Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Mizi brzdova kapalina

Mizi brzdova kapalina 26. lis 2022 21:29 #207836

• covex
  • Avatar uživatele covex Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 226
Velmi pozvolna mi mizi brzdova kapalina. Unik na trubickach jsem nikde nenasel, ale priznavam, ze jsem zatim neobiral vsechny plastove kryty. Brdove trubicky vedou po jedne strane auta. Nasel jsem ale jakesi info, ze je mozne, ze prosakuje hl. brzdovy valec a z nej je udajne prepad do spalovani (asi kvuli eko, aby netekla brzdovka ven) Je to pravda? Resil u nekdo mizeni brzdovky?
.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Mizi brzdova kapalina 28. lis 2022 21:17 #207853

Prošel bych ještě důkladně všechny trubky, spoje trubek, brzdiče, kostku ABS… o přepadu z hlavního brzdového válce nic nevím a přijde mi to jako hloupost, každopádně jsem se ještě nesetkal s tím, že by protýkal. Nevyloučil bych ani únik brzdovky přes hlavní/pomocný spojkový válec, či trubky k němu. Pokud je to malý únik, nemusí se ani projevit propadávání pedálu.

Mizi brzdova kapalina 09. led 2023 13:10 #208178

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Trubky sice nejsou v nejlepsim stavu, ale po oddelani podtlaku posilovace je jasno - prosakuje hlavni brzdovy valec a tece to do posilovace, jen se to zatim nepodelalo uplne, aby to teklo az po pedalu do kabiny.. Original valec a posilovac 34000,- - v tom VW se uplne zblaznili.

Mizi brzdova kapalina 10. led 2023 22:02 #208182

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Tak tu laboruju, jesti mam ten posilovac plnej brzdovky menit nebo ne - nasel jsem nemalo zkusenosti, ze to posilovace prezily bez uhony, akorat to chce vysat - nema to nekdo uz za sebou? Druha vec, ktera mi neni jasna je, proc je na posilovaci v multivanu sensor - kvuli nemu jen ten posilovac 3x drazsi nez ten bez nej. Co se tam sensoruje mi neni jasny - popis "cidlo pro mereni ujetych km" mi prijde jako totalni blbost.

Mizi brzdova kapalina 11. led 2023 13:19 #208189

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Jinak jsem to napsal spatne - "prepad" je z posilovace- pokud tece hlavni brdzovy valec do posilovace, tak se tam hromadi brzdovka dokud se nezacne odsavat podtlakem z posilovace do sani motoru. Tzn. dokud nepovoli membrana v posilovaci muze clovek dolevat brzdovku do nekonecna a ta se vesele odsaje a spaluje v motoru. Ja jsem z posilovace dostal skoro 400ml.

Dalsi zahadou ceskeho trhu je, ze nahrada brzdoveho valce 7L0611019E od ATE AT 010811 se da koupit od 3000,- to 9000,-, no a ATE od VW stoji 13000,- Uplne mi to jako nestimuje s trzni cenou urcovanou nabidkou a poptavkou. Asi to bude tim, ze servisum je to tak nejak jedno - ty proste reknou zakaznikovi ze to stoji raketu, ten to zaplati, protoze tomu nerozumi, a rozdil shrabne prodejce dilu (nebo VW), ktery pak na prodejne muze zivit 4 modelky - nebo nevim jak je tohle mozny.

Naposledy změněno: od covex.

Mizi brzdova kapalina 11. led 2023 19:38 #208190

Nechápu proč se divíš že náhrada je levnější než originál. To že to pro VW dělá ATE to ještě neznamená že tam bude stejná cena jako v aftermarketu. Je to u všech ND takže netřeba se z toho hroutit.
Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k

Mizi brzdova kapalina 11. led 2023 20:15 #208191

Jen taková vsuvka, kdysi cca rok 2011 jsem byl na školení od ATE v Brandýse nad Labem v Continentalu. Už si to moc nepamatuju.
Školitel říkal že jedině oni mají správnou brzdovku, a jedině oni ji správně prodávají v plechovce, ostatní je prej špatně. Školili jak měnit brzdy. Jak měřit snímače ABS. Ještě ukazovali jak nakoupit jejich díly. Ukazovali i jak podvádějí ostatní výrobci. Nechci lhát ale ate koupil Lucas a to vše vlastní Continental. Ještě se tam vyvíjí budíky (palubky) VDO.
Nejdříve jsem seděl a v duchu si říkal, že to je školení reklama. Ale nakonec jsem byl rád a bylo to věrohodné, i když věřím že se přehání.
Škoda že jsem si na něho nevzal mobil. Dalo by se mu zavolat a zeptat se. Mám dva pěkný šanony s návody,jak na to.
Vše vysvětloval na dílech který byli v řezu a mohl jsi je mít v ruce. Jednotky ABS, brzdiče, kroužky ABS, prostě vše. Za dva dny školení, paráda!

Mizi brzdova kapalina 12. led 2023 17:50 #208193

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
To me na tom taky dojima, ze na posilovaci je Made in Czech Rep at uz se to dela v Jablonci nebo Brandyse. Takze se to vyrobi tady, za cesky mzdy, odveze se to do Nemecka tam tomu daj nemeckou cenu a poslou nam to zpatky. Ja se nedivim, ze jsou original dily drazsi, ale divim se tomu, ze ten samy dil je k mani za 3-4 nasobek ceny a ty nuzky se stale rozeviraj. Pro bezne zbozi to je tak 20% rozptyl. Cim jsou autodily tak vyjimecny,, ze je nekdo proda i za 3-4x tolik... a muj postreh jsem napsal nahore - zakaznik nema moznost to zjistit, proste prijde do servisu, tam mu reknou "dil stoji 13" a co ma jako delat kdyz ani nevi jak se ten dil jmenuje natoz nejaky cislo, protoze to je predsi tajny, auto rozebrany na heveru. Maximalne muze auto vzit a odvizt ho jinam...ovsem znackovy servisi si mezi sebou v podstate nekonkuruji, tam bude cena stejna a neznackovy maji nasmlouvany AK, ktery se s cenama taky utrhl ze retezu.

Naposledy změněno: od covex.

Mizi brzdova kapalina 12. led 2023 20:13 #208195

Cena nových výrobků je tlačená dolů konkurencí. Tady prodejci máj sklopeny uši a soupou nohama, na nový auto, třeba 300 000 už není výjimkou. Nebo pluh za traktor 2 milióny. Ale to stojí všechny renomovaný značky pluhů 2 milióny. Aby byli konkurence schopný. A potom doženou všechno v náhradních dílech, tam už se nikdo neptá že jinde je ten díl levnější, protože on ten díl jinde nekoupí, nepasuje. Tam tě drzej v hrsti a mnou si ruce, kurva to paráda, konečně se to rozbilo, vyděláme! A narvou marži minimálně na 75%. Kurva to se vydělává.
Teď sem hledal svíčky na fabii HTP. Vyndám svíčku a píšou na ní. VAG BRISK, mám radost, tyjo naše svíčka v prvovýrobě najela 60000km. Jdu koupit do Škodovky a cena za 3 svíčky 750 . Říkám to je tříválec né osmiválec! 250 jedna briska? Nechci naschle. Šel jsem na náměstí k soukromníkovi,kde je nejdražší prodejna na díly, protože náměstí je plný lidí co prostě utrácejí a světe div se svíčka ta samá 80 korun! Na internetu v e-shopu by šla na 50 korun.
Letos to prostě všichni s marzemi přehnali a inflace jak prase. Bez práce zbohatli až hamba!

Mizi brzdova kapalina 17. led 2023 21:17 #208217

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Jen pro pripadne budouci nestastniky info: original hl. brzdovy valec je take Ate (Made in Czech republic), prumer by mel byt 26.99mm.
Nahrady ATE AT 010811, Brembo BRE M85 063, TRW TR PMN232 (Made in China), dil si vyberte podle ceny vam blizke.
Jestli vydrzi posilovac posilneny brzdovkou se casem ukaze.
Posilovac s puvodnim oznacenim 7H0612101H uz neni, pouziva se nahrada co se davalo do Touarega a nejakeho Porsche 7L6612105B.

Mizi brzdova kapalina 27. bře 2023 15:45 #208759

Já osobně díly od ATE kupuji, jen sleduji, zda je tam opravdu vyraženo made in Czech republic a na krabicích jsou hologramy.
Poláci tu občas prodávají padělky. Používám i jejich brzdovku. Byl jsem se jednou podívat v jejich slévárně u Hr. Králové a dost mě překvapilo, na jaká auta se tam kotouče také vyrábějí, včetně růrných specialit. Takže některé důležité díly jedině originál a u kterých se nebojím a znám zdroj, klidně výrobce, který to pro tu první výbavu dělá. Mnohdy je tam i vidět vybroušený znak pro výrobce.
U kotoučů občas není doběhlá fáze pnutí materiálu a stačí je v troubě na 20 minut zahřát na 80 st. C. Potom nekopou a nemusí se tolik dávat pozor na jejich zajíždění. Kdo to ale dnes dělá...
Díly pro první výbavu mají stejnou kvalitu, jako pro náhradní potřebu, pokud jsou koupeny u stejného zdroje. Holt ostatní jsou marže obchodníků. Servis chápu, také musní z něčeho žít.
Nechci nikomu šahat do svědomí, ale kdo kotouče kontroluje po montáži na náboj úchylkoměrem. ;-)

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.124 sekund

Login