připomíná ten můj problém - čidla/snímače na výfuku. Najeto jsme měl zhruba stejně.
Řekl bych, že vyjmutí DPF ti pomůže a máš navždy pokoj. Já můžu jen doporučit. A neznám nikoho, kdo by si na chybějící DPF stěžoval ;)

Kontrolka výfukových plynů 19. čec 2012 10:32 #100825

• kureci
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
cidlo vymeneno tak uvidime az neco najedu.
a co bez DPF na technicky? jak to resite?
T5 2007 128 ComfortVan

Kontrolka výfukových plynů 19. čec 2012 13:34 #100837

• Seikel
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Dá se to udělat tak, že to skoro nejde poznat ... tělíčko filtru se tam nechá, jen se kompletně vykuchá .... ne jen provrtá díra pajšlem, na to pozor !!! ... a navíc, copak na STK budou hledat DPF? ... emisema projdeš, na to to vliv nemá, kdo skutečně trápí auto na emisích je otázkou, nebudu dál komentovat, a pokud se to nezbastlí, tak že tam není DPF nebo že je vykuchaný nikdo při prohlídce nepozná ... u mě např u 4Motion tam ani není moc dobře přes kardan vidět :)
T5 Multivan 2008, 128 kW, 4Motion SEIKEL - "balonek"
T5 Caravelle 2005, 151 kW/455 Nm - "motorka" - prodáno
T4 1998 2.5 TDI 75 kW - long poloplech
T4 1999 2.4D - třístranný sklápeč - prodáno
.
TenDýmIgnoruj
A-team

• Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.146 sekund

Login