Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: T6 2.0 150kw úprava ABT na 173kW - olej v chladiči a voda v motoru

T6 2.0 150kw úprava ABT na 173kW - olej v chladiči a voda v motoru 05. zář 2020 19:11 #199003

• ABT120
  • Avatar uživatele ABT120 Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Nemáte prosím někdo zkušenost, proč se dostává olej do chladícího systému a voda do motoru..?? Začalo to
rozsvícením vody v chladiči, kde je nyní totálně černá voda promíchaná s olejem a proto to stále svítí + se občas
rozsvítí i olej.. V příloze fotky.. U víčka na dolití oleje do motoru je vidět, jak je celé hrdlo bílé.. Auto má najeto
necelých 40 tis. kilometrů..

Díky
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T6 2.0 150kw úprava ABT na 173kW - olej v chladiči a voda v motoru 06. zář 2020 10:11 #199012

• silvervan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 42
Na staré T5 praskal výměník (chaldič) oleje a přesně tohle se stalo. Hlavně s tím už nejezdi a rychle do servisu, je to snad ještě v záruce?
T6 Multivan 2,0 TDI 146kW DSG 4M - Německý plnokrevník ze stáje Highline edition
Eifelland Holiday 460TK 2001
Harley-Davidson Sportster XL1200C

TCCT - Transporterclub Caravan Team
A-team (Almara team)
Poděkovali: ABT120

T6 2.0 150kw úprava ABT na 173kW - olej v chladiči a voda v motoru 06. zář 2020 12:31 #199013

• ABT120
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Díky za info.... No stalo se mi to v Německu a ujel jsem s tím od té doby rozsvícení chladiče tak 1 500km... Prvně mi totiž po
telefonu do servisu Auto Louda u nás v Čechách řekli ať tam doleji klidně více vody, že asi zlobí senzor v chladiči na vodu, že s ním bývá
občas problém...To jsem ještě nevěděl že tam je olej, proto je to tak tmavé.. No a co se týče záruky tak s tím teď bojuji.. Díky těm úpravám
od ABT to tady vůbec neberou a ani na kulanci, jedině Německo.. Mě se to totiž rozsvítilo 28.08.20 a datum první registrace je 28.08.18...
Zkoušel jsem ještě toho prodejce Vomberg od kterého jsem vozidlo kupoval 04.12.18 jako nové pouze s 200km jako testovacími, ale ten mě odkázal
na to datum první registrace, že tím záruka od VW skončila a tím i od ABT.. Tak nevím jak to přesně v Německu je, myslel jsem že od doby koupě
mám ty dva roky... A v ABT když jsem jim psal, tak mi opět odepsali že vozidlo již není v záruce a ať se obrátím na nějaký servis VW v Německu,
kde by měli postupovat dle standardních postupů s opravou a s ABT to konzultovat.. Řeším tedy nyní servis v Drážďanech, kam je to pro mě
nejblíž a doufám, že snad se k tomu postaví nějak čelem, když je to limitka a stalo se to v den záruky, byť jsem to nahlašoval pár dní po záruce,
až když jsem zjistil že to není jen nějaká malá závada.... No jsem zvědav co z toho bude, proto ten dotaz, kolik to může stát a co to může být...

T6 2.0 150kw úprava ABT na 173kW - olej v chladiči a voda v motoru 06. zář 2020 18:54 #199020

• silvervan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 42
Njn, koupě u sousedů, sice asi výhodněji, ale jen s dvouletou zárukou (u nás je až 5let).
Tím neříkám, že si udělal něco špatně. Držím palce, snad se s nimi nějak dohodneš.
Jinak ta úprava od ABT je libová, když je to ve správné barvě.
T6 Multivan 2,0 TDI 146kW DSG 4M - Německý plnokrevník ze stáje Highline edition
Eifelland Holiday 460TK 2001
Harley-Davidson Sportster XL1200C

TCCT - Transporterclub Caravan Team
A-team (Almara team)

T6 2.0 150kw úprava ABT na 173kW - olej v chladiči a voda v motoru 06. zář 2020 21:09 #199022

• ABT120
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Ostatní auta co jsem mimo ČR kupoval byla jak píšeš výhodnější byť s dvouletkou, toto zrovna ne, ale tato limitka se bohužel u nás nedala vůbec
koupit, proto to Německo.. No a ta záruka..... Kdysi jsem měl A6 Allroad a těsně po 2-leté záruce byl problém s mizením vody v chladiči... Od té doby
jsem si řekl auto vždy radši s prodlouženou zárukou.... Zde jsem se ale nechal unést tím vzhledem a doufal že to má ABT zmáknuté...
Bohužel asi moc nemá, no tak uvidíme jak dopadnu... Sem se těšil na sraz, minulý rok jsem to časově nedával a letos to vypadá že bude Mulťák v servise...:(

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.133 sekund

Login