Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: T6 – řízení – táhne doleva, volant je nedotáčivý a navrací se úplně na střed

T6 – řízení – táhne doleva, volant je nedotáčivý a navrací se úplně na střed 16. srp 2022 08:02 #207085

• lupinekkk
  • Avatar uživatele lupinekkk Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
T6 – řízení – občas táhne doleva, volant je nedotáčivý a navrací se úplně na střed a nedrží jej rovně,
Zdravím, chtěl jsem se poptat, jestli jste někdo neřešili problém s řízením – při nižších rychlostech rozjezdu, dobrzďovaní i popojíždění do těch 60 km/h má volant tendenci se stáčet stále doleva pří, hrbolaté cestě, nakloněné cestě nebo i kolejích. Když jedu třeba 10 km/h a najedu na nerovnost – díru tak volant se stočí třeba o 120° Volant je potřeba pořad kontrovat do protisměru. Na dálnici má také tendenci stáčet ale jen lehce při nakloněné cestě .
Už jsem byl 3x na geometrii (2 různé firmy) – vše OK, nechal sem vyvážit kola a přehodit zadní za přední – stav stále stejný.
Také kontrola nápravy a geometrie na STK – vše OK. Možná zajímavý poznatek při kontrole vůle přední nápravy na STK mi také volant stočilo do levá.

Napadá mě jedině souosost / rovnoběžnost naprav – nevím, zda bylo kontrolováno na geometrii.
Nevíte co stím?
Neznáte šikovného mechanika v okolí Třinec , Frydek-Mistek , popřípadě kde dělají na VW dobrou geometrii obou naprav?

Diky

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T6 – řízení – táhne doleva, volant je nedotáčivý a navrací se úplně na střed 16. srp 2022 19:33 #207105

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 226
To asi nebude geometrii, pokud staci strcit do volantu nebo do kol a samo se to takle otoci, tak to bude neco s posilovacem, zrejme v jednom smeru propousti olej vyrazne vic nez v druhem. Menil si olej v servu a kdy naposled/za co?

Me teda podobnou vec delala vyboulena pneumatika, ale jestli si prohodil gumy a nezmenilo se to, tak to tim nebude.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel
Poděkovali: lupinekkk

T6 – řízení – táhne doleva, volant je nedotáčivý a navrací se úplně na střed 29. srp 2022 08:28 #207195

• lupinekkk
  • Avatar uživatele lupinekkk Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Olej v servu jsem neměnil prozatím , auto je dovezené z DE při 187000km kde byl pravidelný servis s autorizáku , nyní nájezd 194000km . Vyzkoušet vyměnit olej ? popřípadě doporučení za jaky ? Diky

T6 – řízení – táhne doleva, volant je nedotáčivý a navrací se úplně na střed 29. srp 2022 09:23 #207196

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Pokud si ten olej nemenil a zacalo to delat az ted, tak to tim nebude - pokud bys tam dal spatny olej tak by to mohlo byt tim. Olej do serva jedine original.

T6 – řízení – táhne doleva, volant je nedotáčivý a navrací se úplně na střed 29. srp 2022 09:27 #207197

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Jinak bych teda doporucoval jeste zkontrolovat brzdy, ze ti nepribrzduje nejake kolo, pak zda mas spravne zkalibrovany sensor natoceni volantu (da se pres diagnostiku). A pak uz zvazovat kontrolu/repas posilovace..

T6 – řízení – táhne doleva, volant je nedotáčivý a navrací se úplně na střed 20. led 2026 16:52 #212534

Ahoj, taky se podělím sem, kdyby někdo pátral. Mám stejný problém, jen mi to táhne doprava. Pneu už několikrát měněné/prohozené, geometrie na více místech dělaná, výměna horního uložení včetně tlumičů a pružin, zadní pružiny nové, přední ramena včetně silentbloků nové, axiální táhla včetně čepů řízení, výměna servo kapaliny včetně proplachu a stále všechno samá voda bez sebemenšího zlepšení, teď jsem objednal nové servořízení, už není kam sáhnout jinam a když jsem měnil axiální táhla našel jsem na hřebeni rezatou vazelínu...dám vědět. S autem jsem vždy jezdil jen ja v rukavičkách, bez nárazu či zatopení serva..ach ach

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.119 sekund

Login