Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Jake nazavisle topeni ???

Jake nazavisle topeni ??? 02. led 2012 20:56 #86866

• T5HI
  • Avatar uživatele T5HI Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Chci T5 HIGHLINE BITDI 4MOTION, max 1 rok stary, ale nemuzu sehnat s horkovzdusnym nez. topenim.

Jaky je vubec rozdil mezi vodnim a horkovzduchem?

Predpokladam, ze si kazde rano pul hodiny pred vyjetim vytopim auto. Dal bych byl rad, pokud by se dalo vytapet i pres noc v pripade, ze bude potreba v nem nouzove s rodinou prespat.

Staci k tomuto ucelu pouze vodni??? Bylo mi receno, ze vodni se po par minutach vypina, takze topeni pres noc nepripada v uvahu.

Spalena nafta ani trapeni baterky me nevadi.

Nechci dodelavat topeni dodatecne, zajimame pouze originalni reseni.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Jake nazavisle topeni ??? 02. led 2012 21:20 #86875

• M.Z.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Teplovzduchů origo bude jako šafránu, to bude těžké hledání, drtivá většina jsou vodníci. Asi to budeš muset přehodnotit a dodělat dodatečně.
Na spaní jednou za čas, bude stačit i vodní, max. to jednou za noc nastartuješ. Já takhle bufíkoval cca 6h skoro v kuse, jednou mezitím nastartoval a chytlo to normálně, sicew to bylo v Sharanu, ale to je fuk.

Jake nazavisle topeni ??? 02. led 2012 23:03 #86893

• gjura
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
T5HI\n

Chci T5 HIGHLINE BITDI 4MOTION, max 1 rok stary, ale nemuzu sehnat s horkovzdusnym nez. topenim.

Jseš si jist tímto vozem? :mrgreen: Nechceš raději T4?

Jinak si to nech dodělat není v tom problem.Horkovzduch je OK.

Jura

VW T5 Tamagoči 2006 (výbava Spartan)
Šfelicie D Bobina

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 11:12 #86932

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Jura: Tohle bylo trapné už v roce 2003,nyní je 2012.
Vodník je skvělý na příhřev,nebo na rozmrazení skel a předehřev motoru,tj ranní starty.

Na spaní ale jedině vzduch a nebo plyn.

Takže ideál je příhřev s hodinama na ranní starty včetně vzduchu na termostat na spaní :)
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 14:12 #86947

• T5HI
  • Avatar uživatele T5HI Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Auto1: Jaky je vas nazor na dodatecne dodelani horkovzduchu? Priblizna cena za kvalitni bezporuchovy horkovzduch vcetne montaze ???

Mate zkusenost, na jakou vzdalenost funguje dalkove ovladani na to vodni topeni? (jestli mi to pujde pustit z domu).

Jak dlouho asi vydrzi topit origo vodni topeni u Multivana, nez vypne kvuli baterce ???

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 15:10 #86951

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Jakmile už jednou vodní topení běží, tak kvůli baterce nevypne, vycucá ji. Pouze při startu ŘJ topení kontroluje napětí akumulátoru. Pak už ne............ Topení by vyplo pouze pokud bude málo nafty.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 15:51 #86954

Nema to teplovzdusne kurenie v T5 aj predhrev motora?

Toto je napisane v cenniku "Nezávislé teplovzdušné kúrenie s časovačom a predhrevom motoru" ...
VW T5 GP 2011

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 16:15 #86955

• Seikel
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 8
Já v roce 2008 taky přemýšlel jestli vzduch nebo vodní .. pak jsem po zralé úvaze objednal vodní ... v zimě ho pouštím v podstatě každý den, ráno než vyvenčím psíky nebo když spěchám, tak než absolvuji ranní koupelnu ... tak mám odmražená (odmlžená) skla, v krabici je teploučko, motor neni zmrzlý, takže se do provozní teploty dostane za pár minut ... spokojenost ... teplovzduch bych bral když bych plánoval v autě pravidelně spát např. víkend co víkend i v chladných měsících ... BTW. na clubové zabíječce jsem na teplovzduch trochu vzpomínal :mrgreen: ... ale na občasný přespání párkrát do roka vodník stačí ... moje hodiny tuším nedovolí jet bufikoví déle než 2 hod. .. potom se vypne ... když je mi chládek tak si zas dálkáčem přitopím dalších 120n min. ... ani nelezu z pod_peřiny :) ... dosah dálkáče nemám odzkoušenej, ale 100 metrů to bude určitě ... navíc je fajn ta zpětná kontrolka na ovladači že ověříš jestli k sepnutí došlo nebo ne ... s tím vybitím baterie jak píše Láďa je to myslím jen u neudržovaných aut ... pokud má baterká na mále, tak se nemůžeš divit ... já s opakovaných pouštěním bufíka celou noc neměl problém .. ráno start bez problému ... akorát, když je myslím nafta na rezervě, tak se bufík nepustí, neověřoval jsem to, ale párkrát jsem se už vypekl, že se bufík nerozjel a vždy jsem zjistil že mám málo nafty a že to "asi" bude tím ... hlouběji jsem nepátral ...
T5 Multivan 2008, 128 kW, 4Motion SEIKEL - "balonek"
T5 Caravelle 2005, 151 kW/455 Nm - "motorka" - prodáno
T4 1998 2.5 TDI 75 kW - long poloplech
T4 1999 2.4D - třístranný sklápeč - prodáno
.
TenDýmIgnoruj
A-team

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 17:31 #86959

• Kamca
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Já mám zase jine dilema, mám horkovzduch i vodní topení :D a kolikrát uvažuji co zapnout.Každopádně vodní je super v zimě pro motor,start a občasné přitopení v chladných jarních měsících a horkovzduch je taky super a hodí se spíš pro dlouhodobé přebývání ,spaní v autě. Každopádně toto byly hlavní priority při koupi auta.Dodatečná montáž přináší kolikrát jistá úskalí. Ovládání jsem měl u bývalého vozu od firmy Jablotron nebyl problém zapnout na cca 30m jestli chceš větší dosah,tak použij GSM modul.
132kW BiTDI 4 motion,DYNAUDIO,W ebasto,

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 18:47 #86963

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
T5HI: Neodpovím zcela přesně,nemontuji bufíky,ale mnoho let je používám,takže přibližně tomu je takto nějak:

Dodatečne dodelani horkovzduchu: od 8tis za nějaký starý bufík včetně montáže u franty odvedle na tlačítko,nový horkovzduch okolo 20-35tis dle typu,značky a výkonu,jorkovzduch stačí 2-4kW na auto velikosti Téčka. Staré bufíky někdy stačí zrepasovat za 2-3tis a běží zase 5let OK,ale mnohdy zlobí jednotky a polovina dalších komponent,což je polovina ceny nového bufíku,jak kdy dle typu a stavu.Pozor,vodní bufík musí mít 5kW nebo víc,má horší účinnost.

Dosah dálky je různý dle typu,dle umístění antény při montáži a dle prostoru od 50m po několik km u rádiového a GSM funfuje i na druhém konci evropy (Pokud tam je signál)
Já používal dlouho Eberspacher dálkáč s časovacími hodinami na displayi (cca9000kč jen vysílač) a tak jsem viděl na displayi,že je v autě mínus 10stupňů,tak jsem zapl dálkově bufík a čekal,až tam bude snesitelně,až jsem viděl,že tam je fajn,tak jsem jel.
Nebo nevíš,kdy vyjedeš,tak nic nečasuješ,a po obědě ve 12h si dáš pivo,čili víš,že za 2h jsi střízlivý,tak tím dálkáčem načasuješ po obědě,aby auto od 13h topilo a ve 14 máš v autě saunu. Nemusíš chodit do auta nic nastavovat. A nebo jsou levné dálkáče za třetinu ceny,a ty umí on/off na dálku.Někdo tvrdí,že originál dálkové VW (nikoliv Webasto,byť to je k nerozeznání) má rádio s dosahem 2-3km,to netuším,zda je pravdou,protože když jsem takové auto měl,tak to šlo jen asi 30m,ale to bylo přes několik zdí a patrně byla špatná baterka ve vysílači...

Multivan+100Ah aku a nezávislý 5kW vodník= asi 4x1h topení,pak musíš nastartovat,abys dobil aku.
T5+100Ah aku a nezávislý horkovzduch 3kW=asi 6x1h topení,pak nastartovat a dobít.

4x1h poměrně běžně zcela stačí, znamená to,že přijedeš v 22h do kempu,máš auto vyhřáté,když je venku +5 tak do 00:00h máš v autě teplo a máš nastaveno,aby bufík třeba hodinku topil na malý výkon a hodinku netopil,ale v noci už je třeba -3 takže topíš od 1do2 pak od 3 do 4 pak od 5 do 6 pak od 7 do 8 a ráno jsi vyspaný tak dokonale,že můžeš jet zase 1000km bez kafe a redbullů.

Pokud máš 100Ah+trakční aku,tak máš +50% doby na topení řekněme.Lze ty doby i ještě překročit o jeden dva cykly,ale pak Ti aku při častějším provozu po roce umře.

Ten horkovzduch je dobrý na časté spaní,na přespání 5x ročně vodník stačí bohatě a vodník bývá často napojen na ventil,který reguluje vyhřívání motoru,a pouští pak více tepla do kabiny-ale někdo to má otevřené a zbytečně ohřívá již teplý motor a v kabině mu je brzy zima.Ten ventil lze objednat u VW jako ND.Horkovzduch je bomba v zimě,protože když je -15,tak sotva vypne vodník a máš v kabině +25,tak stejně za pár minut cítíš zimu a ten vodník má velký odběr,a aku v mrazech strácí asi půl kapacity,takže přespat v zimě vyžaduje dobíjet aku třeba co 3h,jinak auto nenatočíš. Pokud máš druhou trakční aku,tak třeba co 4h a když máš horkovzduch,tak co 5h a horkovzduch s druhou aku co 6h.
Termostat teploty v kabině je s montáží asi 2500kč,výborná věc,bufík zapne a vypne dle toho,jak si zadáš teplotu v kabině.
Vše je přibližné pro představu uživatele,co se na to ptal jako laik,nemám to naměřeno stopkama :)
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Naposledy změněno: od Auto1.

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 18:57 #86964

• M.Z.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mám pocit, že dosah ovládání na volném prostranství, by měl být okolo 500m. Pokud je v cestě barák apod. tak asi 100m. Mě to z domu vycházelo tak tak, musel jsem se ve 4. patře pořádně vyklonit :mrgreen:
Pokud se nechá dodělat u profíka, není v tom problém. Do staršího bych nešel, pokud není ověřeně v pořádku, jinak zbudou oči pro pláč.

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 19:18 #86965

• Kamca
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
přesně tak u origo ovladače píšou v návodu dosah na volném prostranství 600m nakolik je to pravda nevím neměřil jsem. Teď jsme na firmě montovali horkovzduch Breeze-čechiš byl cenově nejdostupnější a musím říct,žebych příště raději připlatil a koupil Webasto nebo Ebra.V multíkovi mám Ebra a funkčně je podstatně lepší!

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 19:31 #86967

ty vypocty se me nejak nezdaji, vzduch 3,5kw ma spotrebu pri plnem vykonu cca 40W, cca 3,3A za hodinu, pokud mam baterii 100Ah, vyuzivam pouze 50% tedy 50 / 3,3 je 15hodin.
Ale teplovzduch nebezi nikdy celou noc na plny vykon, to by bylo jako v saune.

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 19:34 #86968

• Kamca
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
počítáš správně v pohodě by topil celý den :)

Jake nazavisle topeni ??? 03. led 2012 20:52 #86981

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Warniger.
Já to několik let takto používám,ale ty jsi spočítal,že to tak není :)
Teorie a praxe je rozdíl...Neříkám,že to je zcela přesně,ale zásadní je,že aku bys neměl dlouhodobě častokrát vybíjet pod řekněme 50% kapacity přibližně...
Někdo má aku 74 někdo 110 někdo 110+50,někdo má ve speciálu v součtu 300Ah,takže je to různé u každého individuálně...
Jednak jestli poběží celý den,tak aku se hlubokým vybíjením nenávratně snižuje kapacita,kterou už nikdy neobnovíš,a za chvíli máš aku,s tak malou kapacitou,že když stojíš pár dní v mrazech tak nenastartuješ.
Navíc startér pětiválce potřebuje mnoho šťávy na starty,než čtyřválce,atd...
Vodník potřebuje ještě napájet klimatronic,větrák,vodní pumpu,nabíječky mobilů,atd...
Praxe je jinde,jde to,ale až budeš pátý rok kupovat pátou aku,tak to pochopíš.

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.177 sekund

Login