Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T5 - příhřev motoru

T5 - příhřev motoru 14. lis 2022 21:09 #207731

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 154
aci.cz/default.asp?cls=catalog&xsl=xextc...2NIQCw4AAAAAKMDbcI=$ schema pro BPC - rekl bych soucastka 20 - magnetventil, tzn. to neni cerpadlo, ale ventil ktery prepina okruhy a asi tam pujde i horka voda.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T5 - příhřev motoru 15. lis 2022 11:40 #207739

• Mirac
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Jj jsem si myslel jak jsem to zkoumal, ze to bude spis nejaky ventil, ale ja ho mam horky aj kdyz trubka je studena, takze se obavam, ze bude spatny. Jen bych potreboval vedet jestli ho mate taky horky, abych mohl vyloucit zavadu. Nechtel bych met nekdy v budoucnu ohynek pod kapotou

T5 - příhřev motoru 15. lis 2022 12:18 #207740

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 154
Ja mam tenhle ventil umisteny na stene motoroveho prostoru, tzn. ne stejne jako ty, ale soucastka je to stejna a je samozrejme horky, stejne jako spouta jinych casti motoru, vzhledem k tomu ze tam jde horka voda, je to nad chladicem EGR a turbem tak bych ani nic jineho necekal. Teplotu jsem nemeril ale ruka se na tom udrzet neda.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

T5 - příhřev motoru 08. led 2023 18:00 #208162

• alvr
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim vas.
Mam klasicky prihrev Webasto ThermoTop C bez zadneho ovladani. Komunikace pres CAN z RJ auta. Vodni cerpadlo na Webastu ale neni zapojeno (ani rizeno) primo z Webasta, ale z RJ auta. Doplnil jsem si tam ze zvedavodsti na ten signal LEDku, abych videl, kdy bezi a kdy ne. Ale nepovedlo se mi vydedukovat najakou smysluplnou logiku funkce. Urcite neni jen pro samotny prihrev (cerpadlo bezi i když je prihrev vypnuty), ale T5 jej vyuziva i na nejake sve dalsi okruhy, nejspis honi vodu do zadni jednotky vytapeni.

Nevite nekdo jakou presnejsi logiku ma toto rizeni cerpadla?
A predpokladam, ze to je pouze pomocne cerpadlo (hlavni je na motoru), které kdyby vypadlo, tak akorat nepozene vodu do zadni casti topeni, je to tak?

Diky moc

T5 - příhřev motoru 08. led 2023 19:28 #208165

Taky tomu nerozumím, ale ještě mě napadlo pro proudění vody, když je vypnutý motor a ty stisknes na panelu topení tlačítko "rest" ( snad se to jmenuje rest)

T5 - příhřev motoru 09. led 2023 06:46 #208174

• alvr
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zajima me to hlavne z pohledu, zda to cerpadlo mohu manualne vypnout, pokud budu mit Webasto nucene taky vypnute, pokud tedy nema nejakou jinou dulezitou funkci, krom te, ze zene vodu akorat do zadniho topeni.
Druha vec je, ze i kdyz je Webasto vypnute (venkovni teplota nad 5C), tak cerpadlo za nejakych podminek taky jede a pripada mi, ze to hodne ochlazuje teplotu motoru. Ma problem se zahrat na provozni teplotu 90C, kdyz to nekdy "zbytecne" honi pod celym autem.

Vygenerováno za 0.138 sekund

Login