Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nosič kol

Nosič kol 11. kvě 2018 09:38 #184660

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 166
Držák nandavám sám. Přidávám folii pro ochranu karoserie. Ta nálepka nic moc.
-
Držák má ten novější pro neel dveře když tam má ten plast pro zajištění do horní polohy.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Re:Nosič kol 11. kvě 2018 10:05 #184663

Presne tak, mam ten novejsi bez Acka na konci cisla...
Přílohy:

Re:Nosič kol 11. kvě 2018 10:07 #184664

Folii jsem objednal u vw za 600!! Grr

Vy folii davate pokazde, kdyz nandavate nosic? Ja myslel, ze tam zustane trvale...

Re:Nosič kol 11. kvě 2018 10:09 #184666

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
Na zimu folii a držák budu sundavat a na jaře zase dám novou folii.
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

Re:Nosič kol 11. kvě 2018 10:30 #184668

A to si pokazdy kupujes tu od vw za sest kil? Nebo mas nejaky lepsi zdroj?

Re:Nosič kol 11. kvě 2018 10:53 #184673

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
Z originálů jsem si udělal šablony a podle nich si budu vytvářet nové z ochranné folie na polep auta. Určitě to vyjde levněji a účel to splní stejný.
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

Naposledy změněno: od Vendys.

Nosič kol 16. kvě 2018 18:43 #184830

Pro ty, co by potrebovali nahradni klicky k nejakemu thule produktu, mam tip: sportobchod.cz

Vcera jsem psal maila s kodem klicku a dneska prisla obalka za 2 kilca s 2 novyma klickama... Super!:)

Nosič kol 17. kvě 2018 18:43 #184854

Hosi, tak jsem namontoval poprve ten svuj bazarovej drzak (jak jsem nalepil folie radsi komentovat nebudu:D) a musim rict, ze spokojenost. Je pekne solidni, tuhej.

ALE: celou dobu jsem si myslel, ze nejde sundat, kdyz nejsou pootevrene dvere. Prdlajs! Proste odsroubuju sroubky a cely to sundam!! co to je za ulet? To to nejde nijak zamknout? Nechybi mi tam neco? To se o to nebojite?

Jakub

Re:Nosič kol 26. kvě 2018 21:30 #185081

Kouknul jsem se celkem omylem na sbazar a objevil jsem tam dost lakavy inzerat:

www.sbazar.cz/porschecb/detail/41400842-...c-jizdnich-kol-vw-t6

Pokud nekdo shanite nosic, moc nevahejte

Nosič kol 09. srp 2018 13:54 #186591

• Midelos
  • Avatar uživatele Midelos Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 4
nakonec pořízen držak Thule 939, pouze se musí posunout dorazová lanka o jednu dírku, aby se dal nosič sklopit víc, pak jdou zadní dveře otevřít bez problému. Originál tažné Westfalia. Vyzkoušeny nosiče UEBLER, ATERA, Thule 926 ani s jedním se při sklopení nebo vysunutí zadní dveře otevřít nedaly

Nosič kol 20. srp 2018 11:34 #186757

• Petr55
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj,
taky zvažuju nákup nosiče kol (primárně na 2, ev. 3 kola) a váhám mezi origo na pátý dveře (elektrický) nebo provedení na kouli. Navíc jsem z některých věcí trochu jelen tudíž prosím kolegy co už to mají za sebou jestli by mi pomohli s výběrem:

1) Origo nosič na el. dveře
- trochu se bojím přidělávat cokoli na kastli, opravdu nosič dlouhodobě nepoškodí lak (jsem na to trochu háklivej)?
- lze montáž/demontáž nosiče provést v jednom člověku?
- jak komfortní je montáž/demontáž kol, přijde mi to docela vysoko... Zvládne se to normálně ze země?
- píšete že dveře se dají zvednout i s kolama (když se jim pomůže) plus podepřít. Platí to i pro el. dveře? Nerad bych to servo kvůli kolům oddělal...

2) Na kouli
Midelos píše, že jedinej použitelnej držák je Thule 939. VW má v orig. příslušenství držák "Premium" 000071105J, u kterýho uvádí že se taky dají otevřít dveře. To je 939 jenom s logem VW nebo mají svůj? Dál jsem na netu narazil ještě na origo držák "Basic Flex" (
v cca 1:45) který se sklápí o 90st. u kterýho věřím že se dají otevřít dveře, ale zase nevím jestli kola s širšíma řidítkama (dvě 29") u toho neležej na zemi. Má někdo zkušenost?

Obecně se kloním spíš k variantě na kouli jelikož mám pocit že:
- jednodušší montáž/demontáž vč. nakládání/vykládání kol
- lze použít i na jiný auto
- nevýhody: další rz a asi při nepříznivým počasí kola na kouli trpí asi víc než když jsou nahoře, nebo se pletu? Vyplatí se zástěrky nebo je to fuk?

Pak mám ještě záložní variantu - většinou budeme jezdit 2dosp. + 1 dítě. Zvažuju že vyhodím sedačky a budu jezdit jenom s lavicí. Nevejdou se pak kola dovnitř (vyrobil bych si nějakej adaptér do kolejnic)? Mám auto jen krátce takže jsem to zatím nezkoušel...

Dík za vaše zkušenosti.

Nosič kol 21. srp 2018 00:32 #186772

• wong
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 14
V Transporteru jsme jeli se čtyřma kolama uvnitř a šlo to tam dát (ale byly to 26"). Už 27.5" je poznat, že je trochu větší, ale pořád to tam dám (1 x 27.5" a 1 x 26" a Croozer), nicméně laborování a uchycování gumicukama už mě přestalo bavit. U Multivanu se však dá alespoň posunout lavice.

Mám Thule 929 a ten taky funguje (je to předchůdce 939; 926 je úplně jiný). Atera Strada DL3 by měl taky fungovat (ne Sport nebo Evo).
S nosičem na kouli vjedeš i do podzemních garáží.
Nevím co si představuješ pod širokýma řídítkama, ale cca 710mm je maximum pro první kolo, jinak hrozí kolize se zadním sklem.

Já jsem origo nosič zavrhnul, protože bych v garáži neotevřel zadní dveře ani s prázdným nosičem!
VW Transporter T5 GP 2.0 TDI 103kW, 2012
Nissan Primera P11c 2.0 Sport 103kW, 2000
Přílohy:

Re:Nosič kol 21. srp 2018 08:44 #186776

Ahoj,

mam origo drzak na dvere a spokojenost.

Nasadim ho sam asi za 2 minuty, kola taky nejsou extra vysoko (jsou furt niz nez na strese prumernyho kombiku), ale moje zena ma dost problem sundat/nandat prvni kolo, dalsi kola uz np. Jakmile si prijdes na system, je nalozeni kol otazkou okamziku... lak by se urco drbal, dava se pod ty packy pruhledna folie...
S el dverma nemam zkusenost, ale urcite bych jim hoodne pomahal rucne...

Muj pohled zase je, ze drzak na kouli je dobrej na to prijet na chalupu a cely to sundat. My ale jezdime hodne po kempech a tak a co s tim pak? Dvere sice otevtes, ale pristup furt na hovno. Sundavat to v kempu / spani na divoko taky nebudes, ti to slohnou... v drzaku na dverich si nechas kola zamcena pod plachtou, pod dvere das podperu a fungujes jako normalne... kdyz potrebujes, muzes nosic na aute nechat treba celou sezonu, vyrazne neprekazi.. taky se mi uz xkrat osvedcilo, ze ten nosic je na dverich vys. Mam longa, rozlozeny nosic prida cca metr do delky. Ale jak je vysoko, vejde se nad kapoty aut okolo, nad obrubniky a jine prekazky... s nosicem na kouli bych mnohdy nevyjel ani z domu, kdyz tam nejaky genius zaparkuje do vjezdu, takhle mu jen kola prosvisti nad kapotou a je to...

Jakub

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nosič kol 21. srp 2018 10:40 #186777

• Petr55
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Díky chlapi za názory!

Ad Zwingli: Že jsou ty kola vejš je hlavní důvod proč přemýšlím o origo nosiči. Jako hlavní nevýhodu vidím ty el. dveře. Fakt bych je kvůli tomu nerad zničil a pokud bych nemohl otevřít kufr s kolama tak to nedává smysl. Poškození laku teda škrtám, přiznávám že jsem postiženej tím, že otec má origo nosič na T4 Westfalia a od nosiče dodrbaný jak prase. Ale nemá pod tím žádný fólie a nosič se opírá o nárazník. Sundání/nandání kol pro 180cm člověka teda v pohodě. Je tu někdo s origo nosičem a el. dveřma?

Ad Wong: Pěkný, takhle nějak si to taky představuju. Takže myslíš že sestava 2 x 29" a 1 x Chariot by se na to vešla? Kámen úrazu by mohli být ty řídítka. Měřil jsem to a maj přesně 710mm. Kolik tam zbyde místa mezi řídítkem a sklem když bych se chtěl vyhnout posouvání řídítek na představci? A porovnání Thule 929/939 s origo nosičema Premium a Basic Flex někdo zjišťoval?

Naposledy změněno: od Petr55.

Re:Nosič kol 21. srp 2018 11:04 #186778

Hele s kolama ti to nezvednou zadny vzpery, bez kol to mechanicky daj, elektrika asi taky. Dej jen bacha, ze na el dvere je jiny nosic (vypada jako ten na t5)

Jakub

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vygenerováno za 0.247 sekund

Login