Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Odstřikovače a stěrače předního skla

Odstřikovače a stěrače předního skla 03. pro 2010 20:04 #56922

• gjura
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj všem,
konečně jsem našel nějaké téma o stěračích tak to písnu sem.
Předevčírem jse mi stalo to,že jsem omylem při startování zavadil o páčku stěračů a spustil je.Jenomže ty byli solidně přimrzlí a tak se ani nehnuli.Po odlepení a očištění se začali pohybovat,ale pouze o několik centimetrů sem-tam.A při každém startování se stěrače svévolně pokouší o ten sám pohyb leč bez mé inicializace brdíčkem.Nevíte náhodou.......nesetkali jste se s tím..........nestalo se vám to taky?
Kdyby někdo věděl poradte mi prosím jak to rozpohybovat, samozřejmě návod pro kutila domácího.
Díky Jura
VW T5 Tamagoči 2006 (výbava Spartan)
Šfelicie D Bobina

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Odstřikovače a stěrače předního skla 04. pro 2010 17:20 #56968

Asi se Ti protočilo ramínko stěrače oproti hřídelce, zkus stěrače odklopit a pak je zapni a uvidíš jaké mají pohyby.Nápravu pak uděláš jednoduše povolíš matku na ramínku stěrače pak povytáhneš (sundáš) rameno stěrače a nastavíš
Transporter T4 2,4D (1991), kempingová vestavba, GO motoru, GO podvozku, nový modrý lak, trubkový nárazník, pracuje se na webastu ;-)

Naposledy změněno: od karlosVW. Důvod: CITACE se používá jen pro starší příspěvek.....

Odstřikovače a stěrače předního skla 04. pro 2010 17:37 #56969

• gjura
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak už jsem na to přišel,právě jsem se vrátil z venku a zmrzlé jak exkrement.
Zadřela se hřidel levého stěrače což by ještě nebylo tak hrozné,kdyby se celý ten komplet hřídel+futro neulomilo těsně u té tyčky co to vše drží po hromadě(ty soudruzi z PL to mají tak srandovně vymyšlený).Takže jsem to rohýbal,promazal a jako správný kutil instalatér s použitím Cu trubky 22mm doslova vytepal další pouzdro kolem té tyčky a čepu.Vše jsem prošrouboval a snýtoval,a světe div se ono to ke všemu jěště funguje(lidová tvořivost je bezmezná).Jenom nevím jak dlouho takže od pondělka musím začít schánět ten ulomený vehement,jen jsem zvědav kolik stojí nový.Takže už jsme zase v provozu zatím d:_( .
VW T5 Tamagoči 2006 (výbava Spartan)
Šfelicie D Bobina

Odstřikovače a stěrače předního skla 02. úno 2012 18:41 #89754

• eviz
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 45
Tak dneska u kapoty praskla hadička/husí krk/,tudíž jsem koupil obyčejnou ,nahřál přesunul přes husí krk a vsadil taky zpětný ventil a už to stříká hned :-"
Pavel

Odstřikovače a stěrače předního skla 02. úno 2012 21:28 #89791

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
ten zpětný ventil je instalován kde,a nevíš číslo dílu? Mi než ostřikovač ostříkne sklo,tak stěrače stihnou nasucho odřít sklo.
Chtělo by to nějaký zpožďovač zapnutí stěračů aby to stihly ostřikovače navlhčit.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Odstřikovače a stěrače předního skla 02. úno 2012 23:50 #89824

• eviz
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 45
Zpětný ventil tam není koupil jsem v autodílech za 26 Kč
Pavel

Odstřikovače a stěrače předního skla 03. úno 2012 09:29 #89851

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22

karlosVW napsal: mě to maká jak má...nejdřív ostřik a pak následuje setření....je to minimální prodleva,ale je tam.Myslím,že bud tam mám nějaký zpětný ventil nebo je zabudovaný už přímo do čerpadla

:o To chci taky. Všechny auta skupiny VW s Can 2.0 to zpoždění umí a my v T5 ho nemáme? A Ty ho máš? Možná se chce podívat do etky,jestli mají auta třeba v roce 2004 a 2008 stejné číslo dílu toho čerpadla... Já myslím,že přímo to čerpadlo může mít nějaký zpožďovač,ne? A my,co ho nemáme,je to složité vymyslet? Dát tam do série mezi auto a motorek nějaký element,který to zpoždění provede? Nějaká elektrosoučástka,nebo já nevím co,elektrikáři,nic Vás nenapadá?Něco,jako se kdysi domontovávalo jako zpožďovač osvětlení kabiny,neříkejte,že to je tak složité vymyslet.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Odstřikovače a stěrače předního skla 05. kvě 2012 08:43 #97061

eviz napsal: Tak dneska u kapoty praskla hadička/husí krk/,tudíž jsem koupil obyčejnou ,nahřál přesunul přes husí krk a vsadil taky zpětný ventil a už to stříká hned :-"

mohl bys hodit foto,hadička se mi zlomila přesně v ohybu tak přemýšlím jak to spravit,soudruzi asi někde udělali chybu.Dík
Transporter T5 2,5 TDI 96kW r.08

Re:Odstřikovače a stěrače předního skla 31. pro 2015 14:05 #161599

• bazilisak
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Tak už mi taky praskla hadička u přední kapoty, což mě překvapilo,je to asi druhá závada na mé T5 ... za 3 roky ...

Odesláno z mého SM-G361F pomocí Tapatalk
foto zde : http://mapurka.rajce.idnes.cz/VW_Multiv ... _4_Motion/
T5 Multivan TDI 4Motion
Škoda octavia 66 kw

Odstřikovače a stěrače předního skla 31. pro 2015 14:12 #161600

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Nejvyšší čas to prodat....................... :cheer: :cheer:
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Odstřikovače a stěrače předního skla 15. pro 2021 18:24 #204539

• WIK
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Zdravím, už ,,dlouho,, jsem nic na mé T5 neměl, ale ted´ se stalo následné. Začíná mrznouti a ták, musím dolíti do nádoby pro ostřikování stěračů ,, nemrznoucí kapalinku,, . Otevřu ,,modrou,, klapku- a dolévám do - 20st.C . Ca. po vylití třetinky z 5 l. kanistříku , crčí zespodka u kola tekutinka na zem. Docela překvapení, ánšto ještě moc nemrzlo -otázečka je, co to může býti..... Napadá mne asi prasklá trubička , nebo nádrž na tekutinu . Otázka zní, jak se co ,,nejlépe,, a pohodlně- dostati k ev. poškozenému místu. Jsem sic v letech a nemohu se moc ,,povalovati,, pod autem. Díky za ev. rady od kolegů. V servisu plno. Díky , klubák m WIK.

Odstřikovače a stěrače předního skla 15. pro 2021 21:39 #204542

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 215
Nelam si s tim hlavu - to je prepad z nadrzky ostrikovace. Ve VW totiz zrejme nevymysleli jak udelat dostupnou indikaci ze je nadobka plna, tak to vyresili tak, ze kdyz ti to zacne tect na boty tak si toho vsimnes a prestanes to tam lejt.

EDIT: Sem na to koukal a mozna ze to opravdu je nejaka zavada, me to delat to same, ale kdyz se ti tam vejde 5l bez toho aby to teklo, tak to mas jedno, cerpadlo je dole a vic se do te nadrzky stejne nevejde. Resp. normalne ma objem 3.7l, s ostrikovaci svetlometu 5l.
Dostat se tam lze po odmnotovani podbehu pred prednim kolem, resp. jeho odsroubovani dole a odchlipnuti, at ho nesundavas cely.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Naposledy změněno: od covex.

Odstřikovače a stěrače předního skla 26. bře 2022 16:40 #205656

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Nadrzka taky vymenena, praskla, bohuzel nejakym tukancem do narazniku. Takze se VW omlouvam, ale stejne nevim jak jinak poznat, ze je nadobka plna, nez ze clovek doleje hrdlo az nahoru. :) Uvazoval jsem ze ji svarim/zalaminuju, ale za 1300,- se s tim nema cenu parat, stejne se musi vyndat.

Odstřikovače a stěrače předního skla 22. kvě 2023 13:09 #209273

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
U me klasicky po zime odesel plastovy zpetny ventilek pridany do hadicky ostrikovacu (zrejme proste i pres nemrznouci smes to zmrzne... nevim). Kazdopadne ventilky uz se nevyrabi, nejdou sehnat, posledni kusy jsou jen ruzne po skladech prodejcu dilu. Takze budeme zase stirat na sucho.

Naposledy změněno: od covex.

Odstřikovače a stěrače předního skla 25. kvě 2023 18:05 #209310

Nejseš sám,já už rok dělám tu hadičku v ohybu. Skončil jsem tím, že nevidím dovnitř kapoty na spoj s tryskou. Chci to tam odpojit.

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.171 sekund

Login