Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: přídavný olejový chladič na Bitdi

přídavný olejový chladič na Bitdi 17. kvě 2023 14:07 #209241

• Ranov
  • Avatar uživatele Ranov Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahojte
Mám tento přídavný olejový chladič na bitdi www.highperformanceparts.cz/olejovy-chla...orter-t5-t6-09.86930
Potřebuju poradit po namontování auto začne jakoby kňučet jen při 1800až2200 otáčkách
Když odpojím je to daleko tišší
Kdo poradí
VW Multivan 2,0 BiTDI 132kW/180k, 4motion, 7st. DSG

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

přídavný olejový chladič na Bitdi 01. led 2024 16:12 #210588

• Kuba1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tenhle výrobce přídavného chladiče ( www.wagner-tuning.com/product/vw/vw-tran...bitdi-250001002.html ) přímo upozorňuje na možný hluk. Je to v dolní části stránky tučným písmem. Pokud tomu dobře rozumím, příčinou jsou pulzace v hadicích k chladiči a řešením je zabránit kontaktu mezi hadicemi a karosérií/konstrukcí vozidla, aby nedocházelo k přenosu hluku.

přídavný olejový chladič na Bitdi 15. zář 2024 14:16 #211604

Ahoj,
vlastním VW T6.1 2.TDI 150Kw LR tj. prodloužená verze(BiTdi) kód motoru DMZA, po najetí cca 29 tis. Km jsem přistoupil díky mým kamarádům - "kluci Opravdu
Moc Děkuji" k osazení kompletního setu chladičů od spol. WagnerTuning:
www.wagner-tuningshop.de/product/vw/vw-t...bitdi-700001182.html
Důvodem byla výhradně má skutečně zastižená nervozita z provozní teploty oleje, která se pravidelně pohybovala kolem 115-125 st.C při Velkých dlouhých stoupání
a to i 135 st.C. po osazení setu chladičů teplota klesla na 95 st.C na tempmat 120Km/h tj. rychlost, kterou převážně využívám pro dlouhé přesuny.
Kluci si dali Velkou práci s instalací olejových hadic k chladiči a zvýšený hluk - či pulsování jsem v mém případě skutečně prozatím nezaznamenal.
Provozně prozatím Veliká radost z celkového projevu motoru a trvalého snížení teploty oleje v motoru.
Olej v motoru měním á 10 tis.

JS

přídavný olejový chladič na Bitdi 14. úno 2025 19:47 #211955

Pěkná práce, také sleduji teplotu oleje žádné jiné údaje mi moc nezajímají a překvapilo mi jak se olej na T6 hřeje mám 2.0tdi 110kw a teď v zimě když jsem jel chvíli 140km/h tak byl olej na 100 stupních venku kolem 2 stupňů, což mi překvapilo ze zkušenosti ze supa3 když jedu na Jadran venku cca 30 na tachu když to jde tak dost přes 130km/h a teplota lehce přes 100 nebo kolem 100 stupňů na oleji , asi taky budu do budoucna řešit přídavný chladič oleje , jen mám dotaz dokáže vytéct olej při výměně z tohoto chladiče nebo tam onen tak pul litr navíc zůstane....
Wv Multivan t6
Vw Caravelle 1.9 TDi BRS (prodáno)

přídavný olejový chladič na Bitdi 14. úno 2025 23:49 #211956

Ahoj
Ano zůstane v hadicích a v chladiči asi 3/4 l oleje. Olej měním po 10 tis a vždy dělám proplach motoru tj požiji přsadu od BG. Nebo Ligui Moly, do končící olejové náplně, nechám proběhnout asi 30 min. Pak olej vypustím, výměna olejového filtru a dám novou olejovou náplň, nechám proběhnout 10 min a vypustím včetně nového olejového filtru, pak už jen nový olej bez jakýchkoliv přísad. Používám 5W40.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.084 sekund

Login