Já teď nedávno 2DIN rádio řešil. Obecně bych řekl, že většina rádií se dnes dělá v Číně, jen některý mají německou , nebo francouzskou licenci. Rádio pod 6-7tis bude bída. Taky je potřeba počítat s tím, že k ceně rádia budou další drobnosti(rámeček, anténa na digitální rozhlas, USB kablík,...) + instalace, pokud si to nebudeš dělat sám.
Já jsem původně zvolil nějakýho Pioneera, kterej měl hrozně krkolomný ovládání a špatnou citlivost. Shodou okolností byla při instalaci ještě závada na digitální anténě, takže reklamace a zrovna jsem raději doplatil a vzal jiný rádio (JVC), který má trochu lepší citlivost a přátelštější ovládání.
Doporučuju koupit něco s Androidem, protože tam pak můžeš dohrát nějaký aplikace, což ti skýtá více možností. Taky si to prohlídni někde naživo, protože na papíře napíšou hromadu funkcí, ale pak je třeba něco špatně funkční. Ten Pioneer třeba hrozně špatně kombinoval více aplikací. Když jsem měl spuštěnou navigaci a chtěl listovat v písničkách tak to celý spadlo a musel jsem znova
rozpojit a připojit konektor, potvrdit na displayi co chci zobrazovat a následně to znova spadlo - prostě děs.