Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 10. zář 2022 15:05 #207317

Motory EVO maj písty s ocelovými vložky, kvůli menší roztažností a tím pádem je tam píst víc natěsno a není tak kónický, což má vliv uplně na vše. Komprese, těsnost kroužků, emise,spotřeba oleje!!!,… dále je zvětšen konečně olejový filtr. Velikost cca jako měla stará octa 1 tdi. Přepracovaný vodní intercooler, snad už nebude praskat, jako starý. Přibilo tam to dvojtý SRC, což pro motor je gut, ale na opravy asi hrůza, protože celý výfukový systém bude stát půlku ojetiny. Hlavně jsou s tím potíže i u náklaďáků, takže budou i časem zde. Stačí lehčí trabl a jedete v nouzáku. Takže ve finále jsme zase na nule. Plusy a mínusy se vyrovnají. Nebude se řešit spotřeba oleje, ale zase SRC s EGRem. Jeden problém vyřešej a tři přidaj.
Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od sharik 4x4.

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 14. zář 2022 12:42 #207324

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 166
Inovované motory 150kW se začaly montovat koncem roku 2020. První auta se začaly objevovat až na začátku 2021, protože se čekalo na homologace.
U 110kW se průběžně přecházelo v první polovině r 2021.
110kW by mělo mít kod DNAA, 150kW má DMZ.
Oba mají dvojité SCR, nízkotlaký a vysokotlaký okruh EGR, velkou nádrž AdBlue. cca 25l.
Zvýšenou spotřebu AdBlue nepozoruji. U T6 byl dojezd (po aktualizaci softu, na kterou byla svolávačka) cca 7-8 tis km. U T6.1 je dojezd až 25000km. Dle palubního PC, ale řekl bych že to tak nějak sedí.
Domnívám se že ani jeden z těchto motorů není "EVO". To se zatím nedostalo ani do nového Caddy. Bohužel.
Poděkovali: Vendys, transpik007

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 14. zář 2022 12:45 #207325

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
Zde je hezky vysvětleno dvojité čištění výfukových plynů

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 14. zář 2022 12:50 #207326

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
Každopádně, jak zde bylo psáno, něco na tom dělat bude očistec.
I přes to že byla posunuta motorová stěna a zvýšena podlaha, je to tam, zejména u 150kW, dosti vyplněné.

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 15. zář 2022 07:05 #207327

U T6 je to očistec vždy. Jinak dík za info. Ty motory EVO maj asi schovaný do T7. Skoro všechny užitkáče budou dělat s Fordem, tak uvidíme co tam daj za motory.
Všechny pomsty od VW

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 01. pro 2022 23:50 #207886

Ahoj, jezdit na důchodce ,takový ten styl podtáčení motoru co dělá dsg a mě to neskutečně trhá uši?

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 02. pro 2022 07:41 #207887

Pokud ti to trhá uší, tak si nech upravit soft v převodovce a odpočine si motor i tvoje uši. Simply clever. Řeč byla o vytáčení motoru (3-4t ot) a následné spotřebě oleje.
Všechny pomsty od VW

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 02. pro 2022 08:00 #207889

aha...

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 14. pro 2023 15:08 #210491

ako to tu čítam.... mám kropaje aj na prdeli. Mám T6 150kw bi. už to má čosi cez 170tis, nedávno som dal robiť soft na otáčky, jazdím iba na "S" a ide to slušnejšie. Bavil som sa s chlapíkom aj o odpojení EGR, len je tam trochu problém s riadiačkou - všetky T6 majú bosch, len tá 150kw má tuším samsunga, tak mu to nešlo, ale vraj jeho kolega vie aj to. Plus či nechcem odpojiť chcanky (Adblue), robí aj to, len sa bojím aby to potom nemalo negatívny vplyv na DPF. Každopádne chladič oleja idem riešiť čím prv

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 18. pro 2023 00:48 #210507

Motor 150 Ke pro VW T6.1 je DMZA, pro VW Crafter 130 KW je DMZB. Vlastním 150 kW DMZA najeto asi 23 tis. Km, budu to sledovat a věřit... Olej měním po 10 tis a netrápím ho ( raděki ). JS

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 09. kvě 2024 07:54 #211055

Zdravím. Mám na T6 (r. 2017) 150kw bi nalietané 183tis a čerstvo vymenené obe turbá (krachlo malé a vzalo zo sebou aj veľké). No motor si pýta cca liter oleja na 1000km, čiže je zrejme kúsok pred kolapsom. Zvažujem jeho výmenu (auta sa vzdať nechcem, vyhovuje mi). Vyčítal som tu že repas od poliakov nebrať lebo nikdy nebude dobrý, je to tak? Nový motor je položka tak 10.000 ojro, a to je už nehorázna palba. Mám motor CXE, je zameniteľný za nejaký čo už má oceľové vložky valcov? Pretože ak som správne pochopil - to je tá slabina týchto motorov. Chcem to riešiť čím prv, aby som našetril na nový motor, aby som bol pripravený keď sa ten môj vyserie úplne. Ďakujem za každú radu. Rišo

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 14. kvě 2024 22:07 #211082

Nevím kde si vzal zase tu pohádku o ocelových vložkách?? To je total blbost. Motory T5 i T6 mají litinové bloky, takže žádné vložky tam nejsou. Pokud je tam nějaký umělec naroubuje při pseudogenerálce tak je to za mě další zhovadilost, protože tam na to není prostě místo. Stěna válce bude mít cca 5-6mm tak co tam chceš vymyslet?? Budeš muset koupit nový motor + dpfko jinak to nerozchodíš
Všechny pomsty od VW
Přílohy:

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 15. kvě 2024 06:28 #211086

tak to sa ospravedlňujem, niekde som tu vyčítal o motoroch DNA čo by ich mali mať, ale zrejme som to len zle pochopil. Známy mi to zisťoval u nich vo VW a tiež sa dosť čudoval čo sa ho pýtam. Len tak skúšobne som písal na stránku automotory.sk a prišla ponuka na repas:
Posielam Vám ponuku na generálnu opravu motora VW T6 2,0TDI CXE:

GO motora (Nové piesty, GO hlavy valcov, GO bloku, ložiská, piestne krúžky... )
Nový rozvod
Komplet práca – montáž/demontáž...
Kompletné otestovanie motora
Kontrola príslušenstva motora
Olej + filter
Prehliadka vozidla GRÁTIS
Písomná záruka 12 mesiacov

Cena na komplet je 4790 EUR

Generálna oprava motora bez montáže 3290 EUR – dopravu zabezpečíme.

Vieme Vám zabezpečiť odťah vozidla do nášho zmluvného servisu – cena dohodou.

V prípade dokladu na firmu + DPH, respektíve faktúra na export.

Požité motory nepredávame, okrem iného, majú problém so spotrebou oleja.

Generálne opravy týchto motorov robíme bežne, všetko na nových dieloch, vrelo to odporúčam...
No... Sám neviem čo si o tom mám myslieť, ale musím to nejako riešiť. Každopádne ďakujem za info.
Rišo

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 15. kvě 2024 06:46 #211087

Motory DNA mají již zase vstřikování od Bosche , trochu vylepšený egr a to bude asi celý. Nečekej zázraky. K těm generálkám jsem se již vyjadřoval , za mě prostě ne , protože toho udělaj sotva půlku a ještě blbě. Vyhozený prachy.
Všechny pomsty od VW

T6 BiTDi spotřeba oleje? Jaké jsou vaše zkušenosti 15. kvě 2024 06:48 #211088

Oprava koď je myslím DMZ
Všechny pomsty od VW

Vygenerováno za 0.256 sekund

Login