Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - příhřev motoru

T5 - příhřev motoru 28. pro 2021 11:43 #204692

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 221

Chrpa napsal: Zdravím, v autě mám příhřev a teď jak je zima, tak po nastartování topení začne hřát a dokud auto nechcípnu tak topí. Ujedu třeba 200 km a když auto vypnu, tak je slyšet jak příhřev dochlazuje. Potřeboval bych poradit jak diagnostikou (VCDS) nastavit, aby při určité teplotě vyplo. Díky

To je normalni chovani pridavneho topeni, pokud je zapnute pred jizdou, po vypnuti motoru bezi jeste 10minut. Bud to vypni rucne na stropnim ovladani, nebo kdyz auto dotopi pred nastartovanim tak uz to pak nedotapi. Ja to vyuzivam, ze zapnu topeni a pak pri kratkych zastavkach topeni jeste dotapi a v aute neni zima i kdyz utika teplo dverma.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od covex.

T5 - příhřev motoru 28. pro 2021 15:40 #204693

• Chrpa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Nemám žádné ovládání, je to jen předehřev, ale problém je ,že topení po nastartování zapne a už se nevypne. Pokud pojedu z Prahy do Brna tak příhřev jede dokud nevypnu motor, nezávisle na tom jaká je teplota moturu.

T5 - příhřev motoru 28. pro 2021 18:08 #204695

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
A opravdu jde topeni nebo to jen huci, pokud to jen huci (bezi vetrak, ale nejde kour z vyfuku webasta) tak je to klasicka zavada RJ, "vypnout" se do da vytazenim pojistky. Zadna diagnostika to nespravi.

T5 - příhřev motoru 28. pro 2021 23:31 #204697

• Chrpa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
To že topení běželo samovolně a musel jsem vytáhnout pojistku se mě stalo jednou v létě. Po vymazání závad se to už neopakovalo. Jak je zima tak jedu třeba do Varšavy a ve Varšavě vylezu z auta a topení hučí, ale je fakt, že nevím jaká je teplota na motoru, protože nemám budik. Termostat je v pohodě, vrchní hadice co jde do chladiče, tak je docela dlouho studená.

T5 - příhřev motoru 30. pro 2021 20:07 #204719

Jsem nováček a mám v T5 Webasto. Nikde žádný ovládání k tomu, v autě 2zona manuální klimatizace (Caravelle). Dneska jsem to nechával asi 20minit na volnoběh před dílnou na volnoběh, kouřilo se z pod auta, ale ani teplota vody, ani z topení nešel teplý vzduch. Někde jsem slyšel, že je to jen ohřev vody do motoru, aby to bylo rychle ohraty a topilo to od motoru, potom je prihrev na vzduch (to jsem asi viděl v jedné Caravelle na inzerát, co jsem se byl dívat na auto) a pak je topení, co jede j na dálku bez motoru a vytopi to auto. Můžete mi to někdo objasnit, co vlastně mám v autě a jak to má fungovat? Děkuji

Auto se nějak extra rychle neohřívá, včera jsem to koupil a jel s tim 180km domů a ohřálo se to normálně jako moje TDI oktávka, nijak extra dříve. V T5 mám 1,9 77kw
T5 Shuttle 1,9tdi 77kw (99kw)
Knaus Eifelland Holiday
OII RS TDI face (151kw)

T5 - příhřev motoru 30. pro 2021 20:30 #204721

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Je tu o tom uz napsano opravdu hodne, presto - motory jako 1.9 apod. maji s nejvetsi pravdepodobnosti jen automaticky prihrev (na B sloupku ridice by mel byt stitek s typem). Ten se spina automaticky pokud je venkovni teplota mensi nez neco (7st C?). Nezavisle teplovodni topeni ma hodiny/ovladani na strope a DO a umi bud predehrivat motor, nebo topit do kabiny (zahriva teplovodni okruh topeni). Nezavisle teplovzdusne topeni ma vydech ve schodu a extra ovladani/DO a topi jen do kabiny. Prihrev zahriva vodu v okruhu motoru, pokud stojis na miste, tak nedela nic jineho, protoze motor moc tepla nevygeneruje a dokud se neohreje voda v motoru a neotevre termostat, tak ti to topit nebude. Nevim jakou verzi oktavky mas, ale do spousty TDi se prihrev montuje od vyroby, ani to nemusi nekde inzerovat, bez nej ty auta v zime nejsou schopne topit.

T5 - příhřev motoru 30. pro 2021 20:40 #204722

Jsem rád, že si Ondra koupil tečko, jedinej kdo tu bude pravidelně tlachat ;-)
Ta 77 je pdčko?
Máš samolepku na dveřích řidiče? Asi tam budeš mít Webasto Thermo top C 20w výkon 5kw. Ty mají skoro všechny T5. Jsou pro ohřátí motoru. Když jsi měl auto venku, tak jsi měl lehnout pod řidičovy dveře a zajet očima až doprostřed, tam je v tunelu vidět výfuk. Tam by to muselo kouřit.

Pak je Air topení, já mám Ebrspacher airtronic D3plus 30w výkon 3kw to zapínám ručně hodinami u středového zrcátka. Je na straně spolujezdce výdech do auta je v B sloupku.

Tankuj palivo tak,aby se ti nerozvitilo hladový oko, jinak se většinou zablokuje. Mě teda vždy ano.
Přílohy:

Naposledy změněno: od Vendys. Důvod: Vložení fotky do příspěvku.

T5 - příhřev motoru 31. pro 2021 23:31 #204738

Na dveřích mám. Výfuk chvilku kouřil, pak nic, nádrž slabá, půlka. Manželka furt nadává, že se v tom vrtám, tak jak to půjde, projdu to a nafotím a zkusím. Je pravda, že je teď teplo, tak to asi nejede jak by mělo.
T5 Shuttle 1,9tdi 77kw (99kw)
Knaus Eifelland Holiday
OII RS TDI face (151kw)

T5 - příhřev motoru 06. led 2022 15:38 #204818

Požádám také o radu. Mám T5 1.9 TDI s příhřevem předělaným na nezávislé, topení za jízdy fungovalo, jako nezávislé však byly slyšet z pod auta rány a běželo někdy 5 nebo 12minut.
Topení jsem tedy vyndal a dal na opravu. Pán mi topení zdiagnostikoval (byla tam prý jen 1 chyba - málo paliva), vyčistil (mám i foto), dal nový těsnění. Svíčka je prý OK.
Po namontování stejný problém + jednou když auto stálo se zapnutým motorem, tak topení zahulilo. Včera jsem si udělal kabel a přes Thermo test jsem zjistil, že je bez
závad, po spuštění však z auta strašný dým a střelba do výfuku topení, následně přestalo topit a hodilo chybu viz. obrázek. Při testu akčních členů se po zapnutí vodního čerpadla nic neděje.
Dále mi tam nejde ani spustit test svíčky při 1% zatížení. Co je špatně? Čerpadlo, spalovací komora se svíčkou?
VW Transporter 5 1.9TDI 77kw, FABIA 1.4MPI, abych byl vždy mobilní, když mám téčko rozebraný:)
Přílohy:

Naposledy změněno: od Vendys. Důvod: Vložení fotky do příspěvku.

T5 - příhřev motoru 06. led 2022 16:28 #204821

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Ja teda nejsem odbornika na webasta, ale kdyz to strili tak je nejaky problem se spalovanim paliva.. to topeni predsi ten, kdo dela jeho opravy, musi byt schopen spustit i na stole, vycteni a smazani chybovych kodu (navic nesouvisejicich) a vycisteni neni odstraneni problemu... podle me proste odesla ta zapalovaci svicka nejakym pehratim nebo explozi, takze ted uz to neni schopne detekovat plamen a topeni se z bezpecnostnich duvodu vypne.

T5 - příhřev motoru 06. led 2022 22:00 #204826

No právě, že to asi nevyzkoušel a já už to fakt nikam vozit nechci. Holt stejně jako jsem se naučil dělat auta, naučim se i Webasta:) Už to dělá samozřejmě i na příhřev,
takže se auto strašně dlouho ohřívá, protože bufík neběží. Každopádně mě čeká opět topení vyndat, čerpadlo vody připojit na 12V ať vím a určitě minimálně ta svíčka.
Spíš, ale přemýšlím, že objednám celou spalovací komoru se svíčkou a těsněním, protože v kompletu za 4tKč mi to přijde jako slušná cena a nechci to topení pořád vyndavat.
Dobrý taky je, že na Sharanu, kde byl Eberspacher, jde sítko samostatně vyměnit a u Webasta ani prd. Určitě pak napíšu jak jsem to vyřešil a uvítám i další rady zejména
co se týká výše uvedené chyby.
VW Transporter 5 1.9TDI 77kw, FABIA 1.4MPI, abych byl vždy mobilní, když mám téčko rozebraný:)

Naposledy změněno: od JAWAMOTORS.

T5 - příhřev motoru 07. led 2022 07:53 #204827

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Nevim jak ktery typ, ale webasto tak nejak vsechno prodava jen v kompletech, RJ taky nejde objednat bez vymeniku :). Jeste bych zkontroloval hadicky z nadrze. Zkouni ta ceska YT videa co jsem posilal nekde vis, je tam vsechno vysvetlene.

Naposledy změněno: od covex.

T5 - příhřev motoru 11. led 2022 13:14 #204880

Topení za hodinu venku (už to začínám mít namáknutý), vodní oběhové čerpadlo je KO, takže to byla prvotní závada proč jsem vlastně topení vyndaval. Příznaky byly
takové tupější rány pod autem, kdy se voda vařila, nešla dál a topení běžělo vždy jen chvilku, ale za jízdy to jako příhřev fungovalo. Co se týká vodního čerpadla, tak
jsem se bavil s pánem co se webastama živí a ten mi vysvětlil, že u T5 je vodní čerpadlo řízený nikoliv webastem, ale některou jednotkou auta, takže přes Thermotest
čerpadlo nejde spustit, pouze přes VAG (už to tady možná někde bylo napsáno). Dále mi vysvětlil, že čerpadlo je bezuhlíkové a rotor je magnet, stator vinutí. Vysvětloval
mi to jako třífázový motor, s tím, že pokud tam odejde první fáze, tak čerpadlo může běhat dále, ale záleží, kde se vrtulka zrovna zastaví - někdy čerpadlo běží a někdy ne.
Pokračování - webasto rozebráno, spalovací komora totálně zaj.baná - jestli se to takto mohlo stát po 200km těžko říct, po vyndání bordelu jsem zjistil, že je v ní vypadlá ségrovka,
odkud nevím, zřejmě zajišťuje sítko nebo netušim. Každopádně to asi není dobře. Ztvrdlé gumové těsnění na třech místech utržené podlepené silikonem bylo taky fajn (nechápu jak to
tam mohl pán vrátit). Opět mě to utvrdilo v tom, že na moje auto můžu sahat jen já a pokud si s něčím nevím rady, tak já s pomocí kámoše automechanika. Rozborku jsem dělal podle
videíí na Youtubu od Emil Melkus - nádherně vše popsané.
Přílohy:

Naposledy změněno: od JAWAMOTORS.

T5 - příhřev motoru 11. led 2022 19:34 #204898

Jak dlouho by měl být spuštěný prihrev aby se nevypnul brzo a nezanášel se čoudem.

T5 - příhřev motoru 11. led 2022 21:17 #204900

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
JAWAMOTORS: to je fotka spalovaci komory se zhavickou? To z ni zbyl jen drat nebo co?
Pavel4x4: webasto ma start i dobeh aby se vypalilo naprogramovany. Samorejme to neni idealni, ale kdyby clovek mel jeste resit, krom odhleduplneho zachazeni s motorem, ohleduple zachazeni s prihrevem, tak se zblazni. To webasto si zije svym zivotem a tak to nema cenu resit.

Vygenerováno za 0.166 sekund

Login