Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 07. říj 2015 06:04 #159397

• nuk30
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
ahoj mám pár dotazů pročítám si to tady ale není mi to jasný... mám t5 s příhřevem s manu klimou. sehnal jsem si jednotku + dálkový ovladač originál VW T90 co všechno ješte budu potřebovat ? ( jestli to dobře chápu tak dvě krabičky jednu na spuštění bufíku druhou na větrák topení.. ) zvládnu montáž sám ? na kolik tyto dvě věci vyjdou ? není nějaká změna ve vývoji třeba že by jedna krabička uměla obojí díky za info..
T5 LONG shuttle
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od nuk30.

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 07. říj 2015 08:29 #159400

• jimi_91
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 20
Ahoj,
Protože máš manuální klimu, tak potřebuješ jen jednotku s ovladačem. Zbytek už je jen o zapojení. V příloze máš schemata a v PDF popisky.

VW Transporter T5 SHUTTLE 2.5 TDI 96 kW

Naposledy změněno: od Sindeon VW.

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 07. říj 2015 08:35 #159401

• jimi_91
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 20
Nebo pokud to chceš jednoduší, tak si dokup tuhle kabelovou sadu a k tomu zapojíš i ten ovladač

Přílohy:

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 07. říj 2015 12:56 #159404

• smrk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Zdravím, mám bufíka předělanýho na nez. top.
Klimu nemám, respektive mám manuální - momentalne mimo provoz.

Je mozny, ze bufik muze jet jen hodinu a pak se sam vypne ? myslel jsem, ze toto se tyka jen automaticke klimy , hodin u stropu.....

Transporter T5 2,5tdi 96kw 2004
VW Passat 1,9tdi 2001
Poděkovali: jimi_91

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 07. říj 2015 16:51 #159409

• jimi_91
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 20
Je to dané jednotkou přímo v NZ. Je ale více druhů jednotek a některé umí myslím i 180 min ( snad teď nekecám).

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 07. říj 2015 19:20 #159412

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Do roku 2005 uměla jednotka 40 minut hodinky 30 minut
Od roku víš umí jednotka 130 minut a hodinky 120 minut
Tech 10 minut je na vyvětrání a schlazeni

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 07. říj 2015 23:13 #159416

• smrk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
jj, 40 minut, to bude ono... jsem si rikal ze jsem blbe hlidal cas, ze je to divny aby to byla necela hodina.... tak asi fakt tech 40 min.
pak me teda napada jediny reseni.... nejakej "casovac, kterej by to na 35 minut pustil, pak treba na 15 min pauza a zas zapl na dalsich 45 min, atd...

VW Passat 1,9tdi 2001

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 10. říj 2015 06:47 #159449

• Laci
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Dobrý večer.
Mám origo príhrev a teplovzdušné kúrenie, ktoré je ovládané origo hodinami v strope.
Mám v pláne kúpiť prestavbovú sadu na nezávislé kúrenie a otázka znie: je možné ovládať obidve kúrenia origo hodinami a ak áno viete mi poradiť, čo ešte dorobiť.
Ďakujem.
T5 Caravelle 128kw
Landrover Discovery 2
Ford Focus 1.8tdci

Naposledy změněno: od Laci.

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 04. led 2016 20:15 #161683

• Laci
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Moja otázka je stále aktuálna...
T5 Caravelle 128kw
Landrover Discovery 2
Ford Focus 1.8tdci

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 05. led 2016 03:09 #161689

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Musíš vyměnit jednotku na topení a natahat elektriku
Poděkovali: Laci

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 05. led 2016 12:18 #161696

• smrk
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
tak jsem vypozoroval, ze asi ani neni potreba nejaka "pauza" před opětovným zapnutím (viz muj předchozí příspěvek)...
...bufík topí, přepínačem vypnu, necham doběhnout, vyfoukat a pak zas zapnu a jede dále .... ale i tak to tedy vypada na řešení časovým spínačem/vypínačem .... nebo víte někdo o jiném řešení ?...

VW Passat 1,9tdi 2001

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 05. led 2016 16:06 #161705

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Ano takhle to můžeš pouštět dokola dokud ti nedojde nafta ⛽ nebo baterka

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 05. led 2016 16:44 #161706

Ahoj,

sháním nějakou dobrou duši, kdo se mi koukne na nefunkční příhřev v Praze? O TDIChipovi, vím, ale Beroun už je pro mě bohužel trochu z ruky....

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 05. led 2016 17:31 #161709

• rstd
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 52
Zavolej mi 602 644 655

Přestavba příhřevu motoru na nezávislé topení - řešení 26. lis 2016 22:29 #172066

• 1920
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Dneska prestavba svepomoci, pri zapojeni zapojen i vypinac pro automatiku pro kratke starty. Pár postřehů pro ty, kteří se do toho pustí také po vlastní ose :

1) cena přestavby je přímo úměrná ceně, za kterou koupíte ovládání k bufíku. Já sehnal hodiny za 1000 CZK, které budu ovládat přes GSM. Kabeláž i pro automatické vypínání cca kolem 200 CZK. Pokud budete chtít GSM stačí starý telefon, arduino čí nějaký GSM přijímač. Ale s tím už si musíte trochu pohrát. Jinak zapojení pro manuální spouštění je velice jednoduché jen časově může být náročné v závislosti na tom jak moc se vyznáte a taky jestli máte auto na heveru nebo pěkně zvednuté... Z webasto hodin 1533 stačí Wbus pin připojit přímo do datového konektoru 1(X1) bufíku. Pozor připravte si dutinku do konektoru, jinak budete hledat co tam dát jiného jako já. Tot vše pro manuální spouštění z hodin.

2) pokud budete chtít zapojit i ofuk předního okna a máte manuální klimu je třeba zahrnout další relátko a zapojit dle schématu viz příloha

3)zapojení vypínání automatického spouštění zvládne podle mě taky každý, nejhorší je asi vypinování pojistkového kontaktu, které dalo zabrat, chce to asi grif...

Jedina vec nad kterou jeste premyslim je jak bufik vlastne startuje. Je mi jasny, že se zapne automaticky kdyz je venkovni teplota cca pod 8C a teplota vody motoru pod cca 80. Ale jeste tam musi byt nejaky impuls po zapnuti motoru či něco, protoze na pojistku 29B z ktere je napajen je privedeno stale napeti, tzn takhle by bezel porad, pokud by se splnily podminky, ktere jsem popsal a to i bez chodu motoru.
Nevite nekdo jak to doopravdy pracuje ? Premyslim totiz jak zapojit rele na odpojeni automatiky, jestli bufik odpojit hned nebo az po otoceni klice.
DIKEC

Přílohy:
Poděkovali: happy

Vygenerováno za 0.252 sekund

Login