Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Topeni zadní T5

Topeni zadní T5 07. pro 2017 13:54 #181185

• Jerzy
  • Avatar uživatele Jerzy Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím všechny.Mam dotaz.Jezdim z VW T5 z roku 2005 128kw 4 motion long .Auto má klimou i topeni v zadní části.Klima ze střechy bohužel nefouká a když utopím ta to fouká jen na 4 z blatniku,ale ledový vzduch.V předu topí dobře. Nevíte někdo co by to mohlo být. Auto bylo dlouho zanedbavane Tak se snažím ho dostat opět do formy.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Jerzy.

Topeni zadní T5 07. pro 2017 17:48 #181188

Já teda vzadu nemám klimu, ale snad to nebude mít rozdíl. Je tam el.ovladana klapka. Asi ti odešel motorek jako mně. Odpojil jsem ho a klapku stáhl páskou v teplé poloze. Topí pořád. Tak to zkus

Topeni zadní T5 08. pro 2017 06:27 #181194

• Jerzy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
OK.Diky moc

Topeni zadní T5 08. pro 2017 10:05 #181198

Mám ten samý problém, vepředu topí bez problému, vzadu jde studený vzduch.
VW Multivan T5 GP, 103 kw motor, ori.chip na 125 kw, manuál, rok 2010

Topeni zadní T5 08. pro 2017 10:15 #181199

• Jerzy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Já akorát tapu,jak to má správně fungovat.Nekde jsem cetl9,že ze stropu,fouká. klima a ze zadu topeni.

Topeni zadní T5 25. čen 2018 09:55 #185789

Taky řeším obdobný problém se zadním topením/klimou. Klima má foukat z vrchních výdechů a topení vždy ze spodních (to je logické = teplý vzduch stoupá nahoru a naopak, fyzika).

Kolečko s teplotou ovládá spodní klapku (s teplotou), co ale ovládá tu horní klapku (nahoru, dolů)?
Může být problém v tom kolečku, potenciometru u řidiče? Nový servomotorek se musí podle někoho prý nakalibrovat... Ví někdo jak? Funguju zatím tak, že na klapky ručně zafixuji jak potřebuji, ale ovládat to nejde :-(
T5, 2,5TDi, BNZ, 2007

Topeni zadní T5 30. čen 2018 12:20 #185909

Ahoj Michale,

čtu Tvoji odpověď na topení a mám dotaz. Ve střechovici mám rozvody pro druhou a třetí řadu sedadel. Jsou to jen průduchy s lamičkami, takže asi bez klimy. Nicméně mi fouká z těchto horních průduchů jen teplý vzduch. Mám tam kolečko na studený a teplý, ale ať ho mám v jakékkoli poloze, pořád jde jen teplý vzduch.

Můžeš mi prosím poradit, nebo to je úplně stejný problém? jako píšeš nahoře?

Děkuji moc

Tomáš

Topeni zadní T5 16. čec 2018 09:41 #186142

čau, mám podobný problém, ale jak ste tady psali o topeni, tak jsem to vyřešil podobně s tím odpojením, ale neví někdo, jak docílit toho, aby i pro cestující dozadu šel vzduch od klimatizace? Musel jsem odpojit ventilátor (ten zadní v pravo za cestujícími) aby aspoň ventilátor ve dveřích ridiče a spolejzdce, foukal pres sloupky aspoň trochu klimatizovanýho vzduchu. ale nemužu nijak docílit, aby aspoň ze stropnic šel taky klimatizovaný vzduch. pochopil jsem , že z ventilatoru, toho zadniho, asi klima nepujde, že je to jen na topeni.
Nemá někdo radu, jak to zprovoznit? Bo třeba jak to funhuje? kde je ovládání, nebo cokoliv...
Moc děkuju za info

Topeni zadní T5 11. srp 2018 07:55 #186606

cau lidi. jsem tu novy. asi tyden co jsem si privezl caravellu a resil jsem to same. nicmene jsem mel moznost to porovnat jeste s jinym typem transporteru. takze co jsem zjistil.

u caravelly kdyz otevru kapotu tak je tam stitek o naplni chladiva a taky hmotnost naplne a ta je bohuzel jenom 650 gramu a taky do zadu nevede zadna trubka od klimy. tudiz klima v zadu nebude i kdybych se na hlavu stavel.

druhy transporter ma ve stropnici pouze takove ty kulate pruduchy a ovladani vse na panelu u ridice. pod kapotou je ale stitek s naplni 950 g a do zadu vede trubka tudiz klima jde i ze stropu.

vzadu u motoru topeni je to stejne. spodni klapka otevira teply studeny vzduch a vrchni kudy ma vzduch proudit.

jsem z toho docela smutny ze v caravelle neni klima do zadu a v obyc transporteru je.

Omlouvam se ze pisu bez diakritiky. Pisu to z tabletu a psal bych to dlouho.

Naposledy změněno: od Docthor.

Topeni zadní T5 22. pro 2018 14:03 #189674

Ahojte,
nesetkal se z vás někdo s tím, že po otočení klíčku začne valit naplno zadní topení a jede i při vypnutí topení? Netušíte v čem by mohl být problém? Mám climatronik, Caravelle r.09.

Topeni zadní T5 22. pro 2018 19:49 #189679

• jjirka
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 69
možné příčiny, které mě napadají - regulátor otáček u zadního ventilátoru, nebo ovládání ve stropě , ale chce to i diag a měřit .
Poděkovali: Honzas

Topeni zadní T5 17. dub 2019 18:46 #191690

• koudak
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, mám 1,9 manuál klima vepředu, vzadu jen topení bez klimy, a zadní radiátor je pořád horký, i když je zadní topení vypnuté do modrého. Má to tak být a teplá/studená je ovládaná jen tou klapkou servomotorkem? Nebo je někde vepředu nějaký ventil jako u T4?
Taky je zezadu z pravého boku v interiéru cítit chladící kapalina, ale po oddeklování a kontrole hadic i radiátoru je vše suché, žádný ůnik jsem nenašel, chlad.kapalina se taky viditelně neztrácí...
Nemáte někdo nějaký tip? Díky.
T5 Multivan´08, 1.9 TDI 75kW

Topeni zadní T5 21. dub 2019 22:08 #191741

• jjirka
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 69
Zadní radiátor je horký standartně , chlad. - teplo reguluje opravdu jen klapka .

Zadny ventilátor/ohrievač 05. srp 2019 00:29 #193713

• Jerrbert
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Vw multivan 1,9tdi 75kw, 2008
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim. Mám problém zo.zadnym ventilátorom. Stále mi to vyhrieva. Teplý vzduch ide, aj keď mám na ovládacom paneli nastavené na studeno. Vraj mi chýba nejaká zavlačka medzi klapkou a servom. Po odňatí krytu je to hneď vidieť, ale netuším čo tam má byť. Neskôr dodám.aj foto. Vďaka

Zadny ventilátor/ohrievač 05. srp 2019 06:49 #193717

• Vit5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 57
Ahoj,tady je foto

tak můžeš porovnat co ti tam chybí,ovládání teploty je ta krátká svislá bílá tyčka
Caravelle T5 128 kW 4Motion
VW T4 2,5TDI bus prodáno snad do dorých rukou
Tenére 2011 :-)
Přílohy:

Naposledy změněno: od Vit5. Důvod: doplnění textu
Vygenerováno za 0.279 sekund

Login