Ahoj, jsem tu nový a nevím jestli to dávám správně, tak mě prosím když tak opravte. Koupil jsem si v létě starší T5 a trápí mě mrazy, tak jsem skoušel googlit a našel jsem tohle forum. Chtěl bych si do mojí T5 koupit webasto, na sbazaru se prodávají origálky vytáhnuté z auta, nebo jsem viděl eshopy za dobrý peníz.
Problém je to ovládání. Chtěl bych to ovládat přes mobil ale origo dálka je příšerně drahá. Ovládání přímo v autě mi připadá jako nesmysl, nezávislé topení si kupuju proto abych si ho zapnul z domu a než dojdu k autu tak bylo teplo.
Mám doma gsm6
pest.cz/produkt/gsm6-rele-ovladane-mobilem/
co jsem chtěl dávat na ovládání brány a ještě jsem se k tomu nedostal a má to odběr pár miliampér tak mě napadlo že by to bylo super do auta a mohl bych si tím zapínat to webasto.
Ale narazil jsem na problém jak to zapojit? Ten GSM modul má na výstupu jenom relé. Když jsem se díval na ty budíky k webastu tak tam je kabeláž co má několik drátů. Prý je tam nějaká sběrnice, Wbus nebo tak nějak. Psal jsem tomu prodejci ale nejsou schopni mi říct jestli to půjde připojit, prý to u nich lidi kupují a zapojují si to na manuální ovládání.
Co to znamená? Musím si koupit webasto s ručním ovládáním z kabiny a potom na ten vypínač zapojit to GSM relé? To musím rozebrat to ovládání a připájet to přímo na ty dráty?
Nebo má webasto nějakou svorku která se spojí a ono se tím zapne?
Prosím o radu, klidně mě odkažte na nějaký návod nebo někoho kdo to má v autě a byl by ochotný poradit, abych nekoupil topení které potom nepůjde ovládat přes mobil.
Díky!