Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Výměna světel

Výměna světel 21. říj 2020 21:00 #199607

• ladenka
  • Avatar uživatele ladenka Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, načetla jsem si některá témata i z T5, prohledávám internet, přesto bych se ráda zeptala, kdo jste jak vyřešil výměnu světel u T6.
Konečně jsme se dočkali a máme našeho Bělouše :) T6 long, 110 KW, 4motion. Nechceme živit 3 auta, tak s ním jezdím i s jakožto rodinným autem, aby nám jen nesmrděl v garáži čekajíce na výlety.
Tím pádem je to moje záležitost, jak si ho upravím a vymazlím. Ale upřímně, nejsem žádný automechanik, ani člověk, co o těchto autech ví všechno.
Obracím se na všechny, kteří si u Téčka měnili světla za cokoliv jiného, než je tam dáno z výroby. Tyhle halogeny jednak nevypadají nijak impozantně, za druhé při dešti není vidět prakticky vůbec nic.
Hledám elegantní řešení, které bude ale zároveň ekonomické, mám tím na mysli, že skutečně nechci kupovat jedno LED světlo za 11.000 Kč + práce apod. Kdo jste, prosím, jak vyřešil?
Nedohledala jsem, jak vypadají např. světla z Multivanu (předpokládám, že bude kompatibilita i s T5kama). Jde mi o to, aby ta světla prostě nevypadala jako na obrázku :), lépe svítila a nestála majlant.
Žádný požadavek na LED, xenony, bixenony ze mě nedostanete. To auto je dokonalý, ale ta světla mi přijdou jak z pravěku.
Díky moc!
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výměna světel 21. říj 2020 21:12 #199608

• ladenka
  • Avatar uživatele ladenka Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Prosím o konkrétní řešení.

Výměna světel 21. říj 2020 22:58 #199612

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 225
Bohuzel svetlomety jsou presne to cim se jednotlive modely lisi a nemyslim, ze jsou z T5 kompatibilni, stejne tak je jiny svetlomet na T6.1 a to nemluvim o moznych problemech s nekompatibilnimi konektory. Pro T6 podle me ani jina lepsi alternativa nez LED neexistuje, proste bud halogen nebo LED, resp. je spousta svetlometu s LED denim svicenim apod, ale LED projektoru moc nebude.

Ty fotky vypadaji az podezrele zle, fakt to sviti normalne tak jak ma? Co tam je za zarovky? Nedal tam nedo neco co tam nepatri?
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Výměna světel 22. říj 2020 09:10 #199616

• silvervan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 42
Varianty jsou 3
- dát tam Osram Nightbreaker - to jsou asi nejlepší homologované žárovky
- vyměnit za origo LED - to bude stát ale nesmysl
- dát do stávajících světel LEDky - ale ty nemají homologaci a mohl by být v budoucnu problém

Jen můj názor, nemyslím si, že by světla na T6 svítila nějak špatně, samozřejmě jsou to pořád halogeny, ale ta parabola je dost velká.
T6 Multivan 2,0 TDI 146kW DSG 4M - Německý plnokrevník ze stáje Highline edition
Eifelland Holiday 460TK 2001
Harley-Davidson Sportster XL1200C

TCCT - Transporterclub Caravan Team
A-team (Almara team)

Výměna světel 19. led 2021 20:56 #200767

čus, mám v T6 paraboly z H4 a svítilo to uplně na nic - uplný pravěk nechapu že si soudruzi z reichu vubec dovolí takový shit. No je to v zaruce a dotaz v autorizovaném servisu na výměnu za full LED více jak 100 000,-kč !!! Osram night breaker laser H4 v teto parabole tragedie (jinak jsou to supr zarovky napr v renaultu kangoo svitily skvele)
Nakonec jsem tam nacpal H4 led od osramu sada za 2,500kč svítí to super a neoslnuje (nikdo na mě nebliká) svítivost je stejná jako origo full LED co mám na Crafteru akorát jak to nemá optiku tak to nevykresluje předel mezi světlem a tmou jinak poho. Na technickou tam dam H4 a z bengama zatim bez problemu. Jedine co nejde zaklopit krytkou parabolu neb LED jsou delší.
A musi se vyndat baterka a kryt filtru saní, jinak se tam ledky nenasunou
Tak asi tak.
Poděkovali: Dan Pavelek

Naposledy změněno: od Krtek242.

Výměna světel 21. led 2021 09:27 #200784

No s těma H4 je to pěkná bludička, jsem rád že jsem si nechal při koupi auta poradit a objednal s autem aspoň světla s H7.
Světla s H7 můžu jen doporučit, svítí dost i s původními žárovkami. Kolik ale stojí a jestli jdou vyměnit za světla s H4 netuším.

Výměna světel 29. bře 2021 12:33 #201738

• klubo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11
H7 tam pasují bez problému, kabeláž zůstává akorát se překóduje v BCM aby nezhasínaly potkávačky když dáš dálkový. Cena ale dost vysoká na to, že to jsou furt jen halogeny, záleží za kolik seženeš ale kdyby byly za 5000 tak je to hodně levný, spíš za 8, nový kolem 6000/kus

LED originál kolem 50 tis (se vším všudy aby to nebyl bastl) a to se to nesmí kupovat ve VW, ale na bazoši, ebay a podobně

já jsem si na svojí T6 v roce 2016 koupil ty H7, tenkrát jsem je sehnal nový asi za 7000/pár, ale pozor po 5-ti letech a 100tis. km mám úplně vypálený paraboly a to ve tmě skoro nejezdím, většinou jen denní svícení, takže bych do toho už nešel, pokud teda něco, tak našetřit na LED a nebo nechat být jak je
T6.1 Caravelle 2021
T6 TSI plechovka 2019
ex T6 Kombi 2016
ex T5 GP Kombi 2011

Výměna světel 07. úno 2022 19:20 #205281

Ahoj Krtek242, nechal jsem si od tebe poradit a dneska pěkně šupnul LED Osram do T6. V garáži svítí krásně, zítra to zkusím na cestě....jediné co mě zarazilo, že teda krytka světla je pryč. Psal jsi to před rokem. Do světel se ti nepráší nebo jsi to nějak "ucpal"

Jo a ještě - možná blbý dotaz - jak jsi obešel "kontrolku vadné žárovky"? Odporem paralelně anebo SW úprava. Teda jestli je to vůbec možné.

Naposledy změněno: od Dan Pavelek.

Výměna světel 08. úno 2022 00:19 #205285

• svoon
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, ty jsi dal do halogenového světla místo h4 žárovky ledku?
Díky Ondřej

Výměna světel 08. úno 2022 10:46 #205289

jasné, byl to sice maličko souboj s místem, baterku jsem naštěstí jen uvilnil z pracky a posunul a už se to tam vešlo. A nalevo musel pryč kryt filtru vzduchu. Ten musí i při výměně obyč.žárovky, bo tam jsem ruky fakt nedal. Jen jak psal Krtek242 zadní kryt - zůstal doma :-)
Jak bude chvilka, pošlu fotku
Měj sa
Dan

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.100 sekund

Login