Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Něco o topení Webasto

Něco o topení Webasto 12. pro 2023 19:36 #210467

• Lazzo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Po dvoch rokoch, čo mám auto som si všimol aj ja onú nálepku na dverách. Ale nikde žiadne ovládanie, takže asi len dohrev ☹️. Bol by som rad, keby sa mi to podarilo oživiť ako normálne kúrenie, aj keby len na 30 minút
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Něco o topení Webasto 20. pro 2023 12:56 #210515

Ahojte,

mám prosbu snažím se dát do provozu originál Webasto v T5 multivanu r.v.2004 128KW. všechny chyby jsem odmazal, bylo
zablokované kvůli nedostatku paliva. Ale pak tam vyskočila trvalá chyba a to
01233 - Chlazení motoru blokovací ventil pro vytápění (N279)
007 - Zkrat na kostru.
Nevíte, kde bych ten ventil našel a co bych měl prověřit?

Předem moc děkuji

S pozdravem

Vláďa

Něco o topení Webasto 20. pro 2023 19:11 #210517

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 213
Podle me je ventil N279 ten, ktery je na prepazce mezi motorem a kabinou (v motorovem prostoru) a vedou do nej hadice chl. kapaliny, protoze tim se jakoby pripojuje ten okruh webasta.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Něco o topení Webasto 20. pro 2023 19:24 #210519

covex napsal: Podle me je ventil N279 ten, ktery je na prepazce mezi motorem a kabinou (v motorovem prostoru) a vedou do nej hadice chl. kapaliny, protoze tim se jakoby pripojuje ten okruh webasta.

díky moc za radu

Naposledy změněno: od nuninek1249.

Něco o topení Webasto 13. čen 2024 21:54 #211333

Ahoj, snad třeba někdo pomůže. Pokud to tady někde je, a já sem to nenašel, tak se omlouvám. Sem trochu v časovém presu a trochu taky auto analfabet.
Mám T5 Calfironie 2012 - mám tam horkovzduch Webasto. Raději ještě přikládám co je na dveřích, pokud se pletu.

Celou dobu vše fungovalo v pohodě a dnes jsem si všiml, že auto zaparkované hučí. Zjistil sem, že stále běží právě to topení a ventilátor pod autem. Zkoušel sem vypnout dálkou, přenastavit vše v tom ovládacím panelu a nic. Pomohlo jen vypojit baterku, která tedy už byla docela vysosaná. Pak sem přišel na to, že to je pojistka 29 v centrálním sloupku a tu sem vyndal, tím se to vyplo.

Jenže jak dál. V pondělí odjíždím do Řecka. Nepředpokládám, že budu potřebovat topení a budu rád když furt nepoběží, ale rád bych to doladil. Díky moc za rady.

Nic sem na topení neměnil. Jen teď bohužel auto muselo dostat GO motoru, takže nový polomotor a dával se tam chladič oleje, ale to myslím s tím nijak nesouvisí.

Co se tam zatím během pár minut vyčetl někdo píše řídící jednotka, někde zase senzor a filtr kvality vzduchu (nějaké cizí fórum). Budu rád za každou radu. Předem díly
Přílohy:

Něco o topení Webasto 14. čen 2024 08:44 #211334

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 213
No podle stitku nemas horkovzduch webasto ale eberspacher - takze otazka je, delal to opravdu horkovzduch nebo to delalo webasto thermo top c (prihrev, pripadne nezavisle vodni topeni?). Protoze u webasto je to velmi typicky priznak - RJ je v haji, je pak poterba vytahnout pojistku 40A pod sedadlem ridice. Topeni v pripade poruchy RJ nebezi, jen huci vetrak privodu vzduchu a vybije baterku. Pokud vyndas pojistku topeni odpojis a i treba motor se bude zahrivat pomaleji.

Nevim zda to same dela Eberspacher, to jsem po pravde neslysel, protoze jich je podstatne min,ale mozny to je.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Vygenerováno za 0.225 sekund

Login