Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Dynaudio - stredobasy

Dynaudio - stredobasy 29. kvě 2025 08:13 #212201

• covex
  • Avatar uživatele covex Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 226
Postupne mi v aute prestaly hrat hlavni stredobasove reprodukotory v prednich dverych systemu Dynaudio. Tim z ozvuceni auta v predni casti zustanou jen vyskove reproduktory a ty moc parady neudelaji. Bohuzel reproduktory v dynaudio jsou proti klasickym Tcku "atypicke" - maji jiny ramecek, vlastni sroubeni, rozmer reproduktoru 180mm a impedanci 8ohm (bezna repro v Tcku maji 4ohmy). Reproduktory jsem tedy rozdelal a bohuzel bez kompletni rozborky/rozlepeni je neni mozne opravit, protoze problem jsou kompletne zkorodovane hlinikove vodice v miste pripojeni civky.

Resenim je tak jedine nechat odborne repasovat (hlavni problem je vycentrovat civku), v nasich koncinach jsem nenasel zadnou nahradu, ktera by misto dynaudio pasovala (vetsinou je problem 8ohm). Da se tedy rict, ze dynaudio system je slusna past - jak v tom jednou neco prestane hrat, bud musite koupit oiginal (uz neni k sehnani a samozrejme byl za nehorazne penize) nebo komplet predelat audio v aute (kvuli zesilovaci a impedancim). Kupovat bazarove nema smysl, protoze budou (pokud uz nejsou) ve stejnem stavu.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od covex.

Dynaudio - stredobasy 30. kvě 2025 06:37 #212205

• Pavel 5
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 25
Ahoj. Zkus kontaktovat pana Kříže. Mě opravil všechny reproduktory které jsem mu přivezl a jsem s opravami jako muzikant maximálně spokojen.
Kontakt zde: info@akustikabrod.cz
VW T4 Multivan 2,5TDi 75kW
VW T3 Bus 1,9 boxer, vodník
VW Golf III 1,8L GTi

Dynaudio - stredobasy 30. kvě 2025 07:22 #212206

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Jojo, diky uz jsem mu psal, snad se ozve a bude na to mit cas,

Dynaudio - stredobasy 14. zář 2025 11:47 #212355

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
No tak musim rict, ze to asi nebyla uplne nejlepsi volba - vim ze to p. Kriz dela jak vedlejsak a chvili to trva, ale do dnes repro nema zpatky.
Jeste, ze jsem tehdy prozirave do auta manontoval (sice levnou) ale nahradu MA16BT/8 - oproti origo to hraje sice hur, ale bez tehle repraku moc zvuku v aute nezbyde.

Dynaudio - stredobasy 03. kvě 2026 18:04 #212603

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
V prosinci jsem dostal repraky zpet, bohuzel repasovat je neni jednoduche, protoze se musi membrana lepit zaroven s tim, kdyz se do repraku pousti zvuk, aby se magnet vystredil a membrana prilepia ve spravne pozici. Dva ze 4 repraku maji nejaky problem - jeden zni uplne priserne, druhy pri nizkych hlasitostech jemne chrci. Sel jsem s tim do toho, ze to je hop nebo trop, takze jsem vratil do auta MA16BT/8. Ty sice nemaji tak velkou membranu a zvuk je jiny, ale aspon je vsude stejny. Uz jsem to ani nenytoval a pridelal to na stahoaci pasky, protoze me to nebavi porad odvrtavat.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.151 sekund

Login