Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 31. kvě 2023 17:07 #209396

• ubrusle
  • Avatar uživatele ubrusle Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím všechny,
mám T6.1 HL 4MOT s infotainmentem Dicover Pro a při připojení telefonu (iPhone 14Pro) ať již přes kabel, nebo WIFI, dojde po cca 5-10 min. postupně ke zpomalení navigace (o cca 10s oproti realitě), stejně tak odezva po stisku dotykové obrazovky je cca10s. Následně dochází postupně ke "kostičkování" obrazu, až k jeho úplnému rozpadu. Pokud však přepnu obrazovku do režimu např. nastavení adaptivního podvozku, tak po přepnutí zpět do AppConect, je obraz zase v pořádku, nicméně situace se opět opakuje. Tento rozpad obrazu a zpomalení odezvy se projeví pouze a jenom při spuštěném navigačním software (Sygic, Waze, Google, Mapy Apple, Mapy.cz. Dělá to jak s originálním, tak i neoriginálním kabelem i při bezdrátovém připojení. Absolvoval jsem v autorizovaném servisu všemožné aktualizace všech jednotek - bez výsledku. Problém je nejspíš v telefonu, auto je prý v naprostém pořádku - to když slyším, tak bych je pokousal...
Hledám někoho se stejnou konfigurací vozu, kdo má iPhone, zda má stejné zkušenosti - VW Multivan 6.1 HL 4MOT DSG, Discover Pro, ACC+DCC. V příloze je foto projevu závady.
Poradí někdo?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od ubrusle.

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 01. čen 2023 13:26 #209403

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 208
Jde o to ze toto je rezim "android auto" resp. jeho obdoba pro iphone "apple car play". U toho se obrazovka telefonu jakoby zrcadli na interni display a tim to hasne, samotna discovery nedela nic. Bohuzel implementace se muze lisit podle verze IOS a tak je tezko rict, zda je problem v "obrazovce" auta, nebo v telefonu, nebo v kombinaci. Ja osobne bych rekl, ze to bude problem jen dicovery pro vs iphone 14 pro a s jinymi verzemi iphone to nemusi vubec delat. Typicky problem, kdy VW bude tvrdit, ze u nich problem neni a apple to same a opravy se nedovolas, dokud to nedoputuje na vyvoj v obou firmach..
EDIT: jeste jeden osobni typ - bude se jenat o memory leak v display driveru discovery. Na navigaci se to deje jen proto ze dochazi k intenivniu prekreslovani obrazu. Zkousel si treba pustit pres to film nebo tak neco? Podle me se to po case rozpadne taky.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Naposledy změněno: od covex.

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 01. čen 2023 14:02 #209405

• ubrusle
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Dělá to s jakýmkoliv iPhone, měl jsem předtím iPhone X, žena má 13, děti 11... je to pořád to samé. Jako příčinám, proč k tomu dojde, rozumím. Jen nerozumím tomu, že je tato funkce velmi intenzivně zmiňována ve všech propagačních materiálech, ale v podstatě nefunguje. Připlatil jsem si za Discover Pro nemalou částku a nejpotřebnější funkce na ní nefunguje, přitom při řešení tohoto problému v autorizovaném servisu jsem měl půjčený VW T-Roc se systémem s menší obrazovkou a tam to fungovalo naprosto bez problémů.
Jinak pustit na Discover Pro video nejde, není tam na to aplikace....

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 01. čen 2023 14:31 #209406

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Ano normalne ti car play neumoznuje pustit z telefonu video.. musel by si ho trochu postrcit, ale to je jedno.
Zjevne nejsi sam discussions.apple.com/thread/254248775
takze nezbyva nez prudit ve VW... bud at vymenej discovery pro nebo dodaj fungujici FW.

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 01. led 2024 20:27 #210591

• ubrusle
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Neuvěřitelné se stalo skutečností – podařilo se mi vyřešit problém fungování aplikace App Connect v mém VW T6.1 HL s Discover Pro s iPhone 14 PRO. Vzhledem k tomu, že to bylo velice jednoduché, zasílám podrobný návod. Připomínám, že celý problém spočíval v rozpadu obrazu při používání zrcadlení iPhone (jakýkoliv typ) a spuštěném navigačním software (Sygic, Waze, Google maps). Po určité době spuštěné navigace došlo postupně ke zpomalení odezvy a rozpadu obrazu a ve finále k rozpojení konektivity s mobilním telefonem. Velice mě to trápilo a problém nedokázal vyřešit ani autorizovaný servis Volkswagen (Auto Jarov, Tukas), kde se mě snažili přesvědčit, že problém je v mém telefonu, ale rozhodně ne ve vozidle.
V současné době celý komplet (iPhone a Discover Pro) funguje bezvadně a odezva celého systému se výrazně zlepšila.
Po dlouhém hledání na různých fórech jsem nalezl portál mibsolution.one , kde je možné stažení update firmware pro jednotlivé koncernové (VW, Škoda, Seat, Audi) infotainmenty. Bohužel koncern nenabízí na svých stránkách žádné odkazy ke stažení FW, natož aby dovolil vlastní aktualizaci FW tímto způsobem. Zřejmě upustil od dřívější možnosti on-line aktualizace FW, která mi několikrát způsobila „uspání“ celého infotainmentu ve vozidle a donutila zanechat vozidlo vždy minimálně na několik dní v servisu.
Díky této zoufalé situaci, jsem byl rozhodnut vyzkoušet tento „pololegální“ portál i se všemi možnými riziky, které z neúspěšné aktualizace plynou – alespoň by se tím někdo v autorizovaném servisu musel zabývat a nějak se k tomu postavit a ve finále i vyřešit.
Nicméně je to jednodušší, než se na první pohled může zdát.
K aktualizaci bude potřeba USB disk o kapacitě min. 16GB, naformátovaný na souborový systém FAT32 a nabitý akumulátor ve vozidle (aktualizace trvá přibližně 20min a během této doby nesmí dojít k přerušení napájení!).
1/ Na výše uvedém portále (přihlašovací údaje jsou guest/guest) je potřeba stáhnout soubor s firmware MOI3_EU_VW_R8410L_(0841)_3G0919360TH – velikost cca 5,8GB – viz obrázek 1, který je komprimován (*.7z – možno rozbalit v programu WinRAR – zdarma ke stažení
2/ Po rozbalení celý obsah zkopírujte na zformátovaný USB disk a připojte ve vozidle do jednoho ze dvou USB-C slotů na palubní desce.
3/ Otočte klíčkem do pozice, kdy naběhne kompletně přístrojová deska a po naběhnutí infotainmentu, dlouze stiskněte tlačítko MENU, dokud systém nepřejde do režimu servisu – viz obrázek 2
4/ Následně zvolte první volbu „Aktualizace.....“, po zvolení bude systém restartován a přejde do režimu, kdy je možné provést aktualizaci FW – viz obrázek 3
5/ Následně zvolte první položku v menu – „Update“ a vyberte USB slot, ve kterém je zasunut USB disk – viz obrázek 4
6/ Po načtení a kontrole správnosti verze FW se zobrazí obrazovka s uvedením jednotlivých modulů – viz obrázek 5 a 6 a na pravé straně bude uveden indikátor stavu aktualizace – N – bez aktualizace, D – nahrávaná aktualizace je nižší, než stávající verze, Y – aktualizace bude provedena.
7/ po provedení aktualizace je potřeba opustit režim servisu, proveden se restart systému a tím je hotovo.
Na závěr můžete v menu „Informace o systému“ zkontrolovat provedení aktualizace – viz obrázek 7 (před aktualizací) a obrázek 8 (po aktualizaci).
Konečně mi funguje zrcadlení jakékoliv navigace prostřednictvím Apple CarPlay ve vozidle, které jsem za 2 180 000,- Kč zakoupil vč. příplatku za systém Discover Pro a kde mě v autorizovaném servisu www.autojarov.cz a www.tukas.cz vyřešili tím, že chyba je v mém telefonu a tato závada není předmětem reklamace!
Styďte se!

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 01. led 2024 21:54 #210593

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
To je teda fakt ostuda.. ovsem nezazlival bych to servisu - v autorizakach proste do navigace daji jen to, co jim dovoli VW. Pokud nic novejsiho nez si tam mel nemaji, muzou jen krcit ramenama.

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 15. úno 2024 10:06 #210749

• mirosz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Můžou jen krčit ramenama?? Copak ta stažená verze byla neoficiální? Já z toho příspěvku pochopil, že ten web je sice nějakého nadšence, ale ten firmware je oficiální vydaná verze VW. Nebo se pletu? Pokud to tak je, tak je skutečně velká ostuda zastoupení VW v ČR, že takovou verzi nedisponují, případně ji tam rovnou nenahrají (pokud ji mají).

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 15. úno 2024 10:12 #210750

• mirosz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

ubrusle napsal: Neuvěřitelné se stalo skutečností –....
Styďte se!

Díky za zveřejnění této skutečnosti a návodu jak na to. Jen se zeptám, VW skutečně neupdatuje infotaintement vzdáleně? Mně se snad ještě nedávno nějaký update stáhnul. Zkusím se podívat, jakou mám verzi..

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 15. úno 2024 10:21 #210751

• ubrusle
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Servisům zazlívám zejména vypravěčské schopnosti jejich přijímacích techniků! Těch pohádek a příběhů, jak se některá závada objevila, proč tomu tak je, co jí nejspíš způsobilo a jak to vyřešit, jsem už slyšel nepřeberné množství. Myslím, že na odpovědi "Opravdu nevím, čím to může být. Budeme se snažit zjistit příčinu" není vůbec nic špatného. Jsem jen už preventivně "přednasrán" když se schyluje zase k vyprávění nějaké pohádky....
No nic. Poradil jsem si sám, ale je mi z toho, hodně slušně řečeno, smutno...

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 15. úno 2024 10:26 #210752

• ubrusle
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mně se naposledy provedla on-line aktualizace v srpnu 2022, která skončila pádem infotainmentu a nucenou návštěvou servisu. Od té doby se na to u mého vozidla VW vykašlal a domnívám se, že dobře udělal.

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 08. bře 2024 11:10 #210818

• mirosz
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zkontroloval jsem svou verzi a jsem na hodně nižším čísle (SW 0320 vs. 0841), ale mám jiný HW (H25 vs H57), takže to nemusí být nic divného.
Mám tedy jednotku Discover Media, takže ten výše uvedený návod asi nebude ani přesně pro mě a musel bych se tam doklikat k jinému souboru.
Ale liší se mi i Navigační databáze (21.11 vs 23.11).

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 12. srp 2024 15:29 #211522

• ubrusle
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ano, budeš muset najít FW odpovídající tvému modelu infotanmentu, ale jinak postup je stejný. Originální navigaci nepoužívám, neb si chci zachovat duševní rovnováhu, takže verzi navigační databáze neřeším. Tak přehi hodně zdaru...

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 08. říj 2024 12:33 #211696

Dobrá práce a hlavně, že již to ok funguje. Škoda jen, že člověk musí být urputný na vyřešení potíží. Věřím, že když Vše funguje jak má, tak už auto fělá radost.

T6.1 HL - rozpad obrazu a zpomalení při připojení navigačního SW přes AppConnect 08. říj 2024 13:03 #211697

Ahoj,
ještě dotaz: jak jsi zjistil přesně označení verze programu pro aktualizaci-je jich tam celá množina. Děkuji za informaci Honza

Přidal foto s mou verzí u Discover Pro/2023
Přílohy:

Naposledy změněno: od JS_T6.1.
  • Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.323 sekund

Login