Zkoušel jsi konfigurátor na stránkách VW?
Skutečně tam nelze objednat a připlatit uvedenou výbavu?
Jak často toho longa využiješ na 100%?
Já si myslím,že Long je supr,ale dneska jsem i rád,že ho nemám,ač jsem ho původně sháněl a nesehnal a prvního půl roku jsem měl pocit,že mám jen půl auta.
Dneska vím,že Ti,co Long mají,nevozí ssebou půl baráku,ale barák celý,protože ženská naloží do auta i to,co tam nevejde

A zase hořekují,že by to chtělo Crafter nebo nějaké větší auto

Kdysi jsme se vlezli do malého auta a dneska je nám Multivan malý

Tak to ne...
Long víc žere,je těžší,parkování jsi zmínil...
Pokud jezdíte dva dospělí a tři děti,které posadíš na trojlavici uprostřed vozu,tak Ti zůstane v Short takový kufr,že tam vleze půl baráku.
Pokud jedou občas s Vámi Ti dva dospělí,tak v tom případě teprve nastává situace,kdy jste bez kufru a potřebuješ toho Longa,ale jak často to je?
Jestli má smysl celý rok se limitovat obrem jen pro 4jízdy v roce,nebo kolik jich je.
To bych řešil Short verzí +vpřípadě těch dovolených nebo když je občas zapotřebí- na zadní dveře nosič na kola ale místo kol tam umístíš box,ten je snadno přístupný a garáže jsou bez limitu stejně jako mýtné atd a do boxu nahážeš co do kufru nevleze viz foto,akorát bych ho nechal nalakovat do barvy auta nebo do černé jako tmavá okna:[attachment=0:16etp2bs]<!-- ia0 -->Thule T5.png<!-- ia0 -->[/attachment:16etp2bs]
No a pokud shledáš,že takto ne,pak potřebuješ Longa a máš to vyřešeno a jen si zkus doobjednat takovou výbavu,co potřebuješ,a jestli no nelze v CZ nakonfigurovat,tak v německu to půjde určitě