Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - příhřev motoru

T5 - příhřev motoru 27. lis 2015 21:11 #160601

• K4RLOS
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
jjirka: díky za odpověď, toto jsem přehlídnul a to si myslím, že jsem prohlížel diskuse dobře. Naprosto dokonalý. Jen ještě musím ověřit, jestli to bude i pro mojí verzi, mám originál příhřev i horkovzduch, takže mám druhou baterku. To už napíšu do příslušnýho vlákna.....

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - příhřev motoru 27. lis 2015 22:07 #160605

• jjirka
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 69
Pokud máš pojistku v pojistkovnici pod palubkou tak jde použít ten můj návod . Pokud je pojistka od příhřevu pod sedadlem řidiče , tak se odpojení musí udělat tady za Maxi pojistkou 40A . Teplovzduch na to nemá žádný vliv .

T5 - příhřev motoru 05. pro 2015 20:17 #160830

• ocech
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
přátelé tak rstd umí všechno... dneska jsem si od něj přivezl předělaný předehřev na nezávislý topení... super domluva i servis... Díky. B)

nefunkcni predehrev 12. led 2016 19:23 #161959

Cau potrebuju poradit jak na nefunkcni predehrev motoru cim zacit jak postupovat diky? :blink:

nefunkcni predehrev 12. led 2016 19:39 #161960

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Píchnout na diagnostiku

nefunkcni predehrev 12. led 2016 19:44 #161961

podivam a napisu co to pise

Přesunul jsem ti to sem.
Nezakládej prosím témata na věci, které tu již jsou.
Díky Lada T5

Naposledy změněno: od lada t5.

Nezávislé vodní topení se vypíná 21. led 2016 11:18 #162288

• T5HI
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Multivan 2011 se dvěma bateriemi - vodni nezávislé topení

Obě baterie jsou původní (údajně nejsilnější, jaké se tam dodávají), ale po testu se ukázalo, že si drží kapacitu. Obě plně nabity, přesto se nezávislé topení vypíná (někdy po 20 minutách někdy po 80 minutách, je to různé). Nemá někdo tušení, kde by mohl být problém? Používáme to téměř každý den.

Nezávislé vodní topení se vypíná 21. led 2016 13:15 #162292

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Ať ti to někdo píchne na diagnostiku
Může to být více příčin

T5 - příhřev motoru 22. led 2016 09:23 #162309

• T5HI
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Prý se to vypne kvůli napájení (nízký stav). Ale baterie jsou OK, a na nic, co by odebíralo proud taky nepřišli.

T5 - příhřev motoru 22. led 2016 14:22 #162325

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Jenže to by chtělo pořádně zjistit protože větrák je napojeny na motorovou baterku a topení na baterku pod sedlem a ona může být na to slabá

T5 - příhřev motoru 21. bře 2018 00:47 #183078

ahoj kluci, mam velkou prosbu nemate někdo možnost za rozumné peníze sehnat řidici jednotku příhřevu webasto? jedná se o vw t5 /2009/96kw/ pouze příhřev motoru webasto tt-c/26w/ už mně nebaví pořad někoho otravovat s odblokovaním, příhřev funguje cca 2 dny a pak se zablokuje -zamkne, spalovací komoru včetně žhavicí svíčky mam novou ostatní je též funkční, servis určil zavadu řidicí jednotky, tak kdyby někdo měl možnost sehnat novou s nějakou slevou byl bych moc rád, děkuji martin tel. 604355268
vw multivan T5 2,5l-96kW

T5 - příhřev motoru 05. lis 2018 10:54 #189142

• gula
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, přijde mi, že mi nefunguje příhřev motoru. Už bylo kolem nuly a stále jezdím dlouho se studeným motorem. Navíc, když po pár kilometrech jízdy za studena vypnu motor, tak bych měl webasto slyšet jak se dochlazuje ne? Včera jsem to napíchnul na diagnostiku a ukázalo mi to toto:

00664 - Fuel Gauge, 002 - lower limit exceeded (chapu to dobre, ze kdyz je malo nafty, tak se nezapne. Mel jsem tam cca 1/4 nadrze)
01126 - Engine speed signal, 008 implausible signal (nerozumim proc mi tohle pise u webasta - to by mel byt otackomer ne?)
00667 - Ambient temperature signal, 008 implausible signal (je cidlo teploty pro webasto zvlast nebo si to bere data vse z jednoho? Nemam palubni pocitac, abych zjistil jestli mi to ukazuje nesmysly, ale prijde mi ze tady by mohl byt zakopany pes.)

Diky za rady

T5 - příhřev motoru 26. lis 2018 20:13 #189411

machy_T5 napsal: Ahoj, mám prosbu.
Mám T5, r.v. 2008 a klasický předehřev. Problém je, že předehřev nevypíná. Přijedu, vypnu motor, zamknu auto, přijdu za hodinu a bufík stále běží. Nekouří, ale hučí. Asi určitě by vytloukl baterku, tak vyndám pojistku a vypne.
Kde může být problém? Může to být čidlo teploty? Nebo to bude ŘJ toho bufíku? Měl jsem auto v servisu a kamarád mi tvrdil, že se v tomto stavu do bufíku ani nedostal diagnostikou.

Předem děkuji

Jíňa napsal: Zdravím všechny, nemá někdo zkušenost s příhřevem který se NEVYPÍNÁ NIKDY a když říkám nikdy tak opravdu nikdy, ani po vypnutí klíčku a zamčení auta a běží stále až do vybití baterie, podotýkám že se vypne pouze přívod paliva, zhasne plamen, ale turbína běží stále. Pár poznatků k tomuhle jevu je, že pokud se tohle stane nejde se do jednotky topení připojit VAGem, po odpojení bat. min. na půl hodiny vše funguje jak má, VAGem se lze připojit, ale žádné závady. Nějaké nápady?

takyT5 napsal: Zdravím,
Prosím o pomoc ... T5 r.v.2008 při ranním odemknutí DO nebo i během dne otevřením dveří (el.impulsu) se zapíná asi ventilátor přídavného ohřevu motoru .Ohřev nenaskočí jen jakoby dobíhá odvětrávací ventilátor .,Minulou zimu jsem to řešil tím že jsem jel do té doby něž se motor ohřál na provoz. .teplotu, někdy jsem musel odpojit baterii ,později už baterie nepomohla tak jezdím do ted s vyndanou pojistkou . Tak doufám že mi někdo z Vás poradí jestli je to na servis nebo na nějaké čidlo ? .DĚKUJI

Ahoj všem,
mám stejný problém jako popisoval machy_T5, Jíňa, TakyT5 viz. výše ale bohužel sem nikdo z nich nenapsal jak to dopadlo a čím to přesně bylo? Od ostatních tu jsou tipy na špatnou řídící jednotku, dat to do servisu atd. pouze Sopťa88 napsal, že měl podobný problém a bylo to čidlem teploty viz níže

Sopťa88 napsal:
Tak presne to same to delalo i na me T5 2.5TDi 96kw :) Byl sem na dovolene v HR a venku bylo cca 30 stupnu a me se po odemceni auta spustil bufik ale jen hucel a netopil a pak to po nastartovani a zahrati motoru prestalo, tak sem tomu nevenoval pozornost ale kdyz sem druhej den chtel jet s autem pryc tak bylo uplne mrtvy, po prijezdu do CR auto slo do servisu s dalsima vecma a mechanik rekl ze je to cidlo teploty tak se vymenilo a zatim mam klid a uz se mi to nestalo ale jeste nebyla teplota pod 10 stupnu takze ani nevim jestli prihrev vubec funguje :D snad jo :) Jinak cidlo stalo 800-1000kc ted uz presne nevim :) snad to budes mit to stejny :)

Neví tady někdo přesněji v čem může nebo je problém?

Díky

Naposledy změněno: od Valášek.

T5 - příhřev motoru 29. led 2019 20:29 #190309

Zdar chlapy. Dneska jsem dělal na T5 orig. Webasto Thermo top c. Novej žhavič a těsnění. Sice už to funguje, ale vždycky natopí na 90 a vypne. Ale teplota motoru se nezvedá. Nevíte kde je to čerpadlo? Když jsem to měl rozdělané tak jsem ho nikde neviděl. A ještě, nemusí se to nějak odvzdušnit?
Díky za radu

T5 - příhřev motoru 07. úno 2019 18:53 #190486

Nové originál čerpadlo VW T5 mám...
Cena 2.150Kc
Jinak čerpadlo je umístěno přímo na držáku bufika pod autem.
Černý plastový válec do něhož vedou gumové hadice a 2 pinova svorkovnice

Vygenerováno za 0.177 sekund

Login