Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 24. říj 2020 10:03 #199652

• Honza H
  • Avatar uživatele Honza H Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Takže jen pro shrnutí. Dle včerejšího vyjádření prodejce, který zjišťoval víc k tomu paketu špatné cesty. Jedná se údajně pouze o tužší tlumiče a pérování, chování prý tvrdší a uskákanější, světlá výška se u dlouhé verze již nezvýší. Takže popravdě fakt nevím, k čemu to tedy je, když se dá vybrat x dalších zesíleným podvozků v konfigurátoru a v této ceně můžeš mít třeba zesílený podvozek včetně stabilizátorů.
T6.1 Transporter Long 4M TDI 110kW
T5 Shuttle Long 2,5 TDI 96 kW
T4 Caravelle Long 2,5 TDI 75 kW - odcizená

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Honza H.

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 24. říj 2020 11:28 #199656

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 225
Ty poloosy maji jednoduche vysvetleni - i kdyz se u Seikel podvozku podklada diff a tlumice poloosa ma vetsi vychyleni nez u standardni konfigurace, stejne tak vetsi kola vice nemahaji poloosy.. no a holt to je nasledna prestavba, takze se ty casti vsechny "vyhodi", coz jsou penize navic.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 26. říj 2020 21:27 #199694

No je to asi podobný problém jako s tím vyhřívaným čelním sklem za 13 000 a zimním paketem za 7500,přitom "paket" již obsahuje i to vyhřívané sklo,,,
Ale abych se vrátil k tlumičům. a pérám.V konfigurátoru je,že "podvozek pro špatné silnice" JISTĚ zvedne výšku u krátké verze T6 o 2cm .U levnější položky
"zesílené péra a tlumiče"je,že pouze MŮŽE dojít ke zvýšení podvozku o 2cm. Takže jjsem tam musel dát tu dražší verzi,abych měl jistotu:-))....

Co se týče zesílených stabilizátorů myslím si,že to je spíše pro ty, co rádi jezdí rychle,nebo mají verzi T6(199Kw) ,protože to ovlivnuje naklánění vozu při rychlém průjezdu zatáčkami
a naopak brání to tzv. "křížení náprav" při jízdě v terénu.Takže je to funkce,která ovlivňuje více jízdu na normální silnici...Ale možná se mýlím.Kdyžtak ať mě někdo opraví:-)

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 27. říj 2020 12:58 #199697

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231

rasmussen napsal: No je to asi podobný problém jako s tím vyhřívaným čelním sklem za 13 000 a zimním paketem za 7500,přitom "paket" již obsahuje i to vyhřívané sklo,,,
Ale abych se vrátil k tlumičům. a pérám.V konfigurátoru je,že "podvozek pro špatné silnice" JISTĚ zvedne výšku u krátké verze T6 o 2cm .U levnější položky
"zesílené péra a tlumiče"je,že pouze MŮŽE dojít ke zvýšení podvozku o 2cm. Takže jjsem tam musel dát tu dražší verzi,abych měl jistotu:-))....

Co se týče zesílených stabilizátorů myslím si,že to je spíše pro ty, co rádi jezdí rychle,nebo mají verzi T6(199Kw) ,protože to ovlivnuje naklánění vozu při rychlém průjezdu zatáčkami
a naopak brání to tzv. "křížení náprav" při jízdě v terénu.Takže je to funkce,která ovlivňuje více jízdu na normální silnici...Ale možná se mýlím.Kdyžtak ať mě někdo opraví:-)

Dovolím si citovat, ale verze VW T6 neexistuje s výkonem 199 kW.
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno
Poděkovali: rasmussen

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 27. říj 2020 15:24 #199698

• Honza H
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Tak se nám to celé ještě komplikuje. Dnes jsem dostal informaci, že vozidlo je v tuto chvíli v blokaci z důvodu chyby konfigurace. Pořád se řeší ten podvozek.
Dřív fungoval config: 4M & 8 míst & tažné & 3080 kg & Podvozek Plus & 17" podvozek, tak dnes udělali update a na tu čtyřkolu s 8 místy, už to nejde.
Chce to 3,2 t a u toho podvozku už si nemůžeš dát 235 kola, ale co je horší, nemůžeš si dát velké brzdy dopředu, což mi přijde nelogické, když to celé uveze víc.
Přitom u té 147kW verze je 17" podvozek i v kombinaci 3,2 jde - je už v základu.
Evidentně v tom dělají produkťáci trochu hokej, nebo už fakt nevím. Co fungovalo před týdnem, dnes neplatí.

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 27. říj 2020 16:18 #199699

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Kdyz to tak ctu, tak mam pocit, ze fakt co auto to original.. ani se mi nechce verit, ze z te fabriky fakt vyleze to co si clovek objedna (tedy bez chyby) nebo, ze mu tam klidne nemanotujou neco, co nepasuje dohromady, v lepsim pripade jen zaplati dvakrat tu samou upravu v ruznych baliccich..

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 27. říj 2020 20:24 #199707

jj měl jsem napsat 199 koní :-)

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 28. říj 2020 07:51 #199716

• Honza H
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
No to už mi prodejce také říkal, že leckdy tě konfigurátor pustí i do takových možností, kdy například u podvozku 3080kg už máš vyztužený, ale můžeš si tam dát i něco, co už je obsaženo a tahaj z tebe zbytečně peníze. Je potřeba dát pozor. Narazil jsem na pro mě nepochopitelné případy, kdy na dlouhé verzi dáš 8 sedaček za cca 23 T a k tomu musíš dát 3080 kg podvozek za dalších 26 T, který máš pro změnu jindy rovnou za 0. Tohle hrozně mate.
Jinak dnes další update konfigurátoru a k 3,2 t už lze dát 17” brzdy. Hurá, ale kola pořád jen 215/60. Kdybych si nedával 8 míst, tak tady pořád nemusím takto šíleně laborovat. Totiž tím mám vyblokovaný podvozek na špatné cesty.

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 28. říj 2020 18:03 #199726

Citace:"Jinak dnes další update konfigurátoru a k 3,2 t už lze dát 17” brzdy. Hurá, ale kola pořád jen 215/60. Kdybych si nedával 8 míst, tak tady pořád nemusím takto šíleně laborovat. Totiž tím mám vyblokovaný podvozek na špatné cesty."

Jo přesně stejná zkušenost.Kola pouze 215/60 17...V konfigurátoru jsou nicméně i kola širší..
Nejhorší je,že tam dávají pouze letní pneumatiky i když auto přivezou uprostřed zimy. Je možnost si připlatit pouze za celoroční pneu .Ale není jasné jaká značka
Jestli Continental nebo něco jiného a hlavně proč příplatek je 10 000?..

Já mívám relativně nízký nájezd tak kolem 15 tis/ročně,takže jezdívám celoročně na zimních,a teď jsem v pasti.:-)
Musím si budto koupit nové disky a zimní pneu (za což chtějí asi 30 tis?) ,a nebo letní pneu sundat a dát tam něco jiného. (to by vyšlo levněji,)

Naposledy změněno: od rasmussen.

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 29. říj 2020 08:12 #199728

• Honza H
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2

rasmussen napsal: Citace:"Jinak dnes další update konfigurátoru a k 3,2 t už lze dát 17” brzdy. Hurá, ale kola pořád jen 215/60. Kdybych si nedával 8 míst, tak tady pořád nemusím takto šíleně laborovat. Totiž tím mám vyblokovaný podvozek na špatné cesty."

Jo přesně stejná zkušenost.Kola pouze 215/60 17...V konfigurátoru jsou nicméně i kola širší..
Nejhorší je,že tam dávají pouze letní pneumatiky i když auto přivezou uprostřed zimy. Je možnost si připlatit pouze za celoroční pneu .Ale není jasné jaká značka
Jestli Continental nebo něco jiného a hlavně proč příplatek je 10 000?..

Tu změnu možnosti dát k 3,2 podvozku 17" brzdy udělali až když jsme jim psali, že je to blbost a zda to nejde změnit. Teď ještě poptáváme tu kombinaci 3,2 & 235/55/17, zda to půjde.
Pokud dodrží nosnost na na kolo, tak nevidím problém. Ale uvidíme. Jinak ten příplatek 10 T za celoroční je vcelku nesmysl, pokud se kouknu na cenový rozdíl letní vs celoročky a obě v "C"ečku.
Do konce týdne se snad již rozhodne.
Nicméně pořád nemám žádnou přesnou informaci, jaký je rozdíl u toho podvozku pro špatné cesty (kde bych tedy musel snížit počet sedadel) versus ostatní vyztužené podvozky a že je tam kombinací :-)
Asi se na to vyprdnu a dám ten 3,2 a třeba časem seženu nějaké kačky na Seikel, kde ale fakt nechápu ty cenovky...

Naposledy změněno: od Honza H.

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 29. říj 2020 08:36 #199729

• silvervan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 42
Tuhle výměnu bys mohl přeci dohodnout s prodejcem, jestli je rozumný, dá ti tam za nějaký příplatek zimáky a letní si nechá a pošle je dál.
T6 Multivan 2,0 TDI 146kW DSG 4M - Německý plnokrevník ze stáje Highline edition
Eifelland Holiday 460TK 2001
Harley-Davidson Sportster XL1200C

A-team (Almara team)

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 29. říj 2020 08:40 #199730

• silvervan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 42
Přesně tak jak píšeš, zesílené stabilizátory jsou spíš ke sníženému podvozku pro ty, kteří nechtějí, aby se auto v zatáčkách tolik kymácelo. Do terénu je to fakt blbost.
A je to opravdu hodně znát, když přesedneš z auta které je má do auta s normálními.
T6 Multivan 2,0 TDI 146kW DSG 4M - Německý plnokrevník ze stáje Highline edition
Eifelland Holiday 460TK 2001
Harley-Davidson Sportster XL1200C

A-team (Almara team)

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 29. říj 2020 22:06 #199739

Honza H napsal:

rasmussen napsal:
Tu změnu možnosti dát k 3,2 podvozku 17" brzdy udělali až když jsme jim psali, že je to blbost a zda to nejde změnit. Teď ještě poptáváme tu kombinaci 3,2 & 235/55/17, zda to půjde.
Pokud dodrží nosnost na na kolo, tak nevidím problém. Ale uvidíme. Jinak ten příplatek 10 T za celoroční je vcelku nesmysl, pokud se kouknu na cenový rozdíl letní vs celoročky a obě v "C"ečku.
Do konce týdne se snad již rozhodne.
Nicméně pořád nemám žádnou přesnou informaci, jaký je rozdíl u toho podvozku pro špatné cesty (kde bych tedy musel snížit počet sedadel) versus ostatní vyztužené podvozky a že je tam kombinací :-)
Asi se na to vyprdnu a dám ten 3,2 a třeba časem seženu nějaké kačky na Seikel, kde ale fakt nechápu ty cenovky...

Začínám být napjatý jak je to s tím vyšším a odpruženým podvozkem.:-).Na jednu stranu je hezké, že VW umožňuje stavět auto téměř jako Lego,to jsem u žádné jiné automobilky neviděl ,na druhou stranu je zarážející,že v autosalonu o tom vědí tak málo...Určitě si rád poslechnu jejich verdikt jestli to zjistíš... Já už mám nakonfigurováno a nemůžu couvnout a kvůli těm 2cm jsem byl ochoten dát 15 tis. (ale třeba pro Mercedes Vito stojí zvýšení podvozku o 1cm 6000Kč takže je to podobné i jinde)...
Vzpomínám si,že v konfigurátoru VW do dlouhé verze T6 opravdu bylo problémem dát těch 8 sedadel obzvlášť když to byla jiná než Trendline verze a byly tam přidány ty levé posuvné dveře.Jiná možnost je udělat konfiguraci 3-2-3 a dát do první řady vedle řidiče dvojsedadlo.(u Caravelle to jde,ne však u Multivanu).Docela se mi to dvojsedadlo tenkrát zamlouvalo,protože se s ním dají dělat různé „vyfikundace“.Já primárně cílil na Multivana pro tu sklopnou trojlavici a multiflexboard.(mimochodem multiflexboard nejde dát do dlouhé verze multivanu,prý nedošahne až na konec auta)…

Naposledy změněno: od rasmussen.

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 29. říj 2020 23:37 #199742

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
To mi neni jasne co je v long verzi jinak ze by tam nesel mflex. Vsak protazene je to jen mezi soupackama a zadnim kolem, cekal bych ze zbytek vcetne kolejnic a tvarovani zadnich oblozeni je od zadnich kol dozadu stejny. Trojlavice je snad taky stejna akorat by zbylo vic mista mezi 1./2. radou sedadel a trojlavici.

Ta variabilita je nekdy na skodu, vznikaji z toho ruzne paskvily, omezeni a nedokonalosti. Bohuzel u VW se tato "variabilita" neprojevuje jen v tom, co si muzes nakonfigurovat, ale i v neviditelnych castech auta, takze pak existuje 10 variant schemat zapojeni apod. podle toho z ceho to zrovna montuji a to je hruza to opravovat.

Odpružení/tlumiče pro špatné vozovky 30. říj 2020 09:55 #199744

• Honza H
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Takže poslední informace od produkťáků z VW je, že 3,2 t podvozek není slučitelný s pneu 235/55/17 kvůli nosnosti.
Je mi to divné, když se podívám na XL gumy, ale nevím co tam dávají. Takže asi půjdu na ty celoročky v "C" a bohužel jen 215/60/17.
Otázkou je, co bude v TP. Tam mám trochu strach, že mi nedovolí zapsat nic jiného.
Jako nevozím nic tak těžkého, že bych musel mít 3,2, ale možná se to i hodí. Záleží, jak to bude tvrdé při poloprázdném autě.
Pokud budu trvat na 8 sedačkách, je na výběr pouze 3,2 t, nebo zesílené tlumiče, pružiny, stabi.
Jinak to tam nedostaneš. Takže na podvozek pro špatné cesty můžu zapomenout.
Mimochodem je to zajímavé i finančně:
Když si dáš 3,2 podvozek se 17", máš tam za těch 22 T i ty kola, takže je to komplet
Když si dáš 3080kg podvozek, musíš připlatit za kola 21 T + 15 T za podvozek
Jaké je tady zdůvodnění dalšího příplatku, když 3,2 je víc vyztužený, než 3t nevím.

Jinak souhlas s Covexem, ta možnost customizace je na jednu stranu dobrá, ale na druhou jsou z toho pak takové hybridy, že co auto, to originál. V tom aby se pak jeden při opravách vyznal.

Vygenerováno za 0.173 sekund

Login