Ahoj,
pred tydnem jsem koupil Multivan T5 1,9 tdi 77kw, rok vyroby 2006, dovoz z Nemecka, koupe v Bazaru AutoTichy v Napajedlech.
Na aute je obuti rozmer 215/60 R 17. S timto obutim mi bazar udelal bez problemu tu prihlasovaci dovozni technickou a dostal jsem k autu jeste sadu zimnich pneu a disku. Auto sem bez problemu prihlasil na ceske znacky.
Letni gumy mam sjete tak jsem si rekl ze objednam nove a ejhle, divam se do velkeho TP a tam je uvedeny jediny povoleny rozmer pneu a to konkretne 215/ 65 R 16 C 102 H.
Byl jsem se pro jistotu zeptat na dopravce, kde jsem auto prihlasoval, jestli nahodou neopsali nejaky udaj z nemeckeho TP a v nemeckem TP je opravdu uvedeny pouze jeden rozmer (16 palcu).
Na magistratu me odkazali na ceskeho importera (Porche Ceska republika) at si u nich vyzadam nejaky dokument, ktery by umoznoval pouziti jineho rozmeru pneu a na zaklade ktereho by mi tuto moznost zapsali do velkeho TP.
Z porche Praha mi dneska prisla odpoved
"Dobrý den,
zažádejte si buď u německého prodejce vozu nabo na internetu:
coc.volkswagen-logistics.de
o tzv. COC list. V něm máte všechny schválené rozměry kol.
S pozdravem / Best regards
Přemysl Ryška
koordinátor homologací
"
Dival jsem se ten COC stoji 71 EUR, navic se obavam ze to bude stejny COC , ktery jsem dostal spolu s velkym nemeckym TP k autu.
Nevite co stim? Moc se mi nechce shanet 2 x komplet disky a kola, navic ty 16 palcove kola budou na tom multaku vypadat srandovne
Moc diik za odpoved