Zdravim,
mám Multivan 6.1 , 150 kW, čtyřkolku, r. v. 2022. I při nízkém nájezdu km (2 roky 30 000 Km) se mi sjeli přední pneumatiky až na na dráty - a to jak zimní tak letní. Řešil jsem se servisem geometrii (celkem proběhlo 5 měření (jedno nezávislé někde jinde) ale to neukázalo žádnou výraznější odchylku. Používám originální pneumatiky Bridgestone, které měl Multivan z výroby. Servis mi řekl, že za něho je vše ok, žádný problém v přední nápravě, uložení silentblocků nebo tlumičů nevidí, ale že to rozebírat nemůže, protože by jim to nikdo nezaplatil.
Obrátil jsem se tedy na zastoupení VW a přišla mi originální odpověď, že mám sportovní podvozek a že sjíždění je normální !!!!!
From: info@volkswagen.cz <info@volkswagen.cz>
Sent: Friday, May 31, 2024 4:29 PM
To: 'Filip Fučík' <filipfucik@seznam.cz>
Subject: RE: Žádost o řešení nadměrného sjíždění pneumatik VW Multivan 6.1
Dobrý den,
dovolte abychom Vám sdělili, že popisujete sjíždění vnitřních stran pneumatik, ale na fotce je zimní pneu sjetá na vnější straně.
Na fotce s letní pneumatikou nedokážeme posoudit, zda je to vnitřní nebo vnější strana.
Ze zkušenosti víme, že u Multivanů se pneumatiky na přední nápravě takto z vnější strany sjíždějí.
Vozidlo má sportovní podvozek, takže pokud jezdíte trochu sportovněji, tak tento jev dále podpoří.
Poradíte mi jak dál ?