Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Anketa: Co koupit do 500t bez DPH

nový transporter social verze 75kw
2 3.4%
nový transporter social verze 103kw
6 10.3%
předváděcí transporter v lepší výbavě 103kw LONG
11 19%
3letá CARAVELLA s 2,5 Tdi
21 36.2%
3letý MULTIVAN s automatem
10 17.2%
T4 MULTIVAN / CARAVELLA s 300t km dovoz D
6 10.3%
nové VITO / VIANO
2 3.4%
Celkový počet hlasujících: 18 ( Urbanec, geodet, Laci, stefik, lukasch ) Zobrazit více
Této ankety se mohou zůčastnit pouze registrovaní uživatelé

Téma: pomoc při výběru T5

pomoc při výběru T5 22. úno 2012 09:06 #92062

• moor
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Jde mi čistě jenom o praktičnost, prostě naházet surfy do auta a vypadnout z domu :-) Většinou jezdíme jenom ve dvou, občas bereme i děti, ale to už bych musel asi líp ukládat. Ikdyž z Brna na Nové Mlýny to není daleko a trochu nepohodlí se dá vydržet.
V případě Multivanu bych to v jízdě ve dvou lidech asi dovnitř dal, ve čtyřech lidech už bych nakládal prkna na střechu. Multivan se mi líbí víc, ale nevím jestli nejsem mimo realitu, když bych ho chtěl ideálně za 350 tisíc (max 400).

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

pomoc při výběru T5 22. úno 2012 10:15 #92068

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Moor:
Já k tomu napíšu něco subjektivního,snad to bude aspoň trošku objektivní.Neber mě za slovo,to je spíš pro obrázek,takový námět k zamyšlení,přibližně,řádově,ano...
Multivan pětiválec za 400 koupíš 128kW řekněme 2003,2004max 2005.
Bavíme se o nebouraném autě,né o nějaké slepené pasti,ty jsou i za polovinu.
Nejhorší vlastnost je jeho váha.
Na dálnici ji nevnímáš,ale ve městě překáží při každém rozjezdu.
A to není žádné letadlo,jezdí to tak nějak normálně,zrychlení z nuly na sto jako octavia 1.6 benzín a upřímně,ani s tím motorem se nedá v městě stíhat na rozjezdech těm osobákům,protože jinak to znamená tomu tak šlapat na krk,že brzy spojka,poloosy,atd... Ale to jsou rozjezdy,za 100m jedou všichni 42 a ty vesele 53 a všechny předjedeš,a sejdete se na další červené.
Multivan máš auto typu MPV ani nevíš,že to vychází z dodávky,je to prostě luxus,když na dovolenou nedojedeš a v půlce evropy si jdeš dozadu zdřímnout na postel,pustíš bufík a hotovo.
Všechny ostatní motory jsou výkonově horší.
Tobě by mělo stačit na 2lidi a 2děti a surfy 96kW a pak koupíš i o 3roky mladší kousek tj 2006. Sice víc žere a hůř jede,ale zase tak markantní to není a bude novější. Ve finále je jedno,zda to bude 2003 nebo 2006 ale stav,to znáš sám.
Někdo prodá za 300 auto,do kterého za posledních 5let dal 30.000 na servisu a někdo prodá za 500 auto,do kterého dal každý rok 50.000 na servisu.To je rozdíl.
Jen běžná údržba je u pětiválce za olejový servis je 2x dražší než u čtyřválce. 8pneu a přezutí máš 20.000.
Takže tak nějak přibližně bych to viděl u pětiválce.

Ještě je možnost Caravelle čtyřválec koupíš za 400 i 2007-8 když se hodně zadaří,čtyřválec nejede a žere ještě víc,zejména naložený,ale pokud v něm trávíš 2hodiny za týden tak to neřešíš a zase je levnější servis a levnější pořizovačka.Už ten olejový servis je markantní,olej je za 1000 a s všema filtrama a prací 3000.
No a to jsem psal takové ty Comfortline a lepší výbavy,kdybys vyloženě kupoval základní verzi,klidně se dostaneš ještě o rok,dva mladší,než jsem psal,ale to už je spíš auto na přesuny,věcí,komfort žádný,ty základní verze mají šílený hluk v kabině atd...
Multivanem budeš stále vymýšlet,kam bys ještě zajel,kde jsi ještě nebyl-jé,dáme si zítra oběd v Monaku? Kartu,plavky,foťák a tradá.Jestli koupíš nějaký holobyt bez klimy,byť 2008,bude to finančně lepší a servisně levnější,ale rozhodně se Ti s tím nebude chtít jet (nebo spíš ženě)někde okružní jízda po evropě a skončíš v letadle a pak si budeš třeba říkat,na co to druhé velké auto vlastně vůbec máš.
Proto já třeba chtěl v autě všechno,a nyní je každá cesta radost.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Naposledy změněno: od Auto1.

pomoc při výběru T5 22. úno 2012 11:14 #92070

• moor
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky za tvůj názor a perfektní popis! Chápu to dobře, že tedy tedy vyšší výkon 128 kW = nemusím tomu tolik šlapat na krk = lehce nižší spotřeba než 96 kW? Jak je to pak s větším namáháním dílů při vyšším výkonu? Už jsem tu někde četl, že 128 kW může být poruchovější. Samozřejmě to je asi záležitostí toho, jak se o to auto majitel staral a jak mu nakládal.

pomoc při výběru T5 22. úno 2012 11:35 #92071

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Jednoduše tady hraje roli ta vysoká hmotnost+ještě užitečné zatížení+ještě 2500kg možný vlek,to je tak těžká váha,že já osobně těch 128kW beru jako minimum,aby se dalo vůbec mimo dálnice bezpečně předjíždět kamiony.
Když se podíváš do TP tak ta 128kW verze žere už papírově méně než 96kW a v reálu je to markantnější ještě více s rostoucím zatížením.
Reálně se s 128kW dostaneš mimo město i nepatrně pod papírové hodnoty,to je 7,4 L/100km jestli si to pamatuji? Ale běžně počítej 8 no a město 9-10 bežně, a průměr osciluje mezi tím dle skladby trasy.takže okolo 8-9 přibližně.
Já například tahám vleky 2500kg a jezdím okolo 9ti litrů,ale to jsou jen dálnice,jakmile jedu někde Mohelnice-HK,je to hned 9,5 a bez dálnic by to bylo 10,a to mám nejužší možné pneu,jak dáš nějaké čiroké,je to hned litr navíc.Automat zase 2litry navíc.

Chápeš to dobře,ale až to budeš shánět,zjistíš,že to je velmi špatně sehnatelné ta 128kW verze za dobrou cenu a v dobrém roku :)

Namáhání dílů? co se týká podvozku,tak ten má T5 tak masivní,jako malé kamiony.
Rameno s těhlicí a tlumčem unese jen málokterý pořádný chlap,má to snad 80kilo jedna strana :) A i zadní náprava má vzadu ramena u Multivanu i se stabilizátorem,pěkně masivní,tohle namáhat a unavit nejde,maximálně vytlučené čepy,vytlučené gumové uložení,kosti,přehodit a není co řešit,to uložení je vymlácené časem u každého auta a na to nemá vliv výkon ale jízda,silnice,řidič.

A poloosy a převodovky je snad kapitola sama pro sebe,tam je třeba počítat se servisními úkony,najdi si příslušné téma,poloosy jsou bolest všech těžších výkonných aut a převodovky specialita VW,řadí skvěle,ale že by byly tak spolehlivé jako u osobáků,to ani náhodou.Výhoda je ta,že pětiválce 96+128kW mají šestku,čtyřválce 1.9 šestku nemají a nehodí se tudíž na dálnici.
Projdi si tohle forum a budeš vědět vše,co píšu obsáhleji,tohle máš tak v kostce v rychlosti základy.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

pomoc při výběru T5 11. bře 2012 15:02 #93740

• moor
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mám vyhlídnutý Multivan v DE, ale nesedí tam VIN s rokem výroby. Dle VIN je to rok 2005, ale první registrace byla 9/2004. Dle informací z DE je to vpořádku, ale chtěl bych znát vysvětlení. Poradíte někdo? Díky

Petr

pomoc při výběru T5 11. bře 2012 15:08 #93741

• klubo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11
9/2004 je modelový rok 2005 takže asi proto
T6.1 Caravelle 2021
T6 TSI plechovka 2019
ex T6 Kombi 2016
ex T5 GP Kombi 2011

pomoc při výběru T5 11. bře 2012 17:19 #93746

• Seikel
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
přesně tak, taky to mám jakoby o rok mladší a bylo mi to ve VW vysvětleno stejně ....
T5 Multivan 2008, 128 kW, 4Motion SEIKEL - "balonek"
T5 Caravelle 2005, 151 kW/455 Nm - "motorka" - prodáno
T4 1998 2.5 TDI 75 kW - long poloplech
T4 1999 2.4D - třístranný sklápeč - prodáno
.
TenDýmIgnoruj
A-team

pomoc při výběru T5 11. bře 2012 19:47 #93762

• moor
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky, to jsem potřeboval vědět.

pomoc při výběru T5 12. bře 2012 15:37 #93853

• Tifone
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Chtěl jsem se taky zapojit,ale dost mi vadí výraz "sociální" verze.To
mohl vymyslet jen nabubřelej debil.
VW T5 Transporter 2,5TDI 96kW +20%chip
Škoda Roomster 1,9TDI 77kW - 6ti rychlostní +22%TDIchip

pomoc při výběru T5 12. bře 2012 16:14 #93855

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169
Ně jakej vztahovačnej :?: #-o

pomoc při výběru T5 12. bře 2012 18:31 #93872

• Tifone
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Ale vůbec ne 8-) jen je to trošku urážející k těm co na to nemaj a nebo k těm co nechtěj dávat za oplastování (atd) stejného auta cenu jednoho VW T5 v základu navíc :-k
VW T5 Transporter 2,5TDI 96kW +20%chip
Škoda Roomster 1,9TDI 77kW - 6ti rychlostní +22%TDIchip

pomoc při výběru T5 12. bře 2012 18:41 #93873

• klubo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11
mě to neuráží, já mam taky social edici a na novýho multivana bych neměl a i kdybych měl tak bych si hodně rozmyslel za to dát ty peníze, je to nesmyslně nadhodnocený, za ty prachy se daj sehnat výrazně lepší auta (ale ne krabice)... bych to viděl že caravelle by měla bejt tak o 50tis dražší než tranďák a multivan tak o 100-150tis větší cenu to nemá a to bych ještě snížil cenu trandáka tak o kilo a pak by to bylo za adekvátní ceny a i tak by na tom VW dost rejžovalo... prostě dát za multivana 2x tolik co za trandáka se stejnym motorem je ujetý
T6.1 Caravelle 2021
T6 TSI plechovka 2019
ex T6 Kombi 2016
ex T5 GP Kombi 2011

pomoc při výběru T5 12. bře 2012 22:22 #93913

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169

Tifone napsal: Ale vůbec ne 8-) jen je to trošku urážející :-k

To si nemyslím a pokud pro někoho ano tak to jistě nebyl autorův záměr a většina to bere jako obecné přirovnání.

pomoc při výběru T5 25. dub 2012 12:00 #96678

Ahoj všem, pročítám toto fórum, protože si chci koupit T5 a nejspíš caravelle. Auto budu mít na denní ježdění a tak se ptám, o kolik žere automat oproti manuálu. Auto budu používat asi převážně ve měste a pak víkendy s rodinou na chalupu cca 150 po dálnici. Našel jsem tento inzerát co vy na to? http://autosoft.cz/soubory_autosoft/detail_inzerat.php?id=CITYDC%2FB121_12%2F17.4.2012&nabidkaAdresarBazaru=citydc Jde o to aby nebyl komfort vykoupen zbytečně stráveným časem ve "správkárně" :-) Předem díky za rady.

pomoc při výběru T5 25. dub 2012 12:15 #96679

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Spotřebu počítej v průměru o cca 1 litr vyšší oproti manuálu. Kolik času strávíš ve "správkárně" ti nikdo dopředu nepoví. Hodně záleží na tom, jak se k autu choval předchozí majitel, zda se na autě střídali řidiči atd atd. Vždy je to sázka do loterie. Hodně štěstí.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Vygenerováno za 0.138 sekund

Login