Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - příhřev motoru

Nefunkční příhřev 12. úno 2019 20:37 #190599

Dobrý den,
mám problém s příhřevem. Diagnostika píše chybu "zkrat na kostru". Přesně zjistím kódy ( nepoznačil jsem si je).
Auto bylo v servisu, vyměnili komínek a keramiku. Dva dny to jelo a třetí to ráno po cca 2 km začalo šíleně kouřit z pod auta a pak už nenaskočil. Zamknul se. Po odemknutí ta samá písnička 1 až dva dny jede pak to zahulí a zamkne se. Při testu akčních členů všechny šlapou.
Nemáte někdo podobnou zkušenost a radu??
Díky.
Poděkovali: bosar

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Roman150.

Nefunkční příhřev 14. úno 2019 14:45 #190626

• bosar
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
Já měl podobný problém na Volvu V70 a dělala to žhavicí svička
VW T4 Transporter 1,9TD r.v.1998 prodáno
VW T5 Transporter 2.0 TDI GP 75kW r.v.2013
Škoda Octavia Scout 2.0 TDI 103kW r.v. 2008
Yamaha Grizzly 700 r.v. 2007
Honda VTX 1800F r.v. 2008

T5 - příhřev motoru 14. úno 2019 14:58 #190627

Pokud jsi měnil zhavicku a stále nic tak pak už jen KO jednotka Webasta

T5 - příhřev motoru 09. čec 2019 09:37 #193293

• FOGL
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj všem, jsem krátce majitelem T5 2,5/96Kw. Nechci zakládat nové téma tak se zkusím zeptat zde.
Řeší se jak příhřev vypnout. Já zase potřebuji aby se dal zapnout i když není teplota pod 10st..
Jezdím krátkou trasu do práce a rád jezdím s ohřátým motorem. Dříve jsem měl MB a tam jsem si příhřev zapínal kdy jsem potřeboval.
Děkuji za odpovědi.

Re:T5 - příhřev motoru 09. čec 2019 10:02 #193294

Musis si prihrev vytunit a udelat z neho vodni nezavisle topeni. Staci dokoupit kit pro tecka od webasta (predpokladam, ze prihrev je webasto) a je to. Moznosti je ovladani je nekolik, od tlacitka v aute az po apku do mobilu... procti forum, je tu o tom onformaci hromada..

T5 - příhřev motoru 09. čec 2019 10:18 #193296

• jjirka
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 69
Nejlevnější varianta hodinky Webasto - další instalace závisí na způsobu ovládání topení - manuál nebo automatika

T5 - příhřev motoru 09. čec 2019 11:19 #193298

• FOGL
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Udělat nezávislé ani nepotřebuji, jde o to, po nastartování si zapnout dohřev kdy uznám za vhodné.
Tak jsem se dopátral k ovladači Webasto 1533 a prý to bude v poho fungovat i jako nezávislé topení.
Děkuji

Naposledy změněno: od FOGL.

T5 - příhřev motoru 09. čec 2019 15:38 #193304

ahoj, mam to urobene rovnako..a spustim si to bud cez mobil, alebo vypinacom priamo v aute...
vw transporter T5 1,9 TDi, 77kw ( momentalne 98 kW odbrzdene ), 6q, 2004
vw passat B6, 2,0 cr tdi, 2014-ex
vw golf cabrio 1,6i, 74 kw 2001 ( taky ten ani III, ani IV )
vw golf 5 3dv., 1,9 tdi 77kw, gtd line, 2005
vw t3 synchro, 1988

T5 - příhřev motoru 13. pro 2019 20:16 #195621

• nuk30
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
ahoj poradí někdo jestli se dá vagem upravit teplota kdy má webasto sepnout ? myslím že origo je to když je pod 6 stupnu tak sepne. chtěl bych si to zvednout ted na zimu aby topilo třeba pod 10 stupnu díky za info nikde jsem to nenašel. ;)
T5 LONG shuttle

T5 - příhřev motoru 12. srp 2020 07:48 #198700

U mé T5 to dělalo to samé na rovině a z kopce netopilo, měl jsem v hájí těsnění pod hlavou ale protože to bylo rozdělane tak jsme preventivně vyměnily i termostat protože je k němu špatný přístup. Od té doby je to v pořádku.

T5 - příhřev motoru 30. lis 2020 16:24 #200123

Mám T5 Multivan 2.5 TDI, r.v. 2008 s originál Webasto topením s hodinami, které je teď zablokované. Pojedu na diagnostiku, ale jsem takový šťoural a líbilo by se mi mít možnost si Webasto Thermo Test udělat sám. Netušil by někdo, kde můžu najít diagnostický kablík, na který se dá připojit KKL kabel, aniž bych musel lézt pod auto? (mudd tady kdysi psal, že jde z pin 1 webasta a že u něj vede jak pod sedačku, kde má přijímač dálky, tak nejspíš i do hodin na stropě). Pod sedadlem je nicméně kablíků hafo a i do hodin vedou minimálně dva kandidáti (oranž s hnědým proužkem a oranž se zeleným proužkem).
Díky...

mudd napsal: Stačí na to kkl kabel, na pin16 se zapojí + na pin4 kostra a tím je napájen. Pin7 je samotný k-line, který se zapojí na diag. kablík od Webasta. Ten by měl být žlutý, u starších topení bez CAN je veden z pin2 (6pin konektor z Webasta) u novějších a CANových, tedy i u mne z pin1. Protože příhřev ovládám dálkovým, nemusel jsem až k topení, jelikož přijímač který mám pod sedačkou je na pin1 zapojen. Podotýkám, že mám Webasto TT Z/C a u ostatních typů se to může lišit. Po spuštění thermo testu nastavíš W-bus a mělo by to komunikovat.

mudd napsal: Takže ještě jednou (taky mi to trvalo, než jsem to pochopil :) ) Do kabelu samozřejmě zasahovat nebudeš. Na koncovku si buď seženeš jak píšeš protikus samici (jako je v autě) a použiješ z ní příslušné dráty, nebo stačí koupit tři konektory na pin pro kkl kabel (běžně v elektru) + dráty. Piny jsou v každé patici číslovány. Pokud máš v autě origo hodiny ovládající příhřev, je to s největší pravděpodobností CAN. Kabel by měl jít zapojit i přes hodiny (ještě jsem nezkoušel), protože by měli dávat pracovní signál na stejný pin webasta jako přijímač dálkového.

Přílohy:

Naposledy změněno: od Jerrak.

T5 - příhřev motoru 01. pro 2020 10:46 #200127

• mudd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Už si to moc nepamatuji, ale pod sedačkou řidiče mám přijímač k dálkovému ovladači Webasta (taková krabička) a ta je zapojená přes štekr dál. Štekr jsem rozpojil a místo toho dal KKL kablik.
VW T5 2,5TDI 96kW 2003

T5 - příhřev motoru 14. pro 2020 15:47 #200320

Dobrý den, prosím o pomoc. Do firmy mě koupili T5 2,5 TDI 96kw 4motion rv.2006 a má to Webasto. Akorát jak jsem to tady studoval, tak to není tak jednoduché. Dokáže mě někdo podle štítku říct co tam mám zač? Jestli je to ten příhřev motoru, nebo klasický bufík? V autě jsou pod stropem ty ovládací hodinky. Jinak jsem hledal pod sedačkou řidiče druhou baterku a nic jsem nenašel, tak to bude asi napájené všechno z jedné. Mám strach aby ji to nevyšťavilo...
Přílohy:

T5 - příhřev motoru 14. pro 2020 16:16 #200322

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 213
Ja bych rekl ze pokud tam jsou hodiny tak je to prihrev s funkci nezavisleho topeni (tedy vodni). Druha baterka byt nemusi, ta spotreba neni zase tak hrozna (40W) Jednodusse na tech hodinach naprogramuj topeni a uvidis jestli se to pusti. Pokud ne tak to taky nemusi nic znamenat, ty webasta nejsou vecny, zvlaste jejich ridici jednotky a pokud se to pravidelne nepouziva, clovek ani nepozna ze to nefunguje, jen se auto pomalejc zahriva.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

T5 - příhřev motoru 27. pro 2020 12:55 #200451

Zdravim páni podarilo sa niekomu spustiť vodné kúrenie Thermo top c mimo auta mne sa podarilo pomocou programu od Webasta odskúšať ventilátor, vodné čerpadlo, naftové čerpadlo,zhavič,ale nejde spustiť samotné kúrenie aj sa rozbehne ale hneď vyhodí chybu F0.Neviete niekto čo to znamená.dakujem

Vygenerováno za 0.224 sekund

Login