Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tazne zariadenie

Tazne zariadenie 13. bře 2022 20:27 #205505

Moc ti děkuji! Přesvědčil jsi mě, dám jí tam. Musím ještě nakoupit ty plastový blbince. Nejlíp je nahradit.
Ještě mě napadá rada ostatním, nárazník u kola drží 3 kovové vruty. Jeden je schovaný pod podběhem. Výšku koule mám 42 na střed, když sundám ty obří pneu, tak ještě -3cm. Měl jsi pravdu, auto líný. Ale ještě to jde. Nejvíc mě sere, když jedu z kopce na 4ku a chci si přibrzdit, tak je auto schopný podřadit až na dvojku. Trojku to tam pošle vždycky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Tazne zariadenie 13. bře 2022 21:02 #205506

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 225
Pokud myslis ty plastovy roztahovaci nyty 701867299 tak Romer ma jiny prumer, musel jsem koupit original. Jinak jsem si na ne udelal vytahovaci vidlicku (nekde jsem ji to fotil) - nevim jak se to ma vyndat dle VW ale ted uz mi to jde aniz bych je poskodil.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Tazne zariadenie 14. bře 2022 20:39 #205516

Asi jsi myslel Romix.
Zakolik je mají v originále?

Já do nich taky narval torx20 a vydlickou jsem držel přítlačný spodek,aby se netočil a vrch,aby se vysroubovaval. 4 dobrý a 4 nejsou. Možná je moc zima. Ten plast je hodně tvrdý. Stačilo by zvětšit díru pro ten "závit" . Je to stažený nakrev jakmile to celý strcis do ty dutinky.
Potom ještě potřebuju vějířky na krycí plechy výfuku. Mám je extrémně schnilý. Kdysi jsem je nahrazoval plastovou, ale už nevím, který auto je používá. Drzivali a tapec,tam kde není tolik hic bych je dal.
Jinak dnes boj s těmi senzory na parkování. Vystuha dobrý, ale pak tam dát nárazník a ty prostřední čidla byl hodinový boj.

Tazne zariadenie 20. bře 2022 14:00 #205567

Tak mám vše zapojený, ale nakodovat to neumím. Byl jsem rád že vidím u Erich jeager 748750 sady kódování přes vcds, který mám. A když to zkouším podle návodu tak je vše jinak.
Když kouknu na videa na YouTube tak Octavia nebo Golf 7 ,ale nedá se to brát vpotaz.
Na t5gp tam video není.
Výsledek zatím je, že když zapnu zapalování, tak mi svítí brzdové světla a auto jede jen na volnoběh. Plyn je mrtvý. Napíše to závadu spínače světel.
Tohle píše návod

Naposledy změněno: od Pavel4x4.

Tazne zariadenie 21. bře 2022 18:28 #205590

Další den zkoušení kódování a nejde mě to, už přestávám věřit, že to zvládnu a pomalu se budu ohlížet na pomoc. Ale stejně nevím,kdo Ericha jeagera umí naprogramovat do t5gp. Kdyby někdo věděl na koho se obrátit,budu rád.

Tazne zariadenie 21. bře 2022 20:21 #205594

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Jestli mas original VCDS zeptej se na podpore VCDS, je tam spoust lidi, kteri umej poradit.
Poděkovali: Pavel4x4

Tazne zariadenie 21. bře 2022 20:49 #205596

Napsal jsem na ross-tech.com forum to je ono?

Tazne zariadenie 21. bře 2022 21:07 #205597

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Jo, pripadne se zeptej www.erich-jaeger.com/en/service-support/customer-support
Jinak ta dokumentace od jaegera je tady:
www.erich-jaeger.com/fileadmin/import/me...tionGuide/748750.zip
jinak nabizej jeste "remote coding" www.erich-jaeger.com/en/service-support/...or-trailer-operation ale to je asi placene, nevim.

Tazne zariadenie 21. bře 2022 21:25 #205599

Na ross-techu mi řekl, že mám poslat auto-scan a nainstalovat standart verzi. Takže pokračuji zítra. Jdu napsat do Jaegru.
Podle návodu jsem postupoval, ale něco je špatně.
Naistaloval jsem v 19tce " 69 příves" to je mi jasný a vidim to na i všech videích na YT. Pak už není jasný nic :-) loding mi to píše že to nepodporuje...31347.
Login nevím kam psat,tak jsem to napsal do "bezpečné kodování" na jednom videu to tam psali taky i stejny číslo 31347. a tomu to i poradila bublina ,když do okínka kliknul.

Tazne zariadenie 22. bře 2022 13:10 #205612

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
Mas ceskou verzi ze.. ta se ani neaktualizuje, nainstaluj si anglickou primo od ross tech..

Tazne zariadenie 22. bře 2022 16:57 #205618

Už ji mám a pošlu mu auto-scan.
Volal jsem do Erich jeager. Jsou to Němci,ale v Kopřivnici mají taky závod. A dokonce tam je i uživatelská podpora. Takže mě paní, velice příjemná paní, řekla ať zkusím odpojit analogové spínání brzdového světla. Že by měla stačit Canova informace do krabičky Erich jeager. Takže to by vyřešilo jeden zásadní problém.(po zapnutí klíčku, svítí brzdové světla a kvůli tomu nereaguje plynový pedál jak má,jde na pár procent, sotva to jede a když to jede,tak to nezaradi automat dvojku; za pár metrů vyskočí hláška porucha motoru a bliká žhavení)
Kdo by chtěl opíšu hlášku závady.

S ross-techem pak vyřešit další programování.
Takže načtu teď závady a jdu to zkusit odpojit. Není to skvělý přístup,ale jde to. Svorkovnice má 70 kabelů, ale dobrý.
Díky Covexi za podporu!
Edit: odeslal jsem zprávu do Ross-techu.

Tazne zariadenie 22. bře 2022 20:11 #205624

v supevagu mám toto v nápověde
Při montáži nové řídicí jednotky (pokud nebyla taková jednotka ještě ve voze) je třeba ještě jednotku přihlásit do sítě CAN:

1. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou 19 diagnostické rozhraní datové sběrnice CAN.

2. Vyvolejte funkci (dlouhé) kódování.

3. Zaškrtněte volbu názvu nově vkládané jednotky (Navigace, Funkce přívěsu) a klikněte na Uložit změny.

4. Ukončete komunikaci s jednotkou.

Pokud takto přihlásíte do sítě CAN jednotku, která ve voze fyzicky není (zapojena), pak se vygeneruje příslušné chybové hlášení o tom, že tato jednotka chybí.

Poznámka:

Podobným způsobem můžete odhlásit řídicí jednotku, pokud ji z vozu demontujete bez náhrady.

a v centrálním elektronickým rozvodu 9
Kódové číslo se získá součtem jednotlivých funkcí:

+1 ... Vyhřívání zadního skla

+2 ... Přívěs

+4 ... Vnitřní světlo se svorkou S (aktivní/neaktivní)

+8 ... Vyhřívání čelního skla

+16 ... Střešní směrovka (existuje/neexistuje)

+32 ... Elektrické řízení spotřeby (aktivní/neaktivní)

+64 ... Vyhřívání vnějších zrcátek (osazeno/neosazeno)

+128 ... Vyhřívání vnějších zrcátek (s vyhříváním zadního skla/se svorkou L)

+256 ... Snímač deště (osazen/neosazen)

+512 ... Ostřikovače světlometů (osazen/neosazen)

+1024 ... Elektronické relé palivového čerpadla (aktivní/neaktivní)

Př.: vyhřívání zadního skla a přívěs: Správné kódování je 1 + 2 = 3
Wv Multivan t6
Vw Caravelle 1.9 TDi BRS (prodáno)

Tazne zariadenie 22. bře 2022 21:08 #205626

Ahoj, díky,že ses koukl, jsem vám kluci vděčný.Mám teď takový dilema. Je fajn,že firma Erich Jeager má pobočný zavod i u nás a májí snahu pomáhat.
Paní mě poradila, že bych měl ze svorkovnice zase odpojit překlemovaný spínač brzdového světla. že by možná stačilo,že jejich krabička"modul" dostává informace přes CAN že brzdíš a světla by tak měla funguvat digitální cestou.
dilema je v tom,jestli se to musí udělat nebo se to dá nakodovat. nic není jisté.
mužu to vyskoušet odpojit prední baterku, oddelat sedacku,odpojit druhou baterku, rozpojit svorkovnici a dát ji do puvodního stavu a vse zase zadelat a zapojit baterky a vyzkouset.
nebo zkoušet kodovat jestli se to nevykoduje samo..
ted k tvým radam
ja si také rikal, jestli ten jejich modul je načtený.nevím jak to poznám. muzu zkusit tvou první radu,kterou jsi vyčetl v supervagu. jestli tam taková odrážka vubec figuruje
a tva druha rada, neumim ji aplikovat. kam se má napsat 1+2? nestačí napsat jen +2? nechci nic nakodovat špatně

Tazne zariadenie 23. bře 2022 06:00 #205628

V supervagu i v jinych diagnostikach bys mel mit kodovani na to kdyz kliknes tak se ti zobrazi ciselna hodnota a to je to kodovani ty tam budes mit nejake cislo to si napises na papir nebo vyfotis a podle toho navodu vis si vypoctes kodovani a prebises to stavajici. Teoreticky ty bys mel pricist ke stavajicimu cislu +2 ale samozrejme jak zalezi jestli auto jednotku ma napojenou dobre i na canbus
Wv Multivan t6
Vw Caravelle 1.9 TDi BRS (prodáno)

Tazne zariadenie 23. bře 2022 06:07 #205629

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
Pokud kódování nerozumíš, tak by bylo rozumné auto dát někomu kdo tomu fakt rozumí. Ten člověk to bude mít za 10 minut hotový a ty se nebudeš trápit.
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

Vygenerováno za 0.132 sekund

Login