Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Klimatizace na T5

Klimatizace na T5 30. zář 2022 18:16 #207428

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 213
To je to co pisu - za PZ kolem v podbehu.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Klimatizace na T5 30. zář 2022 23:46 #207429

Moc díky za tip. Já se lokálních oprav trochu bojím. Mám aktuálně 4 úniky na různých místech, což by představovalo minimálně 12 tisíc s rizikem, že se budou objevovat další a stane se z toho nekonečný příběh a díra na peníze.

Klimatizace na T5 01. říj 2022 08:30 #207430

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Pokud by se trubky nevyrabeli, moc na vyber nemas - tedy existuje jeste moznost nechat si trubky podle starych naohybat z hliniku na zakazku. Vzhledem k cene origo dilu by to mozna bylo i levnejsi. Obvykle to neni tak, ze by proste trubky hromadne korodovaly, ale koroduji na konstrukce slabych mistech - na spojkach, mistech vystavenych kaminkum od kol, u drzaku apod.

Klimatizace na T5 01. říj 2022 21:39 #207434

Já bych to řešil zavařením, zoxidovaný místa bych nastavil a zavařil laserem nebo tigem.
Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k

Klimatizace na T5 03. říj 2022 08:55 #207463

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 58
Já se s tím natrápil celkem dost , nakonec obě trubky nový a jako bonus ještě kompresor,takže je lepší je vyměnit obě při jednom,minimálně se ušetří práce s výměnou a jedno naplnění.
Caravelle T5 128 kW 4Motion
VW T4 2,5TDI bus prodáno snad do dorých rukou
Tenére 700

Klimatizace na T5 15. lis 2022 07:02 #207734

• frnda
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj všem,
chystám se koupit Mutlivana T5 Startline ročník 2010-2015 tedy po faceliftu a měl bych prosbu na jednu radu. Zjistil jsem, že druhý výpraník klimatizace pro zadní část auta byl za příplatek a ne všechny Multivany ho tedy mají.

Jestli to dobře chápu, tak jen s předním výparníkem vzadu fouká pouze nechlazený vzduch z venku o venkovní teplotě, je to tak?
Nebo je to foukání dozadu nějak dochlazované z předního výparníku?
Dá se vůbec vyhladit zadek auta bez druhého výparníku?

Chci auto hlavně na letní ježdění po častých výletech a na dovolené, v zimně s ním defakto vůbec jezdit nebudu, tak mne ta přesná funkčnost klimatizace dost zajímá a sám si na to nedokážu bez zkušeností bohužel odpovědět, bude to i má první dodávka, tak mi to bohužel není jasné jak to funguje a jak blbě či dobře se vychaldí ten zadek...

Jinak nevíte kde by se dala stáhnout příručka pro T5 facelift, klidně v angličtině? na všechny generace jsem vygoogloval, jen na 5.1 GP bohužel ne...

Díky moc za každý postřeh

Naposledy změněno: od frnda.

Klimatizace na T5 15. lis 2022 07:15 #207735

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel

Klimatizace na T5 15. lis 2022 07:39 #207736

• frnda
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, to jsem četl, ale jsem z toho trochu jelen, protože se v té diskuzi míchá několik generací Multivanu a každá to má trochu jinak, jestli to teda dobře chápu.

Nebo je to tak i pro T5 2010-2015, že zadní výpraník fouká klimu pouze ze stropu a tedy když má auto jen přední výparník, tak pořád fouká dozadu chlazený vzduch z B sloupků? Pokud to dozadu chladí s předním výparníkem aspoň z B sloupků, tak to by mi na vychlazení zadku asi stačilo, když budu jezdit jen s druhou řadou sedadel, tedy lavicí posunutou co nejvíce dopředu? Nebo i tak to jen ten přední výpraník těmi B sloupky nevychladí?
Ty jo a má vůbvec T5 Multivan 2010-2015 výdechy v B sloupcích? Prolejzám web a inzeráty a nikde to tam na fotkách nevidím...

Popravdě jsem začal auto shánět teď a žádné jsem ještě naživo neprolezl, tak ani nevím jaké výdechy to má v těch B sloupích, tak si to chci ujasnit předem, abych věděl na jaké auto se případně ani nejezdit podívat a ztrácet tím čas... Děkuju

Klimatizace na T5 15. lis 2022 08:21 #207737

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Trandak je skladacka, takze kazdy kus muze byt trochu jiny, mezigeneracne se toho zase tak moc nelisi, ale obcas se neco najde. Snad ti odpovi nekdo kdo ma T5GP, zda tam jsou B sloupkove vydechy. Jinak zadni vymenik bez klimatizace proste dozadu fouka jen vzduch z kufru (nejsem si vedom ze by tam byl nejaky privod z venku, neni tam ani druhy filtr) do stropu nebo topi k podlaze.

Klimatizace na T5 15. lis 2022 08:36 #207738

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Projel jsem par inzeratu na sauto a opravdu od T5GP (2010) nema ani multak vedeni vzduchu z palubky skrz predni dvere do B sloupku. Je to jednodusse poznat - po otevreni dveri ridice/spolujezdce, musi by v paluce ze strany dira s mrizkou, kterou to fouka do dveri a tu jsem u zadne T5GP nenasel.
Přílohy:

Klimatizace na T5 16. lis 2022 09:19 #207748

• frnda
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Děkuju ti za informaci, tak tedy tomu nerouzumím, proč když po faceliftu T5 zrušili ten přívod z klimatizace zpředu, tak proč ten druhej zadní výparník nedávali automaticky, aby se vzadu v autě lidi v horku neuvařili...

Mohl bych poprosit, zda by mi někdo vyfotil kde najdu v T5 2010-2015 ten druhej zadní výprarník a jak to vypadá, abych si na to dal při koupi pozor a ohlídal si že to auto ho opravdu má, abych nedopadl jako ten klučina z toho druhého vlákna, který koupil T6 s tím že prodávající tvrdil to klimu vzadu má a po koupi zjistil, že nemá...

Děkuju

Klimatizace na T5 16. lis 2022 09:34 #207749

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Vymenik je soucasti jednotky zadniho topeni a uplne jednodusse to nepoznas, teoreticky by se do dalo poznat podle toho, ze tam vedou trubky od klimatizace:

ale na MV je to je to vetsinou zakrytovane takze tam neni uplne jednossue videt.

Klimatizace na T5 16. lis 2022 15:51 #207753

• frnda
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky moc za to video. Díky tomu a mé detektivní mravenčí práci s prohlížením mnoha inzerátů a fotek T5 2.0 TDI s porovnáním jejich klimatizací a kde to šlo tak i s porovnáním výpisu výbavy dle VIN jsem došel k tomu, že když má auto Climatronic nebo Climatic s druhým výparníkem, tak má v motorovým prostoru na trubce klimatizace viditelnou odbočku k zadnímu výparníku. Kdo nemá druhý zadní výparník, tak tam tu odbočku nemá a má tam jen holou trubku vedoucí do přední kabiny. Tak toto mé zjištění snad pomůže i dalším lidem při koupi, jak tuto výbavu rozlišit bez lezení pod auto. Pokud se pletu tak ať mne někdo znalý opraví, ale myslím, že to je tak na 99% :-)

Přílohy:

Klimatizace na T5 16. lis 2022 16:02 #207755

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Ano, na starsim je zrejme ta odbocka jinde, ale i takto se to da poznat. Snad ;)

Klimatizace na T5 16. lis 2022 16:13 #207757

• frnda
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Teď jsem si dokonce všiml, že na těch fotkách je i štítek pro plnění klimatizace, s odbočkou se plní 825g a bez odbočky 525g tak ta odbočka to bude asi fakt ono :-)

Vygenerováno za 0.218 sekund

Login