Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Hever

Hever 16. lis 2018 11:12 #189256

• snowfil
  • Avatar uživatele snowfil Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, od dubna máme T6 se zesíleným a zvýšeným podvozkem (z výroby).
Včera jsem chtěl přehodit kola a zjistil jsem, že hever, který je ve výbavě auta, auto nezvedne. Je malý. Nadzvedne jej, ale kolo se od země neodlepí. Setkali jste se s tím někdo?
Máte tip na hever, který se vejde do příslušné přihrádky a je dostatečně vysoký?
S prodejcem jsem to zatím neřešil, uvidíme co on na to, každopádně udělali soudruzi z NSR někde chybu. Doma si s tím člověk poradí, ale řešit to podkládáním při defektu někde na cestě opravdu nechci.
Díky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Re:Hever 16. lis 2018 11:53 #189257

Hele to je od VW celkem dobrej vtip. Myslim, ze zesileny vetsi zvedak je polozka v priplatkove vybave. Urcite byl u vas objednan? Ikdyz nechapu, proc to neni rovnou spojene s vyssim podvozkem...

Re:Hever 16. lis 2018 12:41 #189258

• snowfil
  • Avatar uživatele snowfil Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky za upozornění. Objednaný nebyl, bohužel jsem to netušil a prodejce nás na to neupozornil. Myslím, že to by mělo patřit ke "službám" prodejce projít se zákazníkem specifikaci a doporučit např. zesílený větší zvedák, protože standardní je k ničemu. U navigace/rádia a podobných věcí to je i součástí konfigurátoru. Ani potahy si nemůžeš vybrat jen tak :-)
Ještě lepší by bylo ho rovnou dát do auta s vyšším podvozkem, jinak je to, přesně jak říkáš, "dobrý" vtip :-)

Re:Hever 04. říj 2020 15:57 #199427

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 213
Prosim kdo ma zvysene auto, muzete vyfotit co k tomu je za specialni hever? Na T5 mam prodlouzene patky na zvedani auta, ale zajimal by me rozdil mezi normalnim heverem a heverem pro zvysena auta, protoze sehnat ty patky az uhnijou bude asi jeste slozitejsi nez sehnat vyssi hever...
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Hever 19. říj 2020 15:56 #199581

Vlastním 6.1 110 kW, HL, dvojkolku a z výroby snížená. Při objenávání mě prodejce doporučil zesílený zvedák a nářadí, takže tohle je Ok, ale když jsem si zkusil cvičně vytáhnout rezervu z podauta, tak docela smůla, po docela velké dřině se mě to sice povedlo, ale vrátit ji zpět do držáku je nemožné. Jediná možnost byla, přizvednout auto heverem a teprve potom šla rezerva vrátit zpět do držáku. JInak kola mám 235/55 R17. Auto bylo samozřejmě prázdné.

Hever 19. říj 2020 16:12 #199582

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
To je koukam zase druha kuriozita - predpokladam ze na snizenem aute se sirsi gumou se proste neda vyklopit drzak dostatecne, aby sla guma vyndat. :)

Hever 19. říj 2020 16:26 #199583

Přesně tak, držák nejde natolik vyklopit, aby šla guma vytáhnout. A jinak ve výbavě HL je tento podvozek seriový a stejně tak je sériová i šířka gumy. A podotýkám, že auto bylo úplně prázdné.

Hever 19. říj 2020 22:39 #199587

• Murphy97
  • člen clubu
  • člen clubu
  • VW pozitivni
  • Obdržená poděkování 27
Boze, tohle forum jsem mel zacit cist o hodne drive, nez jsem Multivana objednal. Kazdej druhej prispevek me stresuje. No, budu verit tomu, ze lide od prirody spise mluvi o negativach :-)
VW T6.1 Multivan DSG 110kW
VW Golf VII DSG 85kW

Hever 20. říj 2020 07:55 #199591

stresovat se nemusíš, tohle jsou jen drobnosti a netřeba si z toho dělat hlavu, spíš jen na to být připraven. Já mám tohoto multivana jako prvního a určitě převažuje spokojenost nad nespokojeností

Hever 20. říj 2020 08:03 #199592

• Murphy97
  • člen clubu
  • člen clubu
  • VW pozitivni
  • Obdržená poděkování 27
Diky, uz se tesim :-)
VW T6.1 Multivan DSG 110kW
VW Golf VII DSG 85kW

Re:Hever 09. led 2021 11:24 #200647

Mam zvyšeny podvozek z vyroby u VW T6 .(světlá výška cca 22cm)
Když jsem měnil zimni kola použil jsem toť tento koncernový original zvedák (viz obr.) který je dodáván jako příslušenství k automobilu.
Zvedání a výměna kol proběhla bez problémů.Mám kola 215/65/17 a myslím že by to zvedlo bez problémů i 18 palcová kola,protože jsem měl hever vytočený tak max.do dvou třetin výšky.
Přílohy:

Naposledy změněno: od rasmussen.

Re:Hever 09. led 2021 11:40 #200648

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
A mas prodlouzene patky na hever? Pry se delaji heveru dve vysky, ale nevim ja mam prodlouzene patky. 18" diskky nehraji roly, pokud k tomu nemas i vetsi vysku gumy, normalne pri zvetseni disku, zmensujes vysku gumy aby obvod kola a tedy i prumer zaustal stejny.

Re:Hever 09. led 2021 11:49 #200649

Ahoj .
patky? to myslíš ty kovové "L" co koukají z podvozku? To nevím jsou tam zalezlé v takovém plastu že mám problém se do nich trefit když zakládám hever...Prakticky nejsou vidět.Přišlo mi,že hever má dobrou zvedací rezervu (a myslím,že není ani drahý) na tom štítku je napsáno (T5/T6 od r...2010?).Temi 18 palcovymi disky jsem myslel pouze to,že je tam další rezerva
že jsem nebyl nadoraz...JJ maš pravdu,existuje ještě jiny hever (nužkove konstrukce) a ten myslim zveda o 4cm vyš,ale nevim jake ma ty dosedaci plošky..

Když jsem se ptal při převzetí vozu na zde popsaný problém s heverem prodejce,rozčilil se,že prý VW ví co dělá a že to maj ošefovaný.:-) No tak jsem to doma odzkoušel a fungovalo to :-)

Naposledy změněno: od rasmussen.

Re:Hever 09. led 2021 14:03 #200652

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
To se mi hned ulevilo ze VW vi co dela...

takhle vypadaji prodlouzene patky. Uz jsem se na to ptal, kde se to da sehnat ale obavam se ze to VW vedet nebude..
Přílohy:

Re:Hever 10. led 2021 13:50 #200667

Jo tak to jsou opravdové patky.Už mám představu jak to má vypadat.
U mě je to takové nenápadné nic navíc to černé kolem dokola jsou kvalitní východoněmecké plasty asi k zamezení koroze?
Vzdálenost od země je cca 26 cm (měřeno pásmový metrem).Hever má na horní přikládací ploše takový žlábek,kterým se musíš trefit do okraje té
konzole(patky) .Není mi jasné, jestli ta tvoje patka je zespoda taky otevřená nebo je tam plná dosedací plocha.
Přílohy:

• Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.275 sekund

Login