Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: T5 - dodatečná montáž klimy

T5 - dodatečná montáž klimy 25. úno 2015 11:00 #151759

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Ahoj Saki, vítej tady, mezi námi, Téčkaři.
Bylo by dobré vyplnit si do profilu bydliště, abychom věděli z kterého kouta naší republiky k nám promlouváš a kdo z kolegů je Ti eventuelně nablízku s případnou pomocí či radou.
Jinak jsem si přečetl Tvůj příspěvek ve vlákně Transporterclub pro Terezku - Emaily s paní Votavovou a chci tím říct, že Ti fandíme a budeme se Ti snažit vyjít vstříc.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/
Poděkovali: Saki007matej

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - dodatečná montáž klimy 25. úno 2015 13:41 #151762

Ahoj Lado, uz se stalo vlastne jen potrebuj kdo by byl hodny a mel etku vyjel mi podle vinu dily na klimu a bych mohl postupne jezdit po vrakacich a davat to pomalu dohromady jinak ja fandim vam a urcite prijedu Drzounem na sraz az bude aspon uvidite jak se da tecko upravit pro vozickare

T5 - dodatečná montáž klimy 25. úno 2015 13:59 #151763

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Ahoj, kontaktuj kolegu www.transporterclub.cz/forum/profil/817-maslo je z Ostravy a měl by Ti pomoci. Odvolej se na mě............
Hyundai Getz

T5 - dodatečná montáž klimy 25. úno 2015 14:57 #151766

mockrat dekuji napisi a dam vedet pres SZ

T5 - dodatečná montáž klimy 25. úno 2015 15:16 #151767

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Ví o Tobě, klidně mu zavolej.
Hyundai Getz

T5 - dodatečná montáž klimy 25. úno 2015 19:51 #151780

• jjirka
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 70
Vidím ,že téma znovu trochu ožilo . Pro případné zájemce o domont. klimy chci poskytnout pár zkušeností .
Pokud se to dělá z použitých dílů , je tady pár úskalí . 1. kompresor - pokud je otevřený vzduš. vlhkosti , tak za první v něm zdegraduje olej - to je ten menší problém ( dá se vyměnit ) , pokud je otevřený delší dobu - začíná korodovat zevnitř a tady je zadělané na pozdější problém . Další věc je kondenzátor ( to je to co vypadá jako chladič ) , nikdo moc nepozná jestli není z auta se zadřeným kompresorem - na 100% ho není schopen vyčistit nikdo ani se sebelepším proplach. zařízením . Filtrdehydrátor , který byl ve styku se vzduš. vlhkostí déle jako 20 min je po smrti . Posledním problémem může být výparník - platí o něm totéž co o kondenzátoru .
Takže co z toho plyne - pokud budete mít štěstí bude vše v poho a bude to stát nějaký peníz......pokud ne , tak to bude drahé .

Já bych doporučil kompresor a kondenzátor nový - filtrdehydrátor určitě nový ( je umístěný v kondenzátoru - mění se patrona tzv. raketa ) , výparník několikrát propláchnout .

Jinak domontovat klimu není takový problém jako sehnat potřebné věci za přijatelnou cenu

T5 - dodatečná montáž klimy 26. čec 2016 11:27 #169161

Ahoj tak uz se klimuji zabralo nam to asi necely tyden ale odpovedi jsem tu nenasel takze AC klima se Musi přizpůsobit se Vagem aby RJ jednotka motoru vedela ze ma klimu :evil:

Naposledy změněno: od Saki007matej.

T5 - dodatečná montáž klimy 02. srp 2016 19:07 #169311

Saki, rozepiš se prosím trochu, případně postni nějáké fotky, pokud to není servisní know-how. Klimu si sehnal z vrakoviště komplet, nebo jsi to porůznu lepil z dílů? Kromě změny v ŘJ by mě eventuelně čekali ještě nějáká úskalí? Dělal si to sám/ s někým kdo auta dělá/ s někým kdo už to dělal? V T4 už je tohle téma probraný, ale u T5 jsi myslim první kdo se do toho na fóru pustil (snad nikomu nekřivdím).

T5 - dodatečná montáž klimy 02. srp 2016 21:32 #169317

petamata Zdravim, no jak bych zacal servisní know-how. to zcela jiste je proto ti to nikdo presne nesdeli protoze je mnoho lidi *kecalku* co ti rekne ze T5 je brnkacka pak ti rekne Par Majtelu T5tek ze ten kdo opravdu rozmi T5kam ti rekne ze kazda T5 je orisek vcem jinnem... cili tady nebudu nic davat fotky protoze by se mohl nekdo ozvat a hejtit ale reknu ti to obecne delaly jsme to z auta na auto. protoze z vrakace je to nekonecny pribeh... (priklad) slozis auto zapnes AC a NIC ted podstate nic nevis podle schemat vse mas dobre stejne To nejde proto je mit po ruce druhe auto a vyskouset mnoho moznosti nebudu jmenovat jiste jsi to domyslis nehlede na to ze v autorizovanem servisu si nevedeli Rady delali jsme to ve dvou a pul lidech ... jeden byl Mechanik druhy pomocnik a moje pulka know-how ti muzeme namontovat pokud budes mit cestu do Ostravy jinak neco malo je posano vise muzu jen rict ze mam Klimu celou z pouzitych dilu snad jsem trosku odpovedel...

Naposledy změněno: od Saki007matej.

T5 - dodatečná montáž klimy 03. srp 2016 23:30 #169357

V pohodě, díky, alespoň zas na chvíli vychladnu z týhle myšlenky:D

Výměna manuální klimy za Climatronic 11. dub 2017 10:31 #175528

• Huky
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj mám dotaz mám ve své T5 z roku 2004 manuální klimu a mám ted možnost koupit od známeho z bouračky digitální klimu z roku 2007 tak mě zajímá jestli je to možné namontovat a co vše bych od něj měl vzít abych to měl kompletní.Díky :-)

Ps. Prosím používej tlačítko hledat a až pak zakládej nové témata. Díky Vašek

Naposledy změněno: od Vendys.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.104 sekund

Login