Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat????

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 17. úno 2014 14:04 #135508

• carel
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj , už to tady někde ve vlákně mám ale píšete že to nemůžete najít
takže to dám znova

modul na předělání příhřevu na nezávislé 2000,-Kč
GSM ovládání universální čas topení 2-250s 3000,-Kč

takže komplet přestavba T5 přes telefon 5000,-
montáž můžu zajistit

kdo by chtěl bufíka z T5ky do jinýho auta třeba T4
tak modul který to umí ovládat stojí 2500,-Kč

Nabídka platí stále :P

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 17. úno 2014 14:19 #135509

• Kamca
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2

kolemjdouci napsal: vim, ze se to tady resi, ze to bylo urcite nekde napsany, ale nemuzu to za boha najit, tak se omlouvam a ptam:
mam prihrev a climatic, jake jsou moznosti prestavby na nezavisle topeni?
- hodinky do stropu?
- krabicka od TDIchip?
- prestavbovy kit Webasto?
libilo by se mi casem ovladani pres gsm, DO nechci a prestavbu od Webasto taky ne. Vede tedy cesta pres ty hodinky+gsm modul? Diky.
p.s. auto je T5GP, tedy asi ma CAN sbernici.

Stačí ti hodinky od vebasta a přitahnout jednen fous k bufíku. Pak jde dodatečně dat GSM modul.
132kW BiTDI 4 motion,DYNAUDIO,W ebasto,

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 17. úno 2014 14:58 #135512

• carel
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Přesně tak , to je taky řešení , tady někdo psal že za to dal 10 tis :o

btw Bohužel to co píšeš neplatí pro manuální klima , tam si musíš ještě oběhovku a ventilátor zapojit sám takže s 1 drátem nevystačíš ani náhodou :roll:

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 17. úno 2014 15:16 #135513

• Kamca
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
ja se bavim o climatroniku!

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 17. úno 2014 15:34 #135516

• carel
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Vždyť tam píše že ho nemá! Že má climatic :roll:

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 17. úno 2014 15:55 #135518

• Kamca
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
hmm netusil jsem,že climatic je manual klima,sorry

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 02. dub 2014 08:12 #138013

Posunul jsem se o krok dál a pořídil gsm a WB modul.
Protože elektrikář, který to měl dělat, čas nemá, uvažuju o tom, že to spáchám sám.
Prosím zasvěcené, aby mě nakopli správným směrem.
Výchozí stav: manuální klima, thermotop c
Potřebný materiál: gsm, wb modul, 2x relé 12V, drát
Postup: natáhnu drát od thermotopu k modulu WB, připojím relé na oběhové čerpadlo vody, připojím relé na ventilátor, propojím gsm a wb modul.
Nejasnosti:
a) relé - můžu použít 1 relé s 2 spínanými vývody a táhnout od něj drát k ventilátoru i čerpadlu
- jaký proud má relé mít, bude stačit 30A (třeba toto http://www.bmshop.eu/spinaci-rele-leb-2/ )
b) relé se připojují na analogový výstup z gsm modulu?
c) veškerá + a - pro gsm, wb i relé se berou ze stálého + a - je na kostru?
d) jak je to jištěné
e) zkusil jsem to namalovat, chápu to správně?
Budu moc rád za jakékoliv ( i ty, ať to raději nechám odborníkům) rady, díky.
jede
Přílohy:

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 05. dub 2014 17:58 #138168

nikdo nic? chápu, že na léto není topení úplně aktuál, ale stejně :)
jede

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 06. dub 2014 23:04 #138231

• jjirka
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 70
[attachment=0:3lb6672d]<!-- ia0 -->PICT0730.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:3lb6672d]Blokové schéma máš dobře , ale dělej jen to o čem víš co děláš . Nejsem přítelem rad tady ten modrý na zelený a žlutý na ...... a lidi ví prd o co jde . Slepák taky neoperuješ doma i když na netu návod určitě najdeš.
Minulý týden jsem zrovna předělával jedno zapojení po někom , kdo by měl vědět co a jak , ale nevadilo mu udělat přívod pro spínání ventilátoru z vodiče 0,75 a oběhové čerpadlo nezapojeno............. #-o
Přílohy:

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 07. dub 2014 23:24 #138279

Díky moc, co píšeš je rozumný.
jede

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 19. čen 2014 09:15 #141303

• carel
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
ahoj

všecno máš dobře , akorát ten ventilátor musíš dát přes předřadnej odpor. Takhle žere moc proudu.

Naposledy změněno: od carel.

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 19. čen 2014 20:43 #141338

• jjirka
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 70
Nechápu proč by měl dávat další předřadný odpor ( jak by ho chladil ? ) , když jeden origo už tam má .
U manuálu se používá relé pro spínání vent. - spinač na polohu 2 . Relé je přepínací - v normal stavu propojení origo .

Pro předělání příhřevu nabízím Web. hodinky upravené pro dálk. ovládání ( 1950,- ) - ovládat jdou čímkoli - GSM, analog DO ,
alarmem s aux atd.... - Tři program . časy + možnost manuál. zapnutí + pin pro diag. Webasto ( samozřejmě schéma zapojení a návod k použití + doklad ) - je to řešení s kterým si ví rady každý Webasto servis, nebo autoelektrikář -
u emulátorů typu TDI chip , Carel atd technici ve Webastu pokrčí ramena a dají od toho ruce pryč . Pár těch krabiček se mě válí na dílně a nějak se jim nechce.......
Ovšem upozorňuji , že je to pro lidi ,kteří ví co dělají - opravdu sem nebudu dávat návod jak to udělat - tenhle kabel sem a tenhle tam - je to cesta do pekel . Autelektrikářem rychle a snadno umí jen Nick Carter ........ Elektrika fakt hoří hodně rychle .

Otázka pro už. Carel , emulátor pro Thermo Top C z T5 má i nějaké ext. teplotní čidlo a možnost napojení na signály z auta ve kterém bude zapojen , nebo jen sype do Canu nějaké
konstantní hodnoty + povely zap/vyp

Naposledy změněno: od jjirka. Důvod: oprava chyb

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 21. čen 2014 09:18 #141386

• smrk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Asi máš pravdu, krabičku od "CAREL" mám v autě, ale doteď neběhá jak má (však víš) - a jak říkáš, každej krčí rameny, protože nikdo neví, co že to tam vlastně mám :dry:

Transporter T5 2,5tdi 96kw 2004
VW Passat 1,9tdi 2001

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 08. čec 2014 09:11 #141851

• carel
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
to smrk Psal jsem Ti na sz stejnou informaci jako Ti psal jjirka s vadnym obehovym cerpadlem Ti webasto behat nebude . :(
modul s tim nema nic spolecneho.

to jjirka vsechny teploty si webasto bere z auta , modul to neovlivnuje.

samozrejme , ze se pouzije predradny odpor co je v aute ,nikdy jsem netvrdil nic jineho,staci na to rele.

T5 - nezávislé topení - bufík - umí někdo předělat???? 08. čec 2014 09:23 #141852

• carel
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Pro předělání příhřevu nabízím Web. hodinky upravené pro dálk. ovládání ( 1950,- ) - ovládat jdou čímkoli - GSM, analog DO ,
alarmem s aux atd.... - Tři program . časy + možnost manuál. zapnutí + pin pro diag. Webasto ( samozřejmě schéma zapojení a návod k použití + doklad ) - je to řešení s kterým si ví rady každý Webasto servis......

to jjirka
Nabouráním se do hodinek a vyvedením drátů z nich okamžitě ztrácíš záruku u Webasta a každý Webasto servis Tě s tím vyhodí. :ohmy:

Vygenerováno za 0.109 sekund

Login