Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Anketa: Co koupit do 500t bez DPH

nový transporter social verze 75kw
2 3.4%
nový transporter social verze 103kw
6 10.3%
předváděcí transporter v lepší výbavě 103kw LONG
11 19%
3letá CARAVELLA s 2,5 Tdi
21 36.2%
3letý MULTIVAN s automatem
10 17.2%
T4 MULTIVAN / CARAVELLA s 300t km dovoz D
6 10.3%
nové VITO / VIANO
2 3.4%
Celkový počet hlasujících: 18 ( Urbanec, geodet, Laci, stefik, lukasch ) Zobrazit více
Této ankety se mohou zůčastnit pouze registrovaní uživatelé

Téma: pomoc při výběru T5

pomoc při výběru T5 25. dub 2012 14:00 #96685

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Espero.

pomoc při výběru T5 25. dub 2012 14:12 #96686

Nic proti H, měl jsem kdysi Lantru a neměl s ní jedinej problém, ale teď, když vozím děti, chci mít jistý komfort a ne jezdit v dodávce. Aktuálně má manželka Ford Galaxy, dual klima, navi, DVD, vyhřívané sedačky, šíbr,... U H1 mi prostě chybí ta výbava, ale pro manželku přemýšlím nad H iX35.
Akorát když to tu čtu, tak mám fakt obavy abych si nenaběhl s převodovkou nebo motorem.

pomoc při výběru T5 25. dub 2012 14:18 #96688

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

pomoc při výběru T5 25. dub 2012 14:24 #96692

Nevidim tam nikde vyhřívané sedačky, duální klimošku ,... Ale já neřeším H1 Já se tu ptám na Caravellu. A kdyby někdo zkušený kouknul na ten inzerát a řekl třeba co se mu tam nezdá. Případně na co si dát fakt bacha když to budu projíždět.

pomoc při výběru T5 25. dub 2012 22:04 #96712

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22

Coroner napsal: Předem díky za rady.

Já nevím,já si myslím,že 96kW je málo.
Doporučuji se s tím svézt a zatížit auto a až zjistíš,že najedeš řekněme například 40.000km ročně se spotřebou 10,tak to máš každý rok 156.000 jen za palivo.I kdybys najel půlku tak to je pořád dost peněz.

To se vyplatí přihodit na pořizovačce pár korun za 128kW a jezdit o litr nižší spotřebu a hlavně umět rychle bezpečně předjíždět.

Dobře si rozmysli a vyzkoušej LONG/SHORT verzi a levé šoupačky jsou fajn.
A teď konkrétně.
Za ty peníze nečekej žádný zázrak,co se týká stavu.
Caravelle s výbavou co mají najeto do 100.000 a jsou jak nová stojí 700-800 v tom roce 2007-8

Je to hodně peněz,ale věř tomu,že až koupíš něco levného,tak Ti časem dojde,že nejsi tak bohatý,abys kupoval levné téčko :)

Všechny problémy okolo poruch jsou dány amortizací a ta je u levných aut rozsáhlá a drahá na opravy.Naštěstí díly jsou dostupné a opravit jde všechno,takže žádný štres :D
Tak hodně štěstí.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Naposledy změněno: od Auto1.

pomoc při výběru T5 25. dub 2012 22:34 #96721

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
No hele, stou spotřebou opatrně, KarlosVW má multivan 96kw 4motion a jezdí za 8,5l. Já mám multivan 128kw 4 motion a jezdím 10,5l. Ale nemusí to být pravidlem, je to ovlivněno i řidičem. Já jedu i s fábií 1,2 HTP za 11l. d:_( :-"
specializovaný AUTOSERVIS VW/ŠKODA Kutná Hora
(Autoservis-Pneuservis-Klimatizace-Diagnostika)
www.autoalles.eu

pomoc při výběru T5 26. dub 2012 07:18 #96729

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
VOKI: já vím,čas je drahý a je ho strašně málo :)
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

pomoc při výběru T5 26. dub 2012 10:57 #96743

• voki
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
=D>
specializovaný AUTOSERVIS VW/ŠKODA Kutná Hora
(Autoservis-Pneuservis-Klimatizace-Diagnostika)
www.autoalles.eu

pomoc při výběru T5 27. dub 2012 14:53 #96788

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
mno s tou spotřebou to je pravda jen částečně..na dálku a tacho do max. 120km/h po dálnici = 8,1 litru.Jinak jezdím tady po městě za 9,5

Jinak k dotazu na to černé auto...já osobně bych do starého typu automatu v T5tce nešel.Jen málo komu ten automat funguje korektně a snad nikdo nemůže říct,že s ním neměl nějaký zádrhel.
Mám zákazníka...ten na 260tkm co má auto již má třetí převodovku.Jezdí opatrně...kochací jízdou za 10 litrů na dálku.

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

pomoc při výběru T5 07. kvě 2012 11:07 #97120

Tak poprade..

Nechapu proc je nekde oznacovano social?? Ne ze bych s toho nusnul,ale kdyz jezdim po evrope ve svem starickem Oplu combi tak je mi uplne sumak -klima,operka,mlhovka,zpetne parkovani,kozena sedacka, atd.
Myslim ze ne kazdy potrebuje k zivotu neco co jini povazuji za standart.. Celkem se i bavim ze je nekdo ochoten obetovat cas v praci (cast zivota,jenz mu uz nikdo nikdy verati) na ukor te trochy pohodli - o tom v cem se jezdilo driv a slo to vite asi vsichni. Ale asi vetsina zde prispivajicich nespi vedle auta aby se divala na oblohu s hevzdama..

Co se tyka T5 a mensiho vykonu - jezdim obcasne v praci se starsi verzi 96kw, prijde mi lepsi, jak ta nova T5 s 6 kvaltem co si kluci koupili :)
1.) min hlucna v kabine
2.) lip sedi
3.) rozjizdi se plynulej (ta trocha vykonu navic je az na skodu s tim prevodovanim,skace jak kobyla a nic s toho,me vic sedi mensi vykon)
4.) ma lepsi operku na levou ruku u okna,mega zakladni vec co nechapu jak mohou zmenit u vw jen tak,fakt se s tim novym nezziju (tlaci me) :D
5.) nechapu proc tu nekdo pise spotreba u T5 96kW - dalnice na klid 8/100 nalozenej, mimo nalozeni kdyz nespecham pod 8/100´km.

Premyslim zda koupit neco do 150t. v dodavce SOCIAL T5/T4 a nebo starickou domaci opatrovanou dodavku za par babek. Preci jen v tom budu bydlet v zahranici a ne jezdit :D a fakt nepotrebuju krom kastle,volantu,motoru nic vic.. Si i misto sedadla dam par bedynek,hlavne kdyz ty zakladni dulezity veci budou kvalitni = coz se dnes uz moc nenosi.
Vw muze zavest verzi ULTRA social,pac zivot ma pro me vetsi cenu jak nataceci mlhovka.
Nic ve zlem proti lidem co je potrebuji ci podobne.

pomoc při výběru T5 07. kvě 2012 22:50 #97142

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Víš, pokrok prostě nezastavíš. Vím, o čem mluvíš a taky moc dobře vím, čím se jezdilo dřív. Mé první auto byla Volha 21..............
Ale doba jde dál, věci se vyvíjejí. Dřív by jsi např. nemohl toto napsat, neboť nebyl internet. A hlavně - pokud budeš takto uvažovat, zjistíš, že nejlépe Ti bude vyhovovat Š 1203. Spí se v ní dobře, mám to osobně vyzkoušeno, několik dovolených na Rujaně.
Tak si tedy vyber................ ;) ;)
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

pomoc při výběru T5 26. kvě 2012 22:31 #98097

• T5HI
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Plánujeme kratky Highline nebo dlouhy Comfortline (7-mistny) 1-2 roky stary v zaruce. Jsme 2 dospeli a tri deti (1-3-5). Prilezitostne (cca 1x tydne s nami jede 1 az 2 dalsi dospeli).

Resime, jestli ma smysl kupovat dlouhy rozvor. Dostatek mista je vyhoda (na kazdy vylet se resi, postylka, odrazedlo, kolo, veci pro dospele, veci pro deti,...)
Stresni box vozit nechci, protoze se nevejdeme do zadnych garazi.
Ale na druhou stranu pri kazdodennim jezdeni po malomeste, bude asi problem s longem parkovat a manevrovat.

Long ma dalsi dve nevyhody:
1) nemontuje se do nej hlasova konference
2) prodava se jich moc malo, takze ojety-minimalni vyber (v CZ neni zadny podle nasich predstav, jedine si nechat dovezt z DE).

Vyzadujeme jeste, 4x4 132kW, navigace, nez.topeni, taz. zarizeni, obe bocni dvere, automat, el. sklopna zrcatka, 3-zonova klimatizace a tempomat.

Mate nekdo longa?
Funguje nekdo podobne a resil podobny problem?

pomoc při výběru T5 29. kvě 2012 09:13 #98202

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Zkoušel jsi konfigurátor na stránkách VW?
Skutečně tam nelze objednat a připlatit uvedenou výbavu?
Jak často toho longa využiješ na 100%?
Já si myslím,že Long je supr,ale dneska jsem i rád,že ho nemám,ač jsem ho původně sháněl a nesehnal a prvního půl roku jsem měl pocit,že mám jen půl auta.
Dneska vím,že Ti,co Long mají,nevozí ssebou půl baráku,ale barák celý,protože ženská naloží do auta i to,co tam nevejde :!:
A zase hořekují,že by to chtělo Crafter nebo nějaké větší auto :)
Kdysi jsme se vlezli do malého auta a dneska je nám Multivan malý :lol:
Tak to ne...
Long víc žere,je těžší,parkování jsi zmínil...
Pokud jezdíte dva dospělí a tři děti,které posadíš na trojlavici uprostřed vozu,tak Ti zůstane v Short takový kufr,že tam vleze půl baráku.
Pokud jedou občas s Vámi Ti dva dospělí,tak v tom případě teprve nastává situace,kdy jste bez kufru a potřebuješ toho Longa,ale jak často to je?
Jestli má smysl celý rok se limitovat obrem jen pro 4jízdy v roce,nebo kolik jich je.
To bych řešil Short verzí +vpřípadě těch dovolených nebo když je občas zapotřebí- na zadní dveře nosič na kola ale místo kol tam umístíš box,ten je snadno přístupný a garáže jsou bez limitu stejně jako mýtné atd a do boxu nahážeš co do kufru nevleze viz foto,akorát bych ho nechal nalakovat do barvy auta nebo do černé jako tmavá okna:[attachment=0:16etp2bs]<!-- ia0 -->Thule T5.png<!-- ia0 -->[/attachment:16etp2bs]
No a pokud shledáš,že takto ne,pak potřebuješ Longa a máš to vyřešeno a jen si zkus doobjednat takovou výbavu,co potřebuješ,a jestli no nelze v CZ nakonfigurovat,tak v německu to půjde určitě :)
Přílohy:

pomoc při výběru T5 29. kvě 2012 09:47 #98204

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

pomoc při výběru T5 29. kvě 2012 11:36 #98206

• Zevl
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Vpodstatě souhlasím s Esperem,
je to na ať už krátké nebo vícedenní výlety mnohem větší komfort a když
jezdíš i v 7 tak se ti tam bagáž vleze bez problémů, měl jsem krátkou verzi
a toho že sem šel teď do dlouhána nelituju, přestože to není přesně ta výbava
co jsem si vysnil.Taky sem původně chtěl 128kw 4x4 2zony ale po půlroce shánění v CZ i DE jsem od těchto upustil, protože sehnat to v longu je nadlidský výkon.
S parkováním je to opravdu znatelně horší než s krátkým, ale s couvací
kamerou zajedu i tam kde je zepředu i zezadu 20cm místa :lol: .

já osobně nejsem zastánce střešních boxů (i těch na 5dveře) a to protože
1) je u nich komplikovaný přístup k věcem u verze na 5dveře je prozměnu horší přístup k věcem v kufru.
2) nutná montáž / demontáž
3) spotřeba je někde úplně jinde než s longem
Box bych volil až jako úplně poslední možnost.

Auto1 s tím evidentně nemá moc zkušeností, protože jinak by to věděl ;)
T5 Caravelle Long 2,5TDi 96kw
Caddy 2,0SDi
http://www.zevl.blog.cz

Vygenerováno za 0.253 sekund

Login